Hør min plast på Spotify

Forrige | Neste

At jeg er noe engasjert over Spotify har sikkert det fleste som leser denne bloggen fått med seg. At jeg nylig har flyttet og ikke lengre har plass til platesamlingen i hyllene sine i stua er et annet faktum. Jeg har også lenge hatt en liste over platesamligen min liggende på web, og har lurt på hvor mye musikk som egentlig finnes på Spotify, og hvor mye av min samling som finnes der.

Det slo meg at noen økter kjedelig søking, klipping, liming og telling ville kunne besvare både mitt behov for å høre platene mine, og disse spørsmålene, så jeg spotifiserte likegodt listen over platesamlingen min;

Her, hør i vei!

Noen tall og observasjoner:

Platesamlingen min består av 245 artister, og av disse finnes 162 av dem på Spotify, eller 66%. Platesamlingen består samtidig av 461 plater (hele plater og EP-er er talt med, ikke singler), og av disse finnes 227 av dem på Spotify, eller 49%. Jeg har også rundt 70 samleplater fra plateselskap eller magasiner eller annet som ikke er talt med, og forøvrig heller ikke finnes på Spotify.

En observasjon er at jo smalere bandet er jo mindre sjanse er det for at det er på Spotify per i dag (sett bort fra noen få store unntak, som Beatles, som ikke er der i det hele tatt).

En annen er at det i noen tilfeller ikke betyr en døyt at en plate ikke er der. Eksempelvis har jeg en (kun én altså) plate av James Brown som heter “Live”. Den ene finner jeg ikke på Spotify, men ca. en million andre av han er det. Samme så jeg med mange samleplater jeg har.

En tredje er at det legges fort til nytt på Spotify. I løpet av de få dagene som har gått siden jeg ble ferdig med listen har jeg tilfeldigvis kommet over to plater jeg har som hadde blitt lagt til i mellomtiden.

En fjerde er selvsagt at selv om Spotify er fantastisk så mangler det enda en del der, for min del rundt 80 artister jeg liker, og 230 plater jeg har kjøpt, så det er enda ikke helt unødvendig å samle plast, bare nesten – for min del kan det ikke skje fort nok!

Skrevet Thursday 5. March 2009 klokka 20:34 og arkivert under Medievitenskap, Musikk. Merkelapper: | | |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2009/03/h%c3%b8r-min-plast-pa-spotify/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)