The White Tiger av Aravind Adiga

Forrige | Neste

Fjorårets bookervinner handler om fattiggutten Balram som vokser opp i “the Darkness”, Indias landsbygd, om hans klassereise derfra til nyrik i Bangalore, og om hva det kostet både personlig og for familien hans.

Boka er formulert som en rekke brev til Kinas statsminister Wen Jiabao, uten at det er helt åpenbart hvorfor. Til Booker-vinner å være er heller ikke boka spesielt velskrevet, men historien fengsler likevel og den er hele tiden spennende. Man får i tillegg med seg en skildring av India både på sitt mest fornedrende og mest luksuriøse.

Ikke dum om du vil ha en lettlest og medrivende bok å pusle med, og som du sikkert blir å glemme ganske fort etterpå.

Skrevet Tuesday 20. January 2009 klokka 10:42 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: | |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2009/01/the-white-tiger-av-aravind-adiga/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)