Et kart til besvær, og mer metainformasjon

Forrige | Neste

Som den snille herremann jeg er når det kommer til copyright sendte jeg en mail til Krak og spurte om det var ok at jeg brukte kartet deres på den måten jeg gjorde i min lille guide til å flytte til København.

I dag fikk jeg svar om at det var det ikke, men de kunne tilby meg noen andre løsninger på problemet. Ingen av de var aktuelle for meg, men den som var nærmest noe jeg kunne bruke kostet 500 kroner i året, 1500 kroner i opprettelse og jeg måtte binde meg for tre år. Og dette var uten moms. Altså nesten 4000 kroner over en treårsperiode. For å illustrere et blogginnlegg. På en dårligere måte enn det var gjort allerede.

Personlig hadde jeg satt pris på litt mer fleksibilitet når det er snakk om en .png på 13 Kb, på en egen server, på en ikkekommersiell side, men de skal tjene penger og det er forsåvidt også greit. Scannet heller et av de gratis turistkartene Wonderful Copenhagen gir ut. Styggere, men billigere.

Videre fant jeg en løsning på et problem jeg ikke visste jeg hadde på Virtuelvis. Problemet var at linker knyttet til navnene på kommentarforfattere åpnes i et nytt vindu. Grunnen til at jeg ikke visste jeg hadde det er at jeg er svoren Mozilla-bruker, og lever derfor uansett i en pop-up-fri verden. Nå skal imidlertid sidene være fullstendig pop-up-fri sone for alle brukere.

Så det helt uinteressante: datoinformasjon på innlegg og kommentarer er nå lik, og det har kommet egne maler til forhåndsvisning på kommentarer, og for feilmeldinger på kommentarer.

Skrevet Tuesday 10. June 2003 klokka 16:54 og arkivert under Generelt, Web og webutvikling.

2 kommentarer:

 1. Nå kjenner ikke jeg dansk copyright-lovgivning, men er den det minste lik den norske, bør du nok forhøre deg om det nye kartet du også har scannet, all den til opphavsretten fortsatt gjelder, selv om produktet kartet finnes i er gratis.

  Hvis man når man tar det opp med dem forklarer at dette er et rent ikkekommersielt innlegg i en privat nettdagbok, kan det nok hende de er velvillig innstilt – det eneste de evt. kan oppnå ved å si «Nei» er en smule dårlig reklame.

  Til sist: hyggelig å oppdage at folk finner nyttige ting i bloggen min.


  Sa Arve Tuesday 10. June 2003 klokka 21:41 | #

 2. Tror dansk og norsk lovgivning der er rimelig ens.

  Er klar over at dette kartet også kan være underlagt copyright (sannsynligvis er det det), men har valgt å ikke spørre. Mest fordi jeg ikke gidder, så fordi det sannsynligvis er greit da jeg har sett et titalls andre sider som har scannet samme kart. Det er heller ikke opplyst noe om copyright på kartet, noe det var i Kraks tilfelle. Og til slutt fordi jeg har henvist til dem som kilde. Å gi ut kart i papirform er en mindre del av det Wonderful Copenhagen driver med, mens Krak er en tjeneste som lever av å selge kart på nettet, så saken stiller seg litt annerledes der.

  Ingen av argumentene over er spesielt gyldige, men det er uansett begrunnelsen :)

  Og hyggelig at du skriver om nyttige ting i bloggen din! Neste prosjekt tror jeg blir å implementere MTSwitch, den virker også kjekk!


  Sa Vegard Wednesday 11. June 2003 klokka 11:37 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/06/et-kart-til-besvaer-og-mer-metainformasjon/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)