Bok: Cosmopolis av Don deLillo

Forrige | Neste

coverart: Cosmopolis av Don DeLillo For en stund siden løp jeg helt tørr for bøker, og min bestilling fra mao ble fordyret, samt forsinket i over to uker, av den slemme toldmanden.

Nuvel, på bakgrunn av en favorabel omtale i Politiken, valgte jeg å kjøpe Cosmopolis for å korte ned ventetiden. Boken handler om én enkelt dag i den ufordragelig rike Eric Packers liv, og er i all hovedsak satt i en hvit limo som sakte beveger seg rundt i NYC, mens vi blir bedre kjent med Packers gjøren og laden, kjærlighetsliv og generelle syn på verden. Samtidig blir det mer og mer åpenbart at mr. Packer er i seriøs fare.

På en måte en kriminalhistorie, men mer et portrett av en overmoderne, dekadent og noe desillusjonert mann. Sånn sett har boka mange likhetstrekk med Ellis sin “American Psycho”, både i skrivestil og stemning, selv om ultravolden stort sett mangler her.

Har aldri lest noe av deLillo før, og tenkte dette kunne være en god start. Det var det forsåvidt også, selv om boka ikke engasjerte meg sterkt. Det kan ha like mye med generell eksamensperiode og stress å gjøre som med selve boka.

Skrevet Friday 23. May 2003 klokka 14:34 og arkivert under Litteratur.

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/05/bok-cosmopolis-av-don-delillo/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)