Konsert: Sutre-Thomas

Forrige | Neste

Kaizers orchestra kopierer Tom Waits, tidlig Sixteen Horsepower, og en del andre ting på en dårlig måte. I det siste har de også begynt å kopiere seg selv, og det allerede på andreplata.

Madrugada kopierer og refererer til hva enn det skulle være, og av og til har jeg lurt på om de i det hele tatt har en eneste tone basert på kreativitet og ikke en velfylt platesamling. Men de har noen relativt gode platesamlinger, i alle fall etter min smak, så det irriterer ikke så mye.

St.Thomas kopierer Will Oldham og Neil Young så det holder. Men da dette er to av mine favorittartister irriterer det meg nesten ingenting.

Mannen, derimot, har et rykte som en stormannsgal sutrekuk som passer bedre til Rolling Stones på 70-tallet enn en ukjent trubadur fra Norge. Han har spilt konserter med ryggen til publikum, han har skjelt ut arrangørene i Royal Albert Hall fordi han ikke fikk nok øl, og han har generelt sagt ekstremt mye teit. Dette inntrykket hadde jeg virkelig håpet han kunne rette opp på Loppen på fredag, for jeg synes mannen har laget noen gode nykøntri-/poplåter, og at han faktisk kan komme til å bli noe mer enn enda en norsk kopiartist.

Loppen startet det bra, men et veldig oppbakkende publikum, og god stemning. Så mister Thomas mikrofonen under “Cornerman”. Jeg skjønner at det ikke er kult, men det går an å takle dette bedre. Mye bedre. Jeg skal la vær å ramse opp alt han lirte av seg fra dette skjedde og til konserten sluttet, for jeg har en slags merkelig sympati med mannen. Men altså: du skjeller ikke ut arrangørene på fokkings Loppen fordi du måtte gjøre “lots of labour work” før du kunne spille. For sånn var det ikke i München liksom. Sukk. Hvor mye arbeide det var å rigge opp ett trommesett, to Marshaler, to gitarer og en banjo er en annen gåte.

Det var en svært, svært pinlig affære. Trist for St. Thomas, men det er kanskje smartere hvis han konsenterer seg om å skrive låter heller enn å leke superstjerne og plaget artist. Det er bare det han kanskje kan bli god til.

Skrevet Sunday 1. June 2003 klokka 15:10 og arkivert under Musikk.

2 kommentarer:

  1. Yes, vegard, fin side du har laget, artig å se hva du holder på med. Synd at St.Thomas-konserten ikke var noe særlig. så han på blæst her i trondheim for to uker siden og det var en mycket bra konsert. ønsker deg lykke til med oppgaven. klemz fra negern


    Sa Eivind Tuesday 3. June 2003 klokka 11:41 | #

  2. øy, favorittnegern :) lenge siden sist! har sett st.thomas gjøre bra konserter både i Tromsø og på Roskilde, men dette var bare pinlig. prøvde fortvilt å snakke dansk så ingen skulle skjønne at jeg var norsk :)


    Sa Vegard Tuesday 3. June 2003 klokka 18:02 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/06/konsert-sutre-thomas/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)