Tradisjonsbrudd

Forrige | Neste

16. mai er bededag i Danmark, og fridag. Derfor går man ut 15. mai, som i den forstand blir danskenes svar på vår 16. mai. Vår kveld startet og endte på The Moose, en plass jeg enda ikke har gått inn uten å kommet ut igjen veldig full. Sannsynligvis grunnet deres happyhour med to øl for tredve kroner. En happyhour som varer hele dagen, tirsdag, torsdag, fredag og lørdag..

Bededagen er en dag man ikke gjør noe, bortsett fra å spise hveteboller, visstnok. Som god nordmann ville jeg jo ikke bryte en over ti år gammel tradisjon for grøftefyll denne dagen, men da alle andre var for fyllasyke så endte kvelden i en sofa med potetgull, Simpsons, en skarve liten drink og røyk.

Noe som førte til at jeg for første gang siden jeg var russ kom meg til byen på 17. mai. To pølser, en is og en cola ble spist på trass, mens jeg fant ut at det å lete etter sko i indre by sammen med to quinder en lørdags formiddag bare er marginalt mer interessant enn å se på tog og norske flagg hjemme.

Kvelden startet så i femtiden i en bakgård på Vesterbro, men grilling og drikke, og endte klokken gud-vet-hva på Supergeil, hvor de hadde et slags 17. mai-party. Det positive med plassen var at det var fem minutter å gå til nattens hjem. Det negative var at det er den største samlingen (norske) folk jeg ikke vil kjenne siden sist gang jeg var ute på Strøket i Tromsø.

Bortsett fra det var det en fin fest. Og i morgen begynner mitt nye liv. Oppgaven min som foreløpig mangler alt fra tema til innhold (altså alt), skal leveres om litt over en måned. Nå derimot må det slappes av.

Skrevet Sunday 18. May 2003 klokka 18:51 og arkivert under Generelt, København.

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/05/tradisjonsbrudd/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)