Ankelbrudd

Forrige | Neste

Om noen lurer på hva jeg skal gjøre de neste seks ukene er svaret dette: jeg skal ligge på en sofa med mitt gipsede høyreben høyt, og ikke stort mer enn det. På vei hjem lørdag valgte jeg nemlig å skli på isen og lande på høyre ankel, som så knakk. Jeg blir sykemeldt i 2-6 uker, og noe sier meg at ordet “kjedsomhet” vil få en helt ny dimensjon fremover.

Selv om det blir kjedelig var det også litt hell i uhellet: jeg slapp heldigvis, med en halv millimeters margin, å operere inn en støtteplate på ankelen som jeg i så tilfelle måtte gått med i et år, og det andre er at jeg tross alt var heldig med tidspunktet. Desember og januar er måneder hvor man ikke er i så mye aktivitet, og jeg blir akkurat frisk til filmfestivalen i slutten av januar.

Tips til gode bøker og andre stillesittende aktiviteter som holder galskapen unna mottas med takk!

Oppdatering, etter bruddet: jeg får en del Google-treff på dette innlegget, og vil derfor opplyse om det de fem forskjellige legene jeg hadde på sykehuset valgte å ikke opplyse meg om:

Etter et brudd / en gipsperiode har man krav på gratis fysioterapi for å trene opp reflekser, bevegelse og styrke. Og det trenger du. Ring fastlege og du vil få rekvisisjon.

Skrevet Tuesday 7. December 2004 klokka 15:48 og arkivert under Generelt. Merkelapper:

40 kommentarer:

 1. Aller først: auda, og god bedring! Hvis du har lyst på en roman med vinterstemning, er Levi Henriksens siste absolutt å anbefale. Dataspill som kan spilles i sofaen er heller ikke å forakte – har du ikke Playstation/Xbox er dette kanskje tidspunktet for å skaffe det/låne det? :-)


  Sa Eirik Tuesday 7. December 2004 klokka 18:34 | #

 2. Uff da, det hørtes skikkelig trist ut. Håper du har Internettilkobling på plass hjemme? Playstation bør være på plass eller ønskelista, ja.

  Når det gjelder bøker, er jeg rimelig analfabet for tiden – jeg tror det siste jeg leste var «Innocent Code» av Sverre H. Huseby (som forøvrig anbefales, da) – men Ellen har en flott bokliste her:

  http://home.no.net/dagidag/bokliste/bokliste.shtml


  Sa Lasse G. Dahl Tuesday 7. December 2004 klokka 21:01 | #

 3. Uff, har brukket ankelen et par ganger (først i slalåmløypa og så ved et uhell mens jeg fortsatt var i gips). Klarte såvidt å unngå metalplate selv. Vet hvor vondt sånt er, håper du blir raskt frisk og fit for fight igjen.


  Sa Jarle Tuesday 7. December 2004 klokka 21:44 | #

 4. Ønsker deg rask framgang.


  Sa Øyvind Hoven Oftedal Wednesday 8. December 2004 klokka 0:06 | #

 5. God bedring ;-)


  Sa Kenneth T. Brodal Wednesday 8. December 2004 klokka 13:06 | #

 6. Takk og takk, angående bøker så har jeg noen få uleste liggende enda, men noe sier meg at de går fort.

  Levi Henriksens blir jeg sikkert å lese en gang, men ser at den enda var litt dyr. Kjøper helst bøker når de kommer i paperback.

  Innocent Code har jeg hørt mye bra om, men jeg tror den er litt for faglig i et fagfelt jeg kan lite om. Men Ellens bokliste inneholder mange gode tips, det skal jeg være enig i.

  Xbox kjøpte jeg for ca en måned siden, og med den fikk jeg også dvd-spiller, så sånn sett er jeg litt reddet. Internett har jeg hjemme hos hu mor, men ikke hos meg selv. Jeg blir nok å bo litt på begge plassene.

  Sådan, da får man fortsette å se reprisen av distriktsnyhetene på NRK. Gah.


  Sa Vegard Wednesday 8. December 2004 klokka 14:12 | #

 7. God bedring! Aldri brukket et ben selv, men har hørt at det kan gjøre styggvondt. Og kanskje irritere litt når det begynner å klø. Vet at noen benbrekkere har tatt opp strikking, eller i alle fall strikkepinner, i løpet av sin imobiliserte periode. Kanskje det til og med kan bli noen julegaver av det…


  Sa Tommy Myrvoll Wednesday 8. December 2004 klokka 17:43 | #

 8. God Bedring!

  Nå har jeg god trening i å være hjemme (arbeidsledig i hele høst). Så noen tips; bli godvenn med biblioteket. Ikke har de bare mange gode bøker, men også film på dvd og musikk på cd!

  Ellers kan mye tid gå til å lese blogger. Du kan sove lenge. Bruke lang tid på frokost. Og i disse tider kan du jo lage julegaver, pynt og kaker!


  Sa Mildrid Wednesday 8. December 2004 klokka 21:58 | #

 9. Stakkars deg og ankelen din! I den smertestillende rusen vil jeg anbefale masse lesing i bøker og filmtitting, med god samvittighet.

  Det finnes så mange gode bøker, jfr. Lasses link, så det er vanskelig å velge ut noen, men siden du har tiden på din side, kan du gjerne gi deg i kast med trilogien “Bestialitetens historie” av Jens Bjørneboe, mursteinsboka “Ringenes herre” av J.R.R. Tolkien, den apokalyptiske “The Stand” av Stephen King og en fremtid nær deg-boka “Hilal” av Torgrim Eggen. Innholdsrike bøker på både sider og tema.

  Biblioteket er en god løsning på både penge- og plassproblemet. Jeg hadde også en periode der jeg måtte eie bøkene jeg leste, men har nå innsett at det er ikke kjekt å ha bare bokhyller i huset =).

  Ellers finnes det mange gode filmer på DVD. Og man kan blir hekta på minesveiper!


  Sa Ellen Wednesday 8. December 2004 klokka 22:21 | #

 10. Takker for tips, strikking er kanskje et alternativ? Mange som får gryteklut-misfostre til jul i så fall.. :)

  Biblioteket er et lite problem da jeg ikke er spesielt mobil, og særlig ikke utendørs (meg + krykker + is = ulurt). Men noen bøker har jeg klare. Om noen skulle være interessert leser jeg nå:

  • Ut og stjæle hester av Per Petterson
  • Wow! Populærmusikkens historie av Yngve Blokhus og Audun Molde, og
  • Slaughterhouse 5 av Kurt Vonnegut

  ..og har bestilt:

  • På sporet av den tapte tid av Marcel Proust (syv bind!)
  • Lillelord-trilogien av Johan Borgen, og
  • Vernon God Little av DBC Pierre

  pluss at jeg sikkert har 2-3 uleste stående. Det burde holde en stund, men det er utrolig hvor mye man får lest når man kan bruke hele dagen til det..

  Ellen: “Bestialitetens Historie” og “Ringenes Herre” har jeg allerede lest, men de andre skal jeg evt sjekke ut når jeg er ferdig med de jeg har!


  Sa Vegard Thursday 9. December 2004 klokka 0:39 | #

 11. Så kjipt… Håper det blir to og ikke seks uker for din del. Jeg hadde dødd av å måtte forholde meg rolig i seks uker, og har full forståelse hvis det blir gretne innlegg på bloggen fremover!


  Sa mari Thursday 9. December 2004 klokka 16:30 | #

 12. Vel, jeg er nå sykemeldt ut året, og gips jeg gå med i seks uker. Spørsmålet er om det er mulig å begynne på jobb igjen før det har gått seks uker. I begge tilfeller må jeg holde meg mest mulig i ro (dvs. beinet må ligge høyt og med støtte).

  Skal prøve veldig hardt å holde de gretne innleggene unna, noe sier meg at disse seks ukene vil føles uendelig mye lengre hvis jeg i tillegg skal være sur :)


  Sa Vegard Friday 10. December 2004 klokka 15:43 | #

 13. Hallo Vegard
  Veit ikkje om denne siden fortsatt er i bruk (siden det siste som er postet er datert “desember”), men prøver meg på eit innlegg likevel.

  Brakk sjølv ankelen for ei god veke sidan, stygt brudd, så det blir gips og avlasting i 6-8 veker og ein månad opptrening etter det igjen…

  Godt å finne ei slik side på nettet med litt tips og råd for å få tiden til å gå. Det går i strikking, bøker, franskleksjoner og ikkje minst: uendelig mykje tid på nettet!

  Lurte på ein ting: er det fakta at ein har krav på gratis fysio etter beinbrudd…??? (Det er ei norsk side dette vel? Lurer siden her står “dott dk”) Det var det ingen info på sjukehuset om. Har ikkje tenkt på det sjølv heller, men det skal eg sjekke ut. Litt greit å få litt veiledning av ein som har litt meir peiling på det enn det eg sjølv har…

  Fint å få ei tilbakemelding på spørsmåla:)
  Rekner med du er frisk og rask no, så eg seier berre på gjensyn.
  Jeanette


  Sa Jeanette Tuesday 28. June 2005 klokka 15:07 | #

 14. Hei Jeanette, og kondolerer med ankelen. Om det er noen trøst gikk mine seks uker fortere enn jeg hadde fryktet.

  Det er et faktum at alle som får et benbrudd i Norge har krav på gratis fysioterapi, og det er et like kjedelig faktum at sykehus generelt ikke informerer om dette (i følge mine erfaringer, kollegaers erfaringer og min fysioterapeut sine erfaringer). Fem leger / sykepleiere sa ingenting til meg om dette, enda jeg spurte alle hvordan jeg skulle trene opp ankelen i ettertid. Jeg fikk vite det av kollegaer da jeg var tilbake på jobb.

  Ring fastlege og få rekvisisjon, og fiks deg så avtale hos en fysioterapeut så du er klar til å begynne etter at du har fjernet gipsen. Jeg fikk rekvisisjon på 12 behandlinger, men brukte ikke alle.

  ..og ja, jeg er norsk og dette gjelder Norge, sidene ligger bare på en dansk server :)


  Sa Vegard Tuesday 28. June 2005 klokka 18:55 | #

 15. Hei Vegard!
  Du er heldig som er ferdig. Sitter selv med brukket ankel og spiral brudd opp i legg beinet. Har gått i 5,5 uke nå og skal inn til ny vurdering av beinet igjen til uka. De lurer på om de skal operere leddbåndet på innsiden, siden det viser seg at det er røket av. Er rimelig lei av helse Norge og av å være en kasteball mellom forskjellige sykehus. En må stå på selv for å få info. og for at ting skal bli gjort riktig. Jeg er heller ikke informert om at jeg har krav på fysioterapi. Ellers så har jeg vært i full jobb hele tiden, kjørt bil (automatgear – heldigvis), ja gjort stort sett alt jeg gjorde før bruddet – uten om å trene da. Uansett er det noe dritt å brekke noe – frykter jeg blir veldig utidig når jeg får av gipsen og vil trene max igjen. Håper beinet ditt er 100 % igjen. God sommer!
  Trine


  Sa Trine Thursday 30. June 2005 klokka 9:52 | #

 16. Hei!

  Nå ble eg glad. Har fjerna gipsen nå i dag etter seks uker, og har sett fram til fysioterapi-kostnader med gru, men det er jo ikke nødvendig:)

  Jeg hadde årets tryning 19.desember som resulterte i 1 brukket ankel, 2 operasjoner, 30 sting, 5 dager på sykehus og 6 uker med gips, på krykker.

  Jeg har operert inn støttplate og to skruer. Er det sånn at dissa skal fjernes? Jeg er helt satt ut av hvor lite informasjon jeg faktisk fikk på sykehuset. Fikk ikke engang beskjed om at de hadde operert inn den plata før jeg spurte spesifikt om det.

  Takk for nyttig informasjon!

  Klem Helene.


  Sa Helene Friday 27. January 2006 klokka 6:04 | #

 17. Hei Helene, det der hørtes ikke noe godt ut..

  Jeg slapp å operere inn plate, men det var snakk om å gjøre det. Da sa de i alle fall til meg at en slik plate hadde man gjerne inne i et år før de opererte den ut igjen, men du må vel ringe sykehusavdelinga for å høre om det. Det bør jo stå i en journal hvis de skal kalle deg inn igjen.

  Og ja, det er veldig drøyt at leger ikke informerer om de her tingene.


  Sa Vegard Friday 27. January 2006 klokka 9:00 | #

 18. Hei igjen Vegard!

  Jeg er nå friskmeldt fra mandag av, og går som bare det! Jeg gååååår! Det er en helt ubeskrivelig følelse å slippe krykker!

  Fikk dessuten ved siste konsultasjon med lege vite at jeg har 10 skruer, og ikke to, og en plate operert inn i beinet. Men det er meningen at disse skal bli stående så lenge det ikke blir noen komplikasjoner. Og jeg trenger ikke fysioterapi for å trene opp beinet. Må bare gå i trapper blant annet, og bygge den opp selv.

  Klem Helene.


  Sa Helene Friday 17. February 2006 klokka 15:54 | #

 19. heia,

  godt du er på bena igjen! – du trenger neppe fysioterapeut (folk trente seg sikkert helt fint opp også før både fysioterapeuter og treningssenter fantes).

  ..men du har krav på det, og fysioterapeuter har sine metoder for å få opp bevegelsen og smidigheten i senebånd og muskler mye hurtigere, samt hjelper deg med øvelser du kan gjøre. at leger sier fysioterapeuter er unødvendig skal du heller ikke være overrasket over :)


  Sa Vegard Saturday 18. February 2006 klokka 12:37 | #

 20. Hei Vegard,

  supert at du har lagt ut denne siden! Her er nok en uheldig person med ankelbrudd – klarte å falle pladask på glattisen forrige uke og fikk brudd på skinnebenet. Jammen, meg fort gjort! På legevakten var de først bestemt på at det kun var en forstuelse. Men, etter sterkt ønske fra meg (ettersom jeg mente å ha hørt at det knakk/knaste idet jeg falt) fikk jeg røntgen…og det var jo godt, for der var det jo et brudd, gitt! Utrolig at man selv må be om røntgen i slike tilfeller…

  Takk for tipset om fysio – det var godt å høre at man kan få dekket disse utgiftene! Lurte først på om jeg var nødt til å søke erstatning fra kommunen for dårlig strøing på fortau..men, det blir kanskje litt for slitsomt å gi seg ut på hehe.

  Håper du er 100% i ankelen nå!

  Hilsen Stine


  Sa Stine Sunday 5. March 2006 klokka 15:15 | #

 21. Hei, vegard!

  Takk for mye nyttig info. Kjempe greier, fordi nå ligger jeg her selv på sofaen med laptopen på fanget og beinet høyt. Jeg var så uheldig å få brudd i ankelen etter en uheldig kræsj landing i et tre etter kun 11 fallskermhopp. Gleder meg nå til å få av meg gipsen. Dritt lei bare etter 3 dager, hehe.


  Sa Arnt Inge Wednesday 19. July 2006 klokka 15:39 | #

 22. Hei alle med ankelbrudd! Her er en til med samme diagnose. Fotballtrening når man nærmer seg 40 (ja, 39 da) skal man ha respekt for, ihvertfall kommer jeg til å ha det fra nå av :) Jeg holder på å kjede livet av meg også, men det er absolutt lyspunkter i sikte! Jeg fikk operert inn plate og en haug med skruer. Legen sa at dette _kunne_ fjernes om et år, men var ikke nødvendig dersom det ikke plaget meg. Jeg hadde nok vært mest fornøyd med å få metallet ut, da det er litt skummelt å ha sånne ting i foten, synes jeg. Legen sa forøvrig at disse skruene også faktisk kunne brekke, og det høres jo ikke noe godt ut egentlig, men på ham virket ikke det å være noe problem. Ja, ja. Det største lyspunktet for min del er forøvrig at jeg nå kan sykle(!), ca 16-17 dager etter operasjonen, og det er jo helt fantastisk. Det er lite eller ingen belastning på ankelen ved litt lett sykling, så det går faktisk helt fint. Jeg har som dere skjønner da ikke gips, noe som vel skyldes at jeg fikk operert inn plate, og at man da slipper gips. Lykke til og god bedring til alle andre som har eller kommer til å få et ankelbrudd en gang i tiden :)


  Sa Knut Einar Sunday 20. August 2006 klokka 14:54 | #

 23. Heisann:)

  Kom tilfeldigvis over denne siden idag, og må fortelle min historie.Jeg brakk ankelen siste dagen av sommerferien, 6 August. Jeg tørket over parkettgulvet barfot og skled. Det resulterte i 3 brudd, operasjon først 4 dager etter pga stor hevelse, og 1 plate med 9 skruer. Skal til siste røntgen og konsultasjon nå på torsdag (etter 7 uker). Jeg hadde gips bare i de 3 første ukene, men går fortsatt med krykker. Har fått tilbud om fysioterapi etterpå, og det trengs pga en veldig stiv fot!!!
  Sitter for det meste med foten på en stol, men prøver også å venne den på å være nede. Fikk beskjed om å røre tær og ankel med kroppens egne muskler uten å belaste. Da går det bra. Hadde aldri trodd at jeg skulle si det, men jeg savner å jobbe, og ike minst kjøre bil. Blir avhengig av samboeren min til alt. Takket være dette fikk jeg en mindre depresjon, økt matlyst (og kg), og en tålmodighet satt på stor prøve!!! Men nå er tida over HURRA! Så, det er lys i tunnelen dere, ikke glem det!:) Lykke til.


  Sa Kjersti Tuesday 26. September 2006 klokka 13:57 | #

 24. DRIIT!!!!!
  Brakk venstre ankel OG høyre albue etter fall i trapp for 3 uker siden. Gips i 7 uker. Slapp operasjon. Må innrømme at alt er trist akkurat nå og jeg har vanskeligheter med å se lyspunktene framover. Har hørt at det vil ta lang tid også etter at gipsen er tatt av, før jeg kan gå normalt igjen. Jeg lurer på: er det normalt å ha store smerter i ankelen etter 3 uker? Det iler bare jeg rører litt på tærne (og det må jeg jo gjøre)??Buhu!


  Sa Kristin Saturday 4. November 2006 klokka 13:30 | #

 25. Det går faktisk fortere enn du tror, så lenge du holder motet oppe og bare har nok bøker / film / internett å pusle med. Men jo, kjedelig blir det selvsagt i flekkene.

  Jeg brukte ikke så lang tid på å gå normalt igjen, sikkert bare et par uker, men da er man så glad for å kunne gå igjen, og man merker fremgang hele tida, så du skal ikke bekymre det så mye for det!

  Husker ikke så mye om smerter, men mener det var greit i begynnelsen, så ble litt verre etter noen uker (kanskje da den for alvor har begynt å gro?), og så ble bedre igjen før jeg tok av gipsen.


  Sa Vegard Saturday 4. November 2006 klokka 20:37 | #

 26. Hei!
  Eg sit sjølv med smadra fot etter fall på stovegolvet(!) der som kjent dei fleste ulukkene skjer. Eg må “gå” med gips i 12 veker.
  Anbefaler Henning Mankells krimbøker. Med ein Mankell i handa går tida fort!
  Dessutan er Jo Nesbø ein forbløffande bra krimforfattar.
  Ei seriøs bok som er til å få forstand av, er Göran Rosenberg: Det tapte landet.
  God berding!
  Ivar


  Sa Ivar Lotsberg Monday 20. November 2006 klokka 20:10 | #

 27. 12 uker med gips! Stakkars deg! Beundringsverdig at du greier å holde motet oppe! Jeg har nok dessverre litt for lett for å synes synd på meg selv. Har 2 dager igjen med gips nå. Da har jeg gått i 7 uker. Er spent på torsdag og håper jeg får ta av gipsen da. Har bestilt time til fysioterapi allerede dagen etter, og håper på rask bedring deretter. Det er jo jul snart – og tusen ting som må handles og styres med. Riktig god bedring.


  Sa Kristin Tuesday 28. November 2006 klokka 17:17 | #

 28. Hei
  Sitter her på 5 uken med brukket ankel.KJEDELIG.
  Ble operert ,satt inn plate + skruer ,men har sluppet gips.Skal til røntgen om 14 dager og har også vært i kontakt med fysioterapeut .Håper å kunne dra på litt julehandel den siste uka før jul .Jeg er fryktelig lei av å være avhengig av mannen min til alt + at jeg savner jobben .Selv om jeg er glad i å lese, merker jeg at konsentrasjonen svikter etterhvert.

  God bedring


  Sa Inger-Lise Wednesday 29. November 2006 klokka 18:14 | #

 29. Heisann!Har prøvd å finne en del opplysninger på nett ang ankelbrudd,da jeg må si meg enig i mange som skriver at dem har fått alt for lite eller ingen info fra hverken leger eller sykepleiere om noe som helst.
  Jeg var en veldig aktiv hjelpepleier helt til jeg rett og slett “tryna”utenfor inngangsdøra..snakk om uflaks,og så nå rett før jul..kom på sykehuset dagen etter og fikk satt på en gips,det var et ankelbrudd..
  Var så tilbake etter en uke da hevelsen skulle ha gått ned for å få på en ny gips..men da ville den ene legen operere meg mens den andre ville sette på en plast støtte,snakk om å bli forvirret..men det endte med plast støtte..ikke mitt valg!
  etter to dager sklei jeg i gangen på flisene og tok meg i mot “selvfølgelig” med det vonde beinet…snakk om uflaks.
  på sykehuset igjen,men da forlangte jeg en ny gips.hvem f… får en bandasje en uke etter et ankelbrudd..er det mulig!
  så nå sitter jeg her gud veit hvor mange timer i døgnet og leser og ser på tv.Hører at strikking er en fin ting,men hvorfor skal jeg plutselig begynne å like det nå?
  Nå har det gått 4 uker og jeg blir litt småstressa med tanke på jul..hmm
  men nå kan jeg i alle fall “kanskje”begynne å telle dager til gipsen skal av..neste onsdag..juhuu.har også bestillt fysioterapeut i dag så jeg håper jeg snat blir bra..gleder meg som en unge til å kunne gå uten krykker..


  Sa AnneIren Thursday 30. November 2006 klokka 21:52 | #

 30. Det har gått 2.5 uker nå siden jeg brakk ankelen. Holder på å kjede vettet av meg. Kan heldigvis gjøre 70% av jobben fra hjemmekontor. Bor i 4 etasje så det å hinke ned trappen og krype opp igjen gjør jeg kun når det er veldig nødvendig.

  Og veldig nødvendig blir det om 4-5 dager, da skal jeg på sykehuset igjen og ta vekk støttebandasjen. Deretter følger 4 uker til som venstre fot ikke skal belastes. Så følger en 2-4 ukers periode der foten kan gradvis belastes – og tilslutt skal visst bolter og plate(r) taes vekk.

  Den ene uken på sykehus var kjedelig, dagens høydepunkt var besøk. Dagens andre høydepunkt kunne vært middagen, men samtlige 7 dager jeg var på sykehuset var middagen et sted mellom kald og lunken.

  På den annen side, har man ikke annet å klage over enn kald middag så har man det ikke så værst likevel.


  Sa Hans Petter Tuesday 12. December 2006 klokka 19:45 | #

 31. Hei jeg har brukket ankelen på begge sider. Har opperert inn 4 skruer å stålplate, såkalt fiksering av ankelfraktur. Har også fått gips, da jeg har litt sjøre bein ifølge opperasjonslegen. Skal gå med gips i 6 uker, å har nå lagt unna 3 uker. Hurra-hurra jeg er halveis. Mitt uhell sjedde på glatta ute på tur med min hund, i et litt uoppmerksomt øyeblikk så lå jeg langflat. Det er fort gjort, så pass på alle sammen.Jeg fikk også vite om rett til fysioterapi gjennom kjente, å ikke av helsevesenet som jeg mener absolutt skulle gi meg denne informasjonen. Dette er for dårlig av en velferdsstat som Norge liker å kalle seg. Ja-ja dette for være nok fra meg, ha det godt alle som har vært så uheldige å skade seg. GOD BEDRING Å GOD PÅSKE. Hilsen Trollhetta


  Sa Tom Hauge Saturday 17. March 2007 klokka 9:03 | #

 32. hei

  sitter her med gipset ankel på 3.uka nå…fikk operert inn plate og 9 skruer.

  klarte å smelle stortåa på det friske beinet inn i dørstokken i går kveld, – og trådde da selvsagt automatisk ned på gipsfoten…noe som gjorde sinnsykt vondt!
  Fikk humpet meg inn i senga og stablet det opp på puter igjen, og det kjennes som det er tilbake på “normalen” nå.

  Kan jeg ha “ødelagt” noe inni der? Fikk jo full belastning plutselig…dog bare noen sekunder.

  Bør jeg få sjekka det?
  Vil helst ikke gå noe lenger enn jeg MÅ med denne gipsen…

  Skal på kontroll om 5 dager.


  Sa Kjersti Thursday 28. June 2007 klokka 9:23 | #

 33. Hei!:)

  Jaja, da sitter jeg her da.. Gravid i uke 32, vondt bekken.. Ble sykmeldt 23.februar, pga ryggen.. Et par dager senere skulle jeg ut å strø, siden det var så glatt. Åsså lå jeg der da… Heldigvis for meg at min samboer var der og hadde bilen klar.. Siden vi skulle på byggmakker å handle garderobe… Men så bars det på sykehuset… Overasket over hvor fort ting gikk!!! Det var vel ikke noe tvil om at det var brudd i foten, så jeg fikk fort litt morfin.. I små mengder siden den lille ikke tåler for mye slikt. Men gud hvor godt det var!!! Ble sendt på røntgen…. Med brudd i leggen, ankelen, knust “hukkukul” og et av revet ledd-ånd….. Ble jeg operert samme kveld.. Hadde masse smerter, siden de ikke kunna gi meg mere pga lille. Måtte ligge våken gjennom operasjonen:S ekkelt! Ble operert inn tre skruver.. Detter er nå 4 uker siden.. Termin nermer seg.. Og jeg er stressa!!!! Skal på sykehuset den 24.april.. Så får vel vite hvordan det går da.. Må vel nøye med med å sitte i sofan med foten høyt, å lese bøker til da:P Men har termin den 7.juni.. Kan jeg ha noe håp om å bli grei i foten til da?? Å hvor lang tid vil det ta før jeg kan ta den i bruk?

  Hilsen en som håper!!!:)


  Sa Linda Thursday 2. April 2009 klokka 14:28 | #

 34. Er det noe liv her? Jeg har nettopp hatt min 5 operasjon i ankelen, denne gangen en brusktrnsplantasjon hvor de fjernet to cm med bein og brusk fra kneet mitt og borret så de fast i ankelen min på det skadde området. For å komme til i ankelen måtte de lage et brudd i ankelen og så skru beinet på plass med to skruer etterpå. Er litt over to uker siden operasjonen og som så mange andre her inne kjenner jeg meg godt igjen i å kjede seg i stolen med foten høyt. Men har operert ankelen i gjennomsnitt annenhvert år de siste ti årene og alle gangene har det blitt mellom 6-12 uker på krykker, men dette er første gang i gips. Merker jeg er litt lei:p men er jo uheldigvis litt vant med prosessen, men det gjør nesten så jeg er enda mere lei denne gangen, ikke et halvt år engang siden jeg sluttet på krykkene etter sist operasjon. Men det jeg prøvde finne ut og har prøvd finne ut er, ankelen min er ikke i 90grader nå, et godt stykke unna, og det jeg lurer på er når brudde er grodd og jeg får fjernet gipsen, og foten min er såpass skjev, er det farlig el er det normalt og mulig trenes og bøyes opp over tid så jeg kan tråkke og gå på foten min igjen? El burde jeg prøve dra til legen å bøye det opp i 90grader nå og tipse på nytt?da jeg tok frontene for noen dager siden var legen redd for å ta i for kraftig siden det er et frisk brudd og saken min er litt spesiell. Har ikke så sammarbeidsvillig ankel. Så er redd for å gjøre noe galt. Om ikke dette fungerer blir det protese eller avstiving, noe som ikke er ideelt for en på 24år. Men derfor er jeg redd for om ankelen min og brudde stivner og gror skjevt at det ikke går an å trene opp bevegelsen igjen? Noen som har noe erfaring rundt dette? Håpet det for vil så indelig at det skal gå bra denne gangen. Er så lei av å ha vondt hele tiden og sliten av å operere hele tiden fordr alle operasjone er mer misslykket enn den forrige. Håper noen kan hjelpe:)


  Sa Kaprimo Saturday 8. January 2011 klokka 2:35 | #

 35. Hei! Dere som tidligere har postet innlegg på denne siden er nok friske og raske i deres ben igjen. Unner dere det masse :)
  Her ligger jeg hjemme på sofaen med 2 brudd i ankelen og gips i 12 UKER!!! Lå på sykehuset i 8 dager, dette kunne ha vært kortet ned om de bare hadde hatt tid til å operere meg. Ble “strøket” som de sier 2 ganger før jeg endelig fikk operasjon 2 dager etter først bestemt. Men men.. ikke stort å gjøre ved.. Har nå 11 uker igjen med gips. Noen som har noen tips på aktiviteter som en kan drive med?? :)


  Sa MR Monday 29. August 2011 klokka 22:22 | #

 36. Heisann! Fredag den 13 klarte jeg å brekke hele foten av resten av beinet, noe som gjør styggvondt! Typisk at dette skjer nå hvor jeg nettopp har fått ny leilighet og skal flytte… Er sykemeldt i en evighet og skal til kontroll om seks uker. Har operert inn plater og skruer i foten så jeg føler meg totalt hjelpeløs! Man aner ikke hvor herlig det er å gå før man mister muligheten… Nå merker jeg at jeg er fryktelig bekymret for at jeg ikke skal kunne bruke foten ordentlig igjen, og jeg er redd den skal stivne og dø!
  Ønsker deg god bedring :)


  Sa Carina Tuesday 31. January 2012 klokka 17:39 | #

 37. Takk for nyttig infor. Jeg ligger her med beinet høyt etter en dårlig landing (fallskjerm) på 3. uken. Jeg hadde faktisk ikke trodd det skulle være så SLITSOMT å ake seg rundt på krykker. Hjelper jo heller ikke at det gjør vondt. NEXT TIME blir det sykemelding selv med kontorjobb!


  Sa Benedikte Fallbakken Thursday 20. June 2013 klokka 22:26 | #

 38. Hei Benedikte, leser at det er mange som har vært uheldig å brekke ankelen. Det er faktisk første gangen at jeg har brekt noe i hele mitt liv.
  Det nå både godt og nyttig å få lese om hvordan andre har taklet å måtte være i ro med gipsa fot over så lang tid.
  Brakk desverre min venstre ankel nå i sommer, natt til 4 juli.
  Var på fisketur, og gled på en sleip stein i fjæra, med det resultat at foten ble vridd, og jeg fikk et skikkelig komplisert ankelbrudd, et splintrings brudd, pluss et annet brudd.
  Ble operert etter ei uke, på grunn av et sår over ankelen, og fikk operert inn ei stålplate med 10 skruer.Og gips utenpå der igjen.
  Har hatt mye smerter, både før og etter operasjonen,brukte Tramagetic og Tramadol,men sluttet med det, da det er ei betydelig fare for avhengighet ved bruk av disse medikamentene.(morfin)
  Har blitt mye tid på PC’en og gode bøker etter at jeg kom hjem, med foten høyt oppe.Og kjempekjedelig, med laange dager.Heldigvis litt godt vær innimellom her i Nord-Norge..
  Har faktisk fått kjøpt garn også nå, så jeg også kan begynne å strikke :) Ja ja…
  Fikk tatt bort gipsen for ca ei uke siden, og har nå hatt
  en fysioterapaut time.
  Det er gått nå snart 6 uker siden operasjonen, og jeg begynner så smått å glede meg til at jeg kansje kan slippe å bruke krykkene snart, det skal bli deilig.
  Bare tanken på å slippe å være avhengig av andre til alt mulig, og det å komme meg tilbake til jobben er bare herlig å tenke på akkurat nå, men det er nok enda ei stund til, tenker jeg.


  Sa Irene Bruun Monday 19. August 2013 klokka 16:40 | #

 39. Hei!
  Jeg er også en av de uheldige som har opplevd ankelbrudd i sommer (5.juni). Har vært gjennom operasjon, med plate og 6 skruer. Har for snart 2 uker siden fjernet den lange skruen (syndemoseskruen), og er i full gang med opptrening. MEN, tidligere har jeg ikke hatt mye vondt, men noen dager etter at jeg fjernet skruen har jeg begynt å verke skikkelig i beinet – oppover leggen og i ankelleddet. Jeg hadde opprinnelig kastet krykkene, men har nå tatt de i bruk igjen. har også begynt med smertestillende igjen for å greie å gå på jobb. Kan dette være normalt?? Har time hos fysioterapeut på mandag, så da får jeg vel noe info. Se for øvrig min blogg: http://karihilde.blogspot.no ; der har jeg prøvd å oppsummere mine erfaringer så langt.


  Sa Kari Eriksen Saturday 7. September 2013 klokka 9:11 | #

 40. Brakk ankelen siste lørdag! Ble operert dagen etter! Jeg lurer på hvo lang tid / dager man skal ha foten oppe? Er det kun til man ikke kjenner puls slag i den eller er det viktig første to ukene!!….ser å noen her snakker om å venne beina til å være nede på gulvet…Jeg svir i stingene og kan ikke vente til uke 2 da stingene bli tatt;)


  Sa Augusta Monday 14. March 2016 klokka 13:03 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/12/ankelbrudd/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)