Johnny Cash, 1932 – 2003

Forrige | Neste

johnny cash

Det er tydeligvis tiden for store låtskriveres død. Her om dagen døde Warren Zevon, og i dag døde Johnny Cash. Veldig trist. Jeg er spesielt glad i de fire siste Cash-platene (populært kjent som American-serien). I tillegg til sterke egne låter er coverlåtene på disse platene fenomenale. Cash covret Nine Inch Nails, U2, Nick Cave, Will Oldham samt mange flere samtidige artister, og gjorde hver gang det enhver bra coverlåt bør gjøre, nemlig å tilføre låtene noe nytt. I flere tilfeller foretrekker jeg også Cash sin versjon langt foran orginalen.

Musikkverden har mistet en stor låtskriver, som klarte det kunststykke å være relevant helt til siste slutt.

Skrevet Friday 12. September 2003 klokka 22:07 og arkivert under Musikk.

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/09/johnny-cash-1932-2003/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)