Hässelby av Johan Harstad

Forrige | Neste

Dette er en sånn bok man vet man blir å lese når man hører om den. Den handler jo om Albert Åberg! Og bedre, om en voksen Albert, som det til og med går skikkelig dårlig med.

Idéen om å ta en kjent barnebokfigur og spinne videre på historien er god, og det er også blitt en fornøyelig bok av det. Boka starter når Alberts pappa dør i en ulykke, og gjør Albert fri til å tenke mest på seg selv for første gang. Fra der av er det tilbakeblikk på Alberts reiser, forhold, løsrivelsestrang og løsrivelsesfeiling, før vi kommer opp til dags dato igjen, og følger hendelsene etter farens død.

Du leser boka rimelig fort, og den er spekket med underholdende referanser til så vel Star Wars, David Lynch, The Smiths og annen populærkultur. Det er likevel relevant å spørre seg om ikke slutten henger litt vel mye i løse luften, og om historien hadde holdt seg like godt om man ikke hele tiden leste med et bilde av nettopp Albert Åberg i bakhodet? Den var likevel så underholdende at jeg nok vil lese både forrige og neste bok av Harstad på et eller annet tidspunkt.

Skrevet Thursday 7. August 2008 klokka 14:51 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: |

Én kommentar:

  1. Har du ikke lest “Buzz Aldrin, hvor ble det av det i alt mylderet?”, Vegard? I så fall er det bare å løpe og kjøpe. Liker Johan Harstad. Likte også Hässelby ja.


    Sa Lon Tuesday 26. August 2008 klokka 8:43 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2008/08/hasselby-av-johan-harstad/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)