The Polysyllabic Spree av Nick Hornby

Forrige | Neste

The Polysyllabic Spree kom jeg tilfeldigvis over på Amazon for noen uker siden, og det er en artikkelsamling av Nich Hornby, skrevet for det amerikanske litteraturmagasinet The Believer. Boka består av 14 artikler (eller heter det kanskje klummer?) og noen tekstutdrag fra andre bøker.

Jeg liker Hornby best når han skriver om sitt kulturforbruk, og denne boka handler, som omslaget sier, om en manns kamp mellom de bøkene han har kjøpt og lest hver måned. Han leser mye, så det er nødvendigvis en del bokomtaler her, men det morsomste med samlingen er hans observasjoner om ting som ligger rundt selve lesningen, som hvilke innfall som bestemmer hvilken bok man skal lese neste, hvordan litteratur kommer ut i en cultural deathmatch mellom film og musikk, eller fortvilelsen når du leser en bok som kræsjer fullstendig med det humøret du er i.

Boka leser man fort ut hvis man vil, men da jeg alltid leser et par bøker parallellt fant jeg ut at denne var perfekt til formålet som andrebok. Man leser altså mest i sin annen bok, men kan avslutte dagen med en artikkel eller to fra denne. Ellers er det ganske standard Hornby, de av oss som liker han vil også like denne boka, mens de som ikke liker han vil ikke like denne heller.

Skrevet Monday 7. March 2005 klokka 15:19 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2005/03/the-polysyllabic-spree-av-nick-hornby/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)