Disse dager..

Forrige | Neste

..de flyver avsted. Siden sist har jeg innsett at jeg ikke hadde funnet løsningen på å skrive en oppgave på ~30 sider på ~30 dager uten å bli ravende sinnsyk. Så jeg vil snart bli ravende sinnsyk. Men det har gått før, så det skal nok gå igjen.

Videre har jeg fått sett Dogville, von Triers nye tretimers lange film, filmet i en fiktiv liten amerikans hilbilly-by, tegnet av kritt, og med et absolutt minimum av kulisser. I et studio i Sverige. Utrolig nok er den ikke det minste kjedelig, og man glemmer fort kulissene rundt og fokuserer heller på historien. USA-kritisk så det holder, noe som også gjorde at den fikk slakt av omtrent alle amerikanske kritikere under Cannes-festivalen. Engasjerende og med gnistrende skuespill (og sett gjerne inn flere anmelderklisjeer her). Mer limt til kinosetet har jeg uansett ikke vært siden sist jeg så “Prinsessen og Krigeren” (evt “Keiseren og Keiserinnen”) av Tom Tykwer. Og tilfeldigvis fikk jeg også sett “Løp Lola Løp” av samme Tykwer i går. Begge filmer jeg har sett på filmfestivalen i Tromsø tidligere, men så visst verd et gjensyn. But I digress.

Jeg har kjøpt Grandaddys nye plate “Sumday”. Ikke så eksperimentell indiepop som “Under the Western Freeway”, og ikke så flytende som “The Sophtware Slump”, men heller en avbalansert og finfin pop-plate, som alle med en hang til amerikansk indie av beste sort bør se å kjøpe (noe det er helt unødvendig å si, for alle med en hang til amerikansk indie av beste sort har alt kjøpt den).

Og i dag skal jeg se Cat PowerStore Vega. Cat Power er en av de mange artister jeg i årevis har visst at jeg likte, men aldri fått kjøpt noen plater av (jada, amerikansk indie av beste sort det også). Og lørdag er det bursdags- og utflyttingsfest her. Og søndag er det konsert med nevnte Grandaddy, også på Store Vega. Og mandag er det nok en utflyttingsfest.

Og mandag får jeg svar angående en leilighet jeg så på i går, som har mitt navn på seg. Jeg krysser fingrer så mye at jeg sannsynligvis vil utvikle alvorlig reumatisme i løpet av helga.

Så, studier, film, plate, konsert og leilighet. Det er fem, da lar jeg det være min versjon av fredagsfemmeren.

Skrevet Friday 13. June 2003 klokka 17:17 og arkivert under Film og tv, Musikk.

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/06/disse-dager/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)