Simpel måte å styre et websted med Movable Type

Forrige | Neste

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive dette, men har fått noen spørsmål om hvordan man kan bruke Movable Type til å styre et helt websted. Jeg har skrevet om hvordan jeg gjorde det på brugeroplevelse.dk, som er et halvveis avansert oppsett, men som fungerer fint for det webstedet.

Det finnes imidlertid en mye enklere metode som kanskje passer for flere, nemlig den metoden jeg bruker her. Disse sidene består av to blogger. En som er selve bloggen, og en som styrer resten av sidene (alt under hovedlinkene “kulturelle sprell”, “linker”, “studier” og “om meg”).

Dette er en modifisering og forenkling av Brad Choates metode, hvor jeg bruker keywords-feltet, og går kort sagt ut på:

Det er alt man skal gjøre med oppsettet.

Nå er hvert innlegg en egen side, og i kroppen (entry body) av innleggene legger du alt – inkludert all kode, include-filer og whatnot. I keywords-feltet skriver du hva du vil URL-en skal være, eksempelvis vegard/cv/index.php. Det du skriver i title-feltet vises ikke noen andre plasser enn internt i Movable Type og som overskrift på søkeresultatene (en stor fordel i forhold til Brad Choates løsning).

Enkelt, men fungerer veldig bra. Fordelen over å ikke bruke Movable Type til å styre dette er stort sett at man slipper ftp for å redigere sider, og at man kan bruke Movable Types søkemotor til hele webstedet. Pluss at det er mye kulere.

Skrevet Thursday 27. May 2004 klokka 19:11 og arkivert under Web og webutvikling. Merkelapper:

4 kommentarer:

 1. Æh, eg trur ikkje du meiner ein simpel måte. «Simpel» tyder i følgje ordboka «dårleg, låk, tarveleg; sjofel, ufin», og altso ikkje det same som det engelske «simple».


  Sa Karl Ove Hufthammer Thursday 27. May 2004 klokka 20:23 | #

 2. Tja, “simpel” har jeg alltid brukt i dagligtale på samme måte som engelsk “simple”, men det er kanskje bare i Tromsø-trakter det er vanlig?

  Uansett, det er en god og lettvint måte, og det er det jeg mener. Endret det likevel til “enkel” et par plasser :)


  Sa Vegard Thursday 27. May 2004 klokka 20:45 | #

 3. Jeg er blitt interessert i blogger, og prøver å lære noe ved å lese innom på slike blogger som denne. Men det må da finnes en god, norsk (og fullstendig) bruksanvisning?


  Sa Lars Aarønæs Tuesday 1. June 2004 klokka 22:07 | #

 4. Vet ikke helt hvilken informasjon eller bruksanvisning du er ute etter, men vil du vite hvordan du setter opp din egen blogg med Movable Type kan du eksempelvis lese Morten Kielland sin howto. Når systemet først er satt opp behøver du ikke gjøre mer enn å skrive (selv om det er morsomt å konfigurere og styre litt selv).

  Er du bare interessert i fenomenet på helt generell basis tror jeg det beste er å lese litt rundt, og eventuelt starte selv. Du kan også lese min oppgave om blogger om du vil, som jeg tror er det eneste som er skrevet på norsk, og som samtidig ligger på web.


  Sa Vegard Wednesday 2. June 2004 klokka 10:16 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/05/simpel-mate-a-styre-et-websted-med-movable-type/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)