Litt metainformasjon

Forrige | Neste

Jeg har pølsefingret med maler. For det første har jeg laget nye maler til permalinkene og kategoriarkivene. Mest fordi det var presentert alt for mye unødvendig informasjon der, men også for at det nå (tror jeg) gir mer mening for folk som får direktetreff på permalinker fra søkemotorer, og som kanskje ikke vet hva en blogg er.

Videre har jeg fjernet de irriterende pop-up-vinduene for kommentarer og trackbacks. Nå blir man ledet til nederst på permalinksidene for dette.

Og til slutt har jeg lagt til informasjon om antall postinger i de forskjellige kategoriene. Ikke veldig nødvendig på nåværende tidspunkt, men kjekt jo flere innlegg som kommer.

Oppdatering, dagen derpå: Jeg hadde glemt å gjøre det samme med månedsarkivet som jeg gjorde med permalinkene og kategoriarkivet, men det er rettet på nå. Og samtidig ble også hovedarkivet oppdatert.

Videre har jeg endret og ordnet på dato- og tidsangivelsene for både egne innlegg og kommentarer. Vil tro sidene er mer logiske og konsistente nå, men rett meg gjerne om jeg tar feil!

Skrevet Thursday 5. June 2003 klokka 23:24 og arkivert under Generelt, Web og webutvikling.

6 kommentarer:

 1. Takk for at du fjerna sprettoppvindauga. Sprettoppvindauge er vondskapen sjølv!


  Sa Karl Ove Hufthammer Friday 6. June 2003 klokka 13:56 | #

 2. jeg vet, de er satans barn, og det føles veldig godt å være kvitt dem!


  Sa Vegard Friday 6. June 2003 klokka 14:42 | #

 3. Med det same du er og flikkar på malane: «den Juni 6, 2003» er vel ikkje grammatikalsk rett, sjølv ikkje på dansk? Og kva tidssona er «EM»?


  Sa Karl Ove Hufthammer Friday 6. June 2003 klokka 14:49 | #

 4. Skremmende :) jeg fiksa klokkeslettet sannsynligvis samtidig med at du skrev det.

  Har også fått fiksa datoen, men det irriterer meg at månedsnavnet blir skrevet med stor forbokstav. Altså “Juni” og ikke “juni”. Tror ikke man kan ordne det i MT, og har ikke så lyst til å ordne det med et CSS-hack heller..

  ..og jeg merket at jeg hadde glemt å oppdatere det datobaserte / månedsbaserte arkivet, men det skal fikses i løpet av dagen.

  Og til slutt lagde jeg et lite innrykk før informasjonen om kommentarforfatteren, likt det som er på postingene selv!


  Sa Vegard Friday 6. June 2003 klokka 14:51 | #

 5. Du kan få månadsnamna med små bokstavar ved å legga til attributtet lower_case=”1″ på det aktuelle elementet.

  Elles kan eg nemna at ein ny versjon (2.64) av Movable Type no er klar. Kan vera greitt å oppdatera denne samtidig.

  Heilt til slutt kan du kanskje legga kvit bakgrunnsfarge på ‘body’, for det er vel det det skal vera (er lilla/standardfargen hos meg).

  Forresten er ikkje malen for førehandsvising av kommentarar lik malane for resten av sidene, men brukar standardoppsettet i Movable Type.

  Det var alt. Trur eg. :)


  Sa Karl Ove Hufthammer Friday 6. June 2003 klokka 17:36 | #

 6. Grisefint! Da fikk jeg små bokstaver også. En bakdel var at det ble liten forbokstav på datoinformasjonen for hovedinnleggene også (altså “fredag” heller enn “Fredag”), men jeg tenker jeg løser dette ved å heller skrive datoinformasjonen der på samme måte som i kommentarene. Liker den uansett bedre.

  Hvit bakgrunnsfarge på body skal også være på plass nå. Forhåndsvisning på kommentarer skal jeg fikse en dag snart, og oppdatering av MT får bli senere når jeg føler jeg trenger det.

  ..og mange takk for hjelpen! :)


  Sa Vegard Friday 6. June 2003 klokka 18:53 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/06/litt-metainformasjon/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)