Når København drar en New York

Forrige | Neste

Ikke bare New York opplever større strømsvikt. I dag var København uten strøm fra lunchtider til i femtiden. Jeg la først merke til at ingen trafikklys fungerte på vei gjennom Christianshavn, at det var
usedvanlig mange folk på gatene i byen, mistenkelig mange cafeer i stearinlysmodus. Og flere stengte butikker. Men først da jeg så en 7-11-ansatt prøve å bryte igjen den elektrisk styrte døra til kiosken gikk det opp for meg at hele byen var strømløs.

I grunn var det ganske morsomt, og sjelden ser man så mange forundrede smil rundt i Københavns gater. Og aldri har jeg sett de normalt glade pølsemenn glade. Uten strøm bryter mestparten av byens uovertruffne junkfood-tilbud sammen, bortsett fra de gassdrevne pølsevognene. Selv jeg fikk pølse til lunch.

Klarte å sykle hjem i en kaotisk trafikk uten å bli mos, og hadde i grunn håpet på et lengre strømsvikt så jeg kunne gått på en mørklagt café i kveld. Men den gang ei. Mediene melder forøvrig om svært få alvorlige følger av strømbruddet. De som vil lese mer kan se Jyllandspostens artikkel om strømbruddet.

Skrevet Tuesday 23. September 2003 klokka 18:39 og arkivert under København.

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/09/nar-kobenhavn-drar-en-new-york/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)