The Cement Garden av Ian McEvan

Forrige | Neste

Jeg kjenner ikke spesielt til McEvan, men vet han vant Bookerprisen for noen år siden (med Amsterdam), og at han er regnet som en av de viktigste britiske samtidsforfattere nå. The Cement Garden kom ut i 1978, og er derfor en av hans tidlige bøker, ressonnerer jeg meg friskt frem til.

Jeg har også lest at han ikke er av de lystigste forfattere, og i The Cement Garden følger vi en søskenflokk på fire etter at rammen rundt familien deres faller fra. Bokens forteller er en tenåringsgutt, og søskenflokken består ellers av en litt eldre søster, en litt yngre søster, og en liten bror. Boka omhandler hvordan denne søskenflokken på sine noe spesielle måter opplever og takler de hendelser de går igjennom, og hvordan de forsøker å få livet til å fungere som best de kan. Og noe mer vil jeg ikke si om handlingen.

Boka er kort og handlingen foregår stort sett inne i huset, og derfor kan den minne litt om et skuespill i formen. Og som jeg hadde lest: McEvan er ikke av de mest lystige. Boka er nemlig så intens, mørk og kjip som den kan bli. Når det er sagt er den også svært god, og McEvan er nok en forfatter jeg bli å plukke opp flere bøker av med tiden.

Skrevet Monday 28. February 2005 klokka 14:32 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: |

Én kommentar:

  1. Jeg kjøpte Sementhagen for mange år siden, men leste den først i fjor. Det var den beste boken jeg leste i 2004. Den er veldig mørk, men i denne sammenheng passer dette bra, jeg synes den var suveren.


    Sa Øyvind Hoven Oftedal Friday 4. March 2005 klokka 22:02 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2005/02/the-cement-garden-av-ian-mcevan/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)