The Namesake av Jhumpa Lahiri

Forrige | Neste

Denne fant jeg i bokhylla vår da jeg desperat sto å så etter noe som kunne underholde meg i regnværet.

Jeg tror det er Marie sin, og jeg tror det var jeg som anbefalte å kjøpe den basert på at jeg hadde hørt noe om den, men jeg husker ikke nå om dette i det hele tatt er sant, og hva jeg i så fall hadde hørt var.

I alle tilfelle er det en av de bøkerne som bare har stått i hylla i noen år uten at noen har orket å lese den. Jeg har hatt den fremme flere ganger men satt den tilbake igjen etter å ha lest bakpå at den er en vakker bok om en ung gutts misnøye med sitt navn, utforskning av identitet, spennet mellom to generasjoner og kulturer og så videre.

Denne gangen kjedet jeg meg imidlertid så mye at jeg faktisk begynte å lese inni boka også, og etter noen timer fant jeg meg selv fortsatt gjørende det. Og etter noen dager hadde jeg lest den ferdig, og samtidig bestilt Jhumpas nyeste bok hjem.

Det er en liten familiekrønike som går over 30+ år hvor vi møter et ungt ektepar som flytter til USA fra India, og lærer å leve der mens de så godt de kan også prøver å bevare sin indiske identitet. Etterhvert blir vår helt Gogol født, og det er hans liv vi følger videre til boken slutter da han er i begynnelsen av 30-årene.

Som man kanskje skjønner likte jeg boka veldig godt, men ikke grunnet utforskningen av spennet mellom to generasjoner og kulturer som mange fremhever, og som er Lahiris ting, men mer som en veldig velskrevet og egentlig ganske klassisk “coming of age”-roman som amerikanerne er så gode på når de først slår til. Det er en bra historie som er veldig bra fortalt. Man bryr seg om karakterene, ser hva de ser og føler hva de føler, og den inneholder tilstrekkelig mange vendinger til at man ikke helt klarer å legge den fra seg lenge av gangen heller.

Bra jobba av meg å potensielt anbefale denne til kjæresten, altså!

Skrevet Friday 23. July 2010 klokka 18:43 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: | |

2 kommentarer:

  1. Som (utvidet) sommerlektyre anbefaler jeg “How we decide”. Se
    http://patafyzak.blogspot.com/2010/08/sommerlektyre-how-we-decide.html


    Sa John Monday 2. August 2010 klokka 7:26 | #

  2. Oh, ny blogg John? :) Takk for tipset, skal sjekke denne ut ved anledning!


    Sa Vegard Monday 9. August 2010 klokka 14:35 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2010/07/the-namesake-av-jhumpa-lahiri/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)