En guide til å finne bolig i København

Forrige | Neste

For tiden er jeg nok en gang på leting etter bolig i København, og i den anledning kom jeg til å tenke på hvordan det var for et år siden, da jeg fortsatt satt i Norge, og ikke kunne skille min Lille Havfrue fra mitt Runde Tårn (høhø). Jeg visste ingenting om hvor man bodde i byen, og langt mindre om hvor jeg ville bo. Og endeløs surfing hjalp ikke stort.

“Skal man gjøre noe skikkelig, så må man gjøre det selv” har min far alltid sagt. Derfor tok jeg meg bryet med å flytte til København for å skrive dette innlegget. På bakgrunn av mine erfaringer presenterer jeg her, i beste public service-ånd en guide til hvor du vil bo i København, og hvordan du klarer det.

oversiktskart over København, med de forskjellige bydelene merket av

Først og fremst; hvor vil du bo?

Det er ikke opp til meg å diktere, men her er i alle fall listen over hvor jeg helst vil bo. Skulle tro den gjelder for de fleste studenter.

1. Nørrebro
Nørrebro er i lag med Vesterbro den mest livlige bydelen. Her finner du en rekke caféer og uteplasser, hyggelige St.Hans-torv, Assistens kirkegård (en veldig hyggelig plass med mange døde berømtheter, som også brukes som park om sommeren). Byens beste kino, noen teatre, helt avsindig mange kebabsjapper, mange mindre butikker med alskens innhold, flertallet av byens hasjklubber (for de interesserte), en rekke nettcaféer, og en rekke av stort sett alt du kan være interessert i. Også den bydelen det bor flest folk i, om jeg ikke tar feil.

2. Vesterbro
Vesterbro er kanskje mest kjent for Istedgade, gata for porno, horer og heroin, som ligger like ved hovedbanegården. Tradisjonelt en lite attraktiv bydel, men som har fått en rennessanse i de siste år. Nå er det i likhet med Nørrebro en plass man finner mengder med caféer (blant annet en av mine favoritter – Café Riga på Istedgade). Her ligger store og lille Vega, som er av byens beste konsertscener (og er av byens verste diskotek når det ikke er konsert der).

3. Indre by
Det er sentralt. Men bortsett fra området rundt Pisserænden / latinerkvartalet er det ikke mye å gjøre der til daglig, om man ikke bare er interessert i å sprade rundt i lag med nordmenn på Strøget. Jeg ville gjerne bodd der likevel, men tror jeg hadde brukt mye tid på å sykle til Vester- og Nørrebro, da det gjerne er der Ting Skjer (TM). Samtidig er du veldig heldig om du finner noe her, da det er få boliger her.

4. Christianshavn
Den mest sosialistisk orienterte bydelen i København, som det også er vanskelig å finne en plass å bo i. Her finner man Christiania, som er hyggelig nok, men ellers skjer det ikke stort der. Likevel er det svært sentralt, samtidig veldig pent, og veldig tett på både vann, parker og skog (ytterdelene av Christiania).

5. Islands Brygge
Islands Brygge er veldig tett på humanistisk fakultet på Københavns Universitet (KUA), og det er jo greit hvis man går der. Ellers et stort pluss for en fin havnefasade med mange rekreative muligheter, blant annet det geniale havnebadet (vannet er så rent, sier de, at man kan bade midt inne i byen, og det er unektelig veldig kult). Og veldig sentralt.

6. Østerbro
Jeg kjenner ikke Østerbro så godt heller, men det er tradisjonelt en av de litt finere bydelene i København, i lag med Frederiksberg. Det er noen caféer og uteplasser der, på samme måte som Vester- og Nørrebro, men generelt så er det et litt dødt område.

7. Frederiksberg
Jeg kjenner overhodet ikke Frederiksberg, men det er som sagt også en av de finere bydelene i byen, og en egen kommune innen København. Det kan være flott å bo sentralt her, da du i grunn ligger rett mellom Vester- og Nørrebro, men du kan også komme ganske langt ut fra byen. Har blitt enda mer attraktivt pga ny Metro som stopper to plasser der. Bortsett fra det skjer det nok ikke så mye i området.

8. Amager
Amager, eller lorteøen som den også heter på folkemunne, har også blitt mer attraktiv pga ny Metro, men det er strengt tatt ikke en eneste ting som skjer der. Amagerbrogade har riktignok en del butikker og en café i ny og ne, men ikke noe i forhold til andre deler av byen. Likevel, skal du bo her så pass på å bo nært en metrostasjon, da er det uansett maks 10 minutter til byen. Det er også en rolig plass, og en relativt billig plass, og det er jo prioriteter hos mange.

Postkoder

Kbh N = Nord = Nørrebro etc.
Kbh V = Vest = Vesterbro etc.
Kbh Ø = Øst = Østerbro etc.
Kbh S = Sør = Amager.
Kbh K = gud vet = Indre by, Christianshavn og Islands Brygge.

Så; hvordan gjør du det?

Det er mange tjenester som vil hjelpe deg med å finne bolig, og enkelte av dem bør du styre svært langt unna. Under er en liste over noen gode og seriøse aktører.

1. Den Blå Avis
Selve hovedkilden, hvor så og si alt av boliger (og andre ting) annonseres. Papirutgaven kommer ut en gang i uken mener jeg, mens nettversjonen oppdateres kontinuerlig. De har noen svært velfungerende sider, hvor du kan gjemme utvalgte annonser, foreta favorittsøk etc. Annonsene kommer uten kontaktinformasjon, men det kjøper du for 4 kroner ved hjelp av Din Blå Konto, såklart, som du setter penger inn på. Det er gratis å sette inn egen annonse, men søker du bolig er det nok lurt å betale de 25 kronene det koster for å synliggjøre kontaktinformasjonen din.

2. AddFree
Likt vår blå avis, men helt gratis. Og mye mindre brukt. Her kan du sette inn annonse selv, samt definere kategorier du søker i og få mail når det kommer treff som matcher dine søk. Kjekt.

3. Ungdomsinformationen
Gratis, men ikke så mye brukt, og med en dårlig søkefunksjon. Likevel, det var via denne jeg fant meg bolig sist gang!

4. Findbolig.nu
Tidligere CIU og andre forvaltere av kollegier har slått seg sammen. Uansett, er du student og kunne tenke deg å bo på et kollegie (studenthjem) er det disse som formidler det. Men vær oppmerksom på at det er lang ventetid til alle kollegier, så du må sannsynligvis finne deg bolig fra en annen plass. Jeg ventet i fire måneder, uten noe resultat.

5. Heng opp lapper
En metode jeg enda ikke har prøvd, men sannsynligvis gjør snart. Finn det området du vil bo i, og heng så opp lapper i nærbutikkene om at du søker en plass å bo (dette vil typisk være Netto, Irma, Føtex, Superbrugsen etc). Har fungert helt utmerket for flere av mine venner ved flere anledninger!

6. Kontakter
Som overalt ellers i livet, man må ha kontakter!

Andre ting å tenke på

Boligstandarden i København er relativt lav. Det er ikke vanlig med vaskemaskin i leiligheten, så man skal ofte gå på myntvaskerier. En del (de fleste?) bygårder har imidlertid egen vaskekjeller, om dette koster noe eller ikke varierer.

Det er rimelig vanlig med dusj / bad i leiligheten, men man kan fort komme over plasser hvor det bare er fellesdusj i kjelleren, og av og til koster dette også ekstra. Hvis du hverken har egen dusj eller fellesdusj må man til en svømmehall eller lignende.

Det er mange som leier ut værelser i København, altså kan du komme til å bo på et rom hos en gammel dame. Noen få av disse tar ublu priser og setter regler for hvor sent du kan være ute etc (!). De styrer du unna. Kollektiver er det samme her som i Norge, men noenganger vil du komme over kollektiver som har felles middag og matordning, eventuelt har en slags politikk om eksempelvis bare økologisk mat. Noen vil like dette, jeg styrer unna.

Søker du etter plass via noen av tjenestene over, så søk uansett på både kollektiv og værelse. Noen kollektiver setter nemlig inn annonser under “værelser”, og noen værelser leies ut under kategorien “kollektiver” (ja, jeg vet, bare søk på begge du).

Og helt generelt..

Vær en rolig, ikkerøykende pike, og du har gode odds! Klarer du ikke det, vær en rolig ikkerøyker. Klarer du ikke det heller; bann! ..og fortsett med letingen.

(Kartet er ikke hentet fra Krak.dk, men det er ellers en utmerket karttjeneste som du også kan komme til å få bruk for i din leting.)

Relaterte innlegg

Når du først bor der kan du jo finne noen konserter å gå på, eller en café å hvile stumpen på

Skrevet Saturday 7. June 2003 klokka 16:32 og arkivert under København.

102 kommentarer:

  1. veldig god guide du har laget her – nesten synd jeg ikke har planer om å studere i køben… =)


    Sa arne Monday 9. June 2003 klokka 17:31 | #

  2. Hei!

    har vært på leit etter en eller annen form for køben guide! Denne var ok,greit med en mer personlig vinkling enn alle disse turistsidene..
    Jeg flytter til køben snart, så sant jeg finner sted å bo og jobb…
    Må innrømme at jeg er en smule nervøs (vettskremt) for å flytte dit, kjenner ingen der enda!Hvordan var det å gjøre seg kjent med by og mennesker helt i starten?det ser Ihvertfall ut som byen i seg selv har mye å by på!!

    jaja..flott side, hadet bra!


    Sa Lilja Sunday 17. August 2003 klokka 1:55 | #

  3. Hei Lilja,

    hyggelig at du fant noe du kunne bruke! Jeg kjente heller ingen da jeg kom ned, og var i likhet med deg mer enn bare litt nervøs for å flytte, spesielt siden jeg flyttet for å være i minimum to år uten reelle retrettmuligheter :)

    Når det er sagt så er det ikke _så_ vanskelig å finne plass å bo som man kan få inntrykk av, og jeg kan spesielt anbefale å henge opp lapper på butikker i de områdene du vil bo i. Mange av mine venner har kun fått seg bolig på denne måten, og det virker som det er vel så effektivt som å bruke de andre kildene som står over.

    København er lett å orientere seg i rent geografisk. Kjøp deg en sykkel (det _må_ man uansett ha) og trø rundt på måfå i noen dager så er du godt orientert på null tid! Venner var jeg heldig med, da jeg tilfeldigvis kom i kontakt med folk via venners venner, som jeg kom overens med fort. Mer generelt viste det seg (til min overraskelse) at språket faktisk kan være en barriere, så det kan være en fordel å begynne å praktisere dansk som smått ganske fort!

    Byen har svært mye å by på, man trenger aldri å kjede seg! Og til slutt så er det sikkert ikke noe å være nervøs for, ting går seg jo som regel til, og du har valgt en flott by å flytte til :)


    Sa Vegard Monday 18. August 2003 klokka 17:08 | #

  4. Nå har jeg vært i København i to uker, og jeg har stadig ingen bolig. For en stressende by å lete etter sted å sove i. Du vet vel ikke om noen værelser eller leiligheter, helst med eget kjøkken vel? Sover for øyeblikket på skolen…

    Espen


    Sa Espen Monday 15. September 2003 klokka 20:40 | #

  5. Jeg vet dessverre ikke om noe som er ledig nå. Generelt så deler man kjøkken (og bad) om man bor på værelse, men det er som regel ikke noe problem.

    Egne leiligheter er vanskeligere å få tak i enn værelser / rom i kollektiv, da det er svært mange andelsleiligheter (borettslag) her, og det er lovbestemt at andelsleiligheter ikke kan leies ut mer enn et halvt år av gangen. Ergo får man leie dem for kortere tidsrom enn værelser, samt at det er færre av dem.

    Og igjen, heng opp lapper! Det pleier å fungere. Og trøst deg med at dette er den verste tiden å lete i, men det blir bedre snart :)


    Sa Vegard Monday 15. September 2003 klokka 23:31 | #

  6. Veldig bra og informativ side. Handler dog nok desverre mest om å være heldig når det kommer til stykket. København K står forresten for “Kongens København”. Så vet du det også ;-)


    Sa Thore Tuesday 7. October 2003 klokka 17:09 | #

  7. Takk for det! Så fikk man endelig oppklart København K-mysteriet også :)


    Sa Vegard Tuesday 7. October 2003 klokka 19:01 | #

  8. København K står for København København.


    Sa Orfeus Monday 3. November 2003 klokka 12:23 | #

  9. Halajsa!!
    Fantastisk guide! Du har virkeleg redda dagen min. Blei så glad då eg leste guiden din, at eg heilt gløymde å erga meg øve eksamens lesinga som eg er midt oppi.
    Har vurderte å studera eit år i køben, men no er eg sikkar på at eg SKA studera der eit år, noke eg klandrar deg for :-) Etter å ha lest guiden din vart all tvil vekke, og eg vert på ny forelska i byen. Studera no i Tromsø, som også er ein herleg og triveleg by, men kunne tenka meg å flytta til ein noke større by. Eg er jo ein ”søring” som dykken nordlendinga kalla meg, så å busetta seg i København, vil jo nesten vera som å flytta heim att igjen :-)


    Sa Hildegunn Friday 5. December 2003 klokka 16:19 | #

  10. Hyggelig å høre, og eksamenslesing er jo også til for å skulke!

    Tromsø er en flott by, men på de fleste områder er København mye mer spennende. Bortsett fra vinteren, som er så uspennende som en vinter kan bli. Tro meg, snø og kulde er bedre enn fire måneder pissregn. Men på den andre siden er vinteren betraktelig kortere.

    Og er du “søring” nå så vil du gå over til å bli “svenske” i første omgang, for så å bli “fjellabe” i andre omgang. Vet ikke hva du er mest komfortabel med :)


    Sa Vegard Friday 5. December 2003 klokka 19:53 | #

  11. Føretrekka nok å bli kalt ”fjellabe”…Å regen er ikkje eit uvanleg vintar vær for meg…Budde tre år i Stavanger før eg flytta opp til Tromsø :)


    Sa Hildegunn Monday 8. December 2003 klokka 16:23 | #

  12. Veldig bra guide – nyttig også for en som har boet i Køben (Vesterbro, Amager, indre by, Islands Brygge, Østerbro og nå Frederiksberg) i sammenlagt 10 år. Takk for den. Kunne kanskje bemerke, at
    a. Det heter Fred-e-riksberg – bare en detalje.
    b. Metroen vokser litt efter litt og skaper en ny logistisk situasjon, så kanskje bør guiden oppdateres en gang i blandt.
    Ønsket jeg masse respons, så skrev jeg nok her, at jeg har et rom og leie ut, men det gjør jeg ikke – men kanskje er jeg kjent med noen som har…


    Sa Thorsten Friday 26. December 2003 klokka 10:49 | #

  13. Jo takk, innlegget får mange flere treff enn jeg trodde så jeg vil sikkert oppdatere både innhold og skrivefeiler en gang om ikke så lenge.

    ..og om noen er interesserte i værelset til Thorsten så får de ta kontakt med meg, så skal jeg videreformidle mailadresse!


    Sa Vegard Saturday 27. December 2003 klokka 18:27 | #

  14. Hjelp!!!!!
    Jeg skal tilbake til København å trenger et sted å bo (vil ikke bo på det helvetes skolehjemmet)Jeg begynner på skolen i juli, men jeg er tidlig ute.Vil bo i Frederiksberg for der ligger skolen min Kan noen være så snill å hjelpe meg?


    Sa annette Sunday 22. February 2004 klokka 20:58 | #

  15. Det var da voldsomt tidlig å skrike etter hjelp :)

    Forøvrig tror jeg ikke det har noen hensikt å spørre etter bolig på denne siden, da neppe mange med bolig å leie ut kommer over den. Bruk heller de gratistjenestene som er listet over.


    Sa Vegard Monday 23. February 2004 klokka 10:21 | #

  16. Hejsa!

    Sikken en fin beskrivelse af de forskellige områder. Besøg gerne vores side om Christianshavn, livet på cafeerne, værtshusene, restauranterne, i bådene – og masser af erindringer og fortællinger og forfattere der har levet og boet på Christianshavn …

    Held og Lykke!

    Rune :)

    http://Christianshavm.mygiicms.com


    Sa Rune Friday 26. March 2004 klokka 22:14 | #

  17. Heisann!
    Topp guide du har laget her!
    Greit å få litt starthjelp:)


    Sa Kay Monday 10. May 2004 klokka 22:05 | #

  18. Hei Vegard!
    jeg ble så glad når jeg fant siden din!
    fant noen kollektiv også, og håper noe er ledig.

    Men treffer jeg noen ok mennesker?!


    Sa Linn Saturday 12. June 2004 klokka 14:40 | #

  19. Det var da fint! Hyggelige mennesker kan man jo risikere å treffe overalt, og jeg har i alle fall truffet mange så det går nok greit :)


    Sa Vegard Saturday 12. June 2004 klokka 20:30 | #

  20. Skulle vara tacksam om någon kunde tipsa mig om billiga kollektiv i köpnhamns centrum.

    Tack på förhand/

    Stina
    sina_lundstrom@hotmail.se


    Sa Stina Wednesday 22. September 2004 klokka 14:40 | #

  21. Hei!
    Lurte på hva man mener i en boligannonse når det står:
    “husleje ekskl. forbrug” og “husleje inkl. forbrug”.

    Er forbrug = strøm?

    Mvh Frank


    Sa Frank Olsen Sunday 26. September 2004 klokka 22:28 | #

  22. Ja. De har ofte både gassutgifter, strømutgifter og gjerne varmeutgifter (sentrale radiatorer i bygårder), og hvis det er inkludert forbruk så betyr det at du ikke betaler noe ekstra for disse tre.

    (Forresten er strøm- og varmeutgiftene høye i Danmark, noe man bør være obs på hvis man leier uten inkludert forbruk..)


    Sa Vegard Monday 27. September 2004 klokka 9:20 | #

  23. Sikke en fin guide du har fået bygget op her. Jeg var ved at søge på café Riga på Istedgade (bestemt en favorit af de gode), da dette link kom op – og så blev jeg jo fuldstændigt ramt!

    Som bonus, kan jeg nævne at København NV, eller NordVest som det kaldes, der ligger umiddelbart i forlængelse af Nørrebro, bestemt også kan anbefales. Det er et trashet og slidt område med spredte caféer og masser butikker. Men lidt ligesom amager, sker der ikke forfærdeligt meget efter kl.ca. 23. Til gengæld er det billigt og der er masser af steder at bo. Infrastrukturen er en sjov blanding af fabriks- og lagerbygninger, boligkarréer, butikscentre og tomme byggegrunde. Trafikforbindelser er ok med en del busser og S-tog højbane.


    Sa Mads Thursday 10. February 2005 klokka 19:01 | #

  24. Mads: har du noen konkrete tips til et sted å sove i “NordVest”? Søker etter et par dobbeltrom til en ferie i Køben og syns det hørtes spennende ut… Forøvrig, takk for fin side!


    Sa Turist Thursday 10. February 2005 klokka 21:25 | #

  25. Turist: Jeg har desværre ingen konkrete tips andet end dem som er nævnt tidligere i den fine guide. Jeg ville blot gøre opmærksom på at bydelen nordvest også indeholder muligheder, såfremt det er nævnt i forbindelse med et ledigt værelse/lejlighed i f.eks. en annonce på dba.dk.
    Det gælder iøvrigt også bydelen Valby (ved vesterbro). Begge steder ligger mere afsides, men det er til at overkomme hvis der er en fri bolig og prisen er billigere! Held og lykke. Jeg poster her hvis jeg får et tip!


    Sa Mads Friday 11. February 2005 klokka 1:09 | #

  26. Jeg bodde i Heimdalsgade på ytre Nørrebro sist, som er på grensen av Nordvest, og liker også det området. Masse bodegaer, bruktbutikker, andre butikker, caféer og ting å finne på, og blottet for turister.

    Var ofte i Bispebjergparken, og gikk mye tur i området, blant annet kan man gå til Gruntvigs kirke som er flott kirke og ligger i et pent område.

    Men skulle jeg bare besøke København ville jeg nok heller bodd mer sentralt på (eventuelt ytre) Nørrebro, så man kan gå både til indre Nørrebro, samt ta ekspedisjoner opp mot Nordvest.

    Forøvrig flott med flere Købehanvntips her, kjør på!


    Sa Vegard Friday 11. February 2005 klokka 12:17 | #

  27. har akkurat fått beskjed om at jeg ikke har fått plass på noen studenthjem av skolen jeg skal gå på til høsten i københavn..er derfor på desperat surfejakt på internett etter bolig, fullstendig forvirra. var derfor en liten lettelse å finne guiden din! takk takk :)


    Sa ingun Wednesday 3. August 2005 klokka 15:16 | #

  28. veldig god gaid må jeg si…
    men det er sørenma ikke lett å få et sted å bo, har snart bod her i fire år, men må plutselig flytte fra mitt gode sted:(
    vis du vet om et værlse eller leilighet til en still og rolig ikke ryker.. ville jeg vær glad..:)


    Sa madeleine Wednesday 7. September 2005 klokka 20:50 | #

  29. Hu-hei for en strålende idé! Søkkern ta at jeg ikke var innom her før jeg flyttet hit til København..!! Jeg vandret rundt i full forvirring i hele fjor.. og akk, så unødvendig: Jeg kunne jo bare ha kikket innom her :-) Forøvrig vil jeg bare ha sagt at Amager er mye kulere enn det denne siden beskriver.. jeg kjenner mange som synes at Amager ROCKER!! Jeg bodde i city i fjor.. nå bor jeg nært costa del Amager, og det er sgu meget dejligere..


    Sa Lina Monday 26. September 2005 klokka 20:59 | #

  30. Hej,
    Jeg hedder Christian og har et værelse til leje i København.
    Jeg søger en norsk studerende.
    Findes der en norsk hjemmeside jeg kan bruge?

    Hilsen Christian


    Sa Christian Tuesday 25. October 2005 klokka 19:04 | #

  31. Christian,

    vet ikke om noen norske sider du kan bruke, og tror heller ikke det er fornuftig. De nordmenn som vil bo i Danmark vil (eller bør) forstå at det er best å finne bolig i Danmark via danske tjenester!

    Jeg fant selv bolig via Addfree og Ungdomsinformationen, og begge er gratis.


    Sa Vegard Tuesday 25. October 2005 klokka 20:19 | #

  32. Heia!
    Dette var en nyttig side. Jeg har sagt opp jobben og flytter til København i slutten av februar 2006. Jeg skal studere på ITU som ligger på Armager. Jeg må finne en plass å bo innen studiestart. Tenkte jeg skulle lete i området rundt skolen. Jeg liker å sitte noen timer på en bra kafè eller pub, men vil uansett bo på et rolig og “trygt” sted. Jeg er 33 år og har en liten sønn som kommer på besøk noen ganger. Er det mulig å finne en bra (student)-bolig i Armagerområdet som ikke koster skjorta?


    Sa Jarle Wednesday 21. December 2005 klokka 22:57 | #

  33. hei Jarle,

    ja det er fint mulig, men husk at Amager er veldig stor så du kan fort bo usentralt der. ITU ligger, om ikke jeg tar veldig feil, i tilknytning til KUA (Københavns Universitet, hum.fak).

    Dette er nært Christianshavn og Islands brygge så det er nok der du bør prøve å finne deg noe. Der er det også mange caféer og lignende, samt veldig tett på sentrum.


    Sa Vegard Thursday 22. December 2005 klokka 12:00 | #

  34. Takk for rask respons….ikke dårlig!
    ITU har adresse Rued Langgaards Vej 7 som skal ligge mellom Amager Hospital og Københavns Universitetet Amager (KUA?). Jeg ser det er et Metro-stopp nær Islands brygge. Det er jo en fordel. Ikke minst fordi jeg må dra til Norge annen hver helg for å være med min sønn.

    Jeg har lett litt på nettet etter bolig, men har ikke fått napp noe sted. Jeg kan i nøden bo på motell den første tiden mens jeg leter etter bolig når jeg er i Køben.


    Sa Jarle Tuesday 27. December 2005 klokka 20:33 | #

  35. Jepp, da er det der jeg tenkte, så forrige tips står ved lag :)

    Metroen er veldig grei, men går ikke til Kastrup enda. Bor du i Christianshavn / på Islands Brygge vil det være bedre å ta buss til hovedbanegården og så tog mot Malmø for å komme til flyplassen. På den andre siden vil du altid være nært universitetet om du bor nært en metrostasjon..

    Angående boliger så vet jeg desverre ikke om andre muligheter enn de som er nevnt her allerede.


    Sa Vegard Friday 6. January 2006 klokka 20:34 | #

  36. Da har jeg bodd i Køben en uke. Det er nesten umulig å finne bolig her. Jeg har bodd på hotell, men har nå flyttet inn på noe som minner om et kott på et loft. Det er midt i byen, men det er det eneste som er bra også. Jeg deler alt med 3 andre. Vi har et knøttlite bad og et mikroskopisk kjøkken uten mikro og oppvaskmaskin. Jeg skal jakte videre etter en 1 roms hybel med egen inngangsdør! Ellers ser jeg også etter et billig motell/ hotell som gir rabatt ved langtidsleie. Kanskje også en campingplass! En enda bedre mulighet er å kjøpe den billigste biligen jeg finner!

    Hvordan kan jeg som nordmann få meg en dansk mobil og dansk abonnement? De sier i butikkene at jeg må vise mitt gule kort (som jeg ikke har)


    Sa Jarle Tuesday 31. January 2006 klokka 23:25 | #

  37. Det går alltid bra til slutt!

    Angående lite kjøkken og bad så er det noe du muligens må leve med, da standarden på disse tingene er betydelig lavere i sentrale Køben enn det vi er vant med i Norge. Siste plassen jeg bodde hadde et bad på kanskje 6m2, og det syntes alle var veldig stort! Jeg har venner som har dusj på soverommet / i kjelleren / ikke i det hele tatt. Og enda vanligere er det å ikke ha vaskemaskin i selve leiligheten.

    Mener det finnes et hotell for langtidsleie på Nørrebrogade (nært broa), men husker ikke hva det heter. Vil uansett bli dyrere enn å leie noe. Hybel med egen inngangsdør tror jeg er vanskelig i sentrale København da du bare har bygårder og disse typisk ikke har to innganger, men muligens lenger ut på Amager.

    Sygesikringsbevis (det gule kortet) må du nok ha for å få dansk mobil. Du får dette automatisk når du melder flytting til Danmark.


    Sa Vegard Wednesday 1. February 2006 klokka 12:43 | #

  38. Nå er jeg i Norge i helgen. Rommet jeg leide var håpløst og jeg sa opp hele dritten. Fra onsdag til torsdag bodde jeg på motell, og på torsdag reiste jeg til Norge. Har funnet noen pensjonater og B&B som virker ok, men de har fullt belegg. Jeg drar tilbake i morgen og tar inn på motell igjen. Det koster kr 360,- NOK pr- døgn. Tenkte jeg skulle lete etter et pensjonat, verskapshus, kro, hotell eller B&B på utsiden av byen, men likevel nær toglinje.

    Hva med bolig i Malmø? Noen som har erfaring eller kjenner noen med erfaring? Det er jo bare 30 minutter med tog!


    Sa Jarle Monday 6. February 2006 klokka 20:45 | #

  39. Skal flytte til København til høsten, så jeg lurte på om noen vet hvor tidlig ute man burde være når det gjelder å søke etter kollektiv? Jeg synes forresten det hørtes veldig artig ut å bo i Nørrebro, men er det vanskelig å finne noe der? Og er det langt fra Nørrebro til Frederiksholm?


    Sa Maria Tuesday 21. February 2006 klokka 16:54 | #

  40. Boplass er nok alltid lettest å få i tiden før et semester begynner. Jeg ordnet et kollektiv over nett noen måneder før jeg flyttet ned, men det er sikkert en løsning de færreste velger – spesielt da det er vanskelig å få en plass før du er der, da de som bor i kollektivet helt sikkert vil møte deg først.

    Nørrebro er bra, og siden det bor så mange der er det heller ikke den vanskeligste plassen å finne noe. Det er imidlertid relativt langt fra Frederiksholm (Holmen), som ligger i forlengelsen av Christianshavn. Se kartet oppe og tenk deg ca. 2 cm nordøst fra tallet 4.


    Sa Vegard Tuesday 21. February 2006 klokka 17:32 | #

  41. Takk for svar, og et par spørsmål til:
    Var det ikke rart å flytte inn i et kollektiv der du ikke kjente, eller hadde møtt dem før og
    kom du godt overens med de du bodde sammen med?
    Hvor lang tid, sånn ca, tar det å sykle fra Nørrebro til Fredriksholm? Er fryktelig dårlig på kart :-/
    Super side forresten!


    Sa Maria Wednesday 22. February 2006 klokka 16:21 | #

  42. 1. I det første kollektivet møtte dem en gang før jeg flyttet inn, for jeg måtte dra ned å hilse på før de ville ta meg inn. Var imidlertid 95% sikker på at det ikke ville være noe problem etter x antall mailer og noen telefonsamtaler med dem. Og ja, vi gikk veldig fint overens :)

    ..andre plassen leide jeg et værelse, som er mindre kollektiv-aktig enn et kollektiv. Gikk også helt greit med de jeg bodde sammen med da, men jeg har ikke akkurat savnet dem voldsomt i ettertid heller.

    Stort sett går dette greit om man bare ser an folk litt, så man ikke er på total kollisjonskurs som personer. Og det er jo alltid litt rart å bli kjent med folk fordi du bor tett sammen med dem, men også litt gøy.

    2. Jeg vil anslå at det kanskje er en 20-25 minutters tur fra relativt sentralt på Nørrebro til Holmen. Ganske artig sykkeltur også siden det bare er gjennom bymiljø. Går også buss og metro dit hele tiden, så jeg ville ikke latt være å bo på Nørrebro bare for at det er et stykke fra Holmen (der skjer det nemlig ingenting).


    Sa Vegard Wednesday 22. February 2006 klokka 18:38 | #

  43. Rare danske språk! Så filmen “adams epler” i dag, og prøvde å unngå å se på teksten. Skjønte virkelig ingenting, utenom ordet “måske”, som jeg av en eller annen merkelig grunn vet betyr kanskje! Filmen var utrolig bra forresten, til de som ikke har sett den. Er det et stort hinder å være norsk i et dansk kollektiv? Blir det sånn at jeg sitter og prater, og til svar får jeg et “ja” med et ansikt som sier “var det riktig svar?” Eller at folk forteller at de skal dra og handle, og jeg ler, da jeg gjetter at det var en spøk om handleposer og slikt?
    Er det lenge siden du, Vegard, bodde i Danmark? Ser at de første kommentarene er fra 2003 hvertfall… Er det mange 2nd hand butikker i København? Og er det noen cafeer og utesteder du anbefaler? Heh… Mange spørsmål igjen. Kan ikke no for det, er nysgjerrig av natur!


    Sa Maria Wednesday 22. February 2006 klokka 22:43 | #

  44. Hvis Jarle fremdeles oppholder seg i København, og enda ikke har fått seg ett sted å bo, og heller ikke har gitt opp håpet om å få seg ett sted å bo, så er han velkommen til å ringe til meg på telefon 004529665750. Jeg har selv visse problemer med å finne meg ett sted å bo for øyeblikket i København – mange dansker har blitt tverre og uhøflige og livende redde for fremmede ser det ut til – og jeg syntes det hadde vært en god ide hvis andre nordmenn, som oppholder seg i København, med lignende erfaringer eller konkrete problemer hadde hatt mulighet til å komme i kontakt med hverandre, for på den måten å utveksle kontakter og styrke hverandre i håpet om å få en bolig. Det kunne også tenkes som en reel mulighet at noen av oss – to eller fire eller åtte osv. – kunne gått sammen og leid en større leilighet og slik dannet ett kollektiv. Jeg er åpen for gode ideer og oppfordrer “alle dere nordmenn” med ett humanistisk sinnelag i alle aldre (0-100 år)som har problemer med å skaffe dere en bolig i iskalde København til å ta kontakt med meg allerede i morgen.


    Sa Henrik. Wednesday 22. February 2006 klokka 23:42 | #

  45. Jeg ser at den kanskje var litt voldsom denne kommentaren og det beklager jeg.


    Sa Henrik. Wednesday 22. February 2006 klokka 23:58 | #

  46. Henrik:

    Kommentaren din er helt på grensen av hva jeg tillater her, men jeg lar den stå foreløpig.

    Du er imidlertid den som fremstår som “tverr, uhøflig og livende redd”, bare fordi du har visse vanskeligheter med å finne bolig i en by som mange vil bo i, og derfor har et hett boligmarked. Vil du bo sammen med bare nordmenn, og samtidig vil ha boliger kastet etter deg kan du jo eksempelvis flytte til Sotra?

    Maria:

    Ja, det er litt sånn i begynnelsen :) Du vil selv lære deg å forstå ganske hurtig, og du vil ganske snart lære deg å tilpasse norsken din sånn at dansker forstår deg bedre. Bor du i et annet land vil det alltid være ting med språket, men det må man bare ta med.

    Ja, det er veldig mange bruktsjapper i Køben, og mange gode caféer. Vesterbro er kanskje hvor de fleste kule caféer er nå, men det ligger også mange på Nørrebro og mange spredt rundt om kring.

    Jeg flyttet fra Køben for halvannet år siden, etter å ha bodd der i to. Da jeg skrev dette innlegget bodde jeg altså i Køben.


    Sa Vegard Thursday 23. February 2006 klokka 9:26 | #

  47. Vegard: først vil jeg takke for den gode og saklige informasjonen som du tilbyr dine blogglesere – meg selv innbefattet – når det gjelder utfordringer knyttet til boligsøkning i København. Dernest vil jeg si meg enig i din kritikk av min forrige kommentar, – du har rett i at det er jeg som fremstår som tverr og uhøflig og livende redd i denne lille teksten. Jeg er også enig i at en ikke bare kan forvente å få servert ett sted å bo sånn like opp i fanget. Dog har jeg erfart brutte løfter om visning fra boligutleieres side, og jeg har erfart til dels store kommunikasjonsvansker når jeg henvender meg til utleiere på telefon – en må eksempelvis godta at kommunikasjonen kan måtte foregå på engelsk, til tross for at en forstår dansk like så godt som en forstår norsk.
    Tatt dette i betraktning så vil jeg anbefale andre, som har tenkt på å flytte til København, om å lære seg litt dansk uttale – lytt til dansk radio – eller prøve å fordanske norsken sin. Jeg vil gjerne få dementere det som noen kunne tolke som min påstand, om at alle dansker er sure som sitroner; jeg syntes dansker er som nordmenn og de har sine gode og dårlige dager. Forøvrig er København en av europas vakreste byer og jeg er takknemmlig og litt stolt over å bo her. Til slutt vil jeg informere om at jeg ikke er interessert i å danne ett “norsk kollektiv” som jeg i ett “opphisset” øyeblikk gav uttrykk for igår. Og helt til slutt kan jeg tilføye at mine problemer mht. til å skaffe meg ett sted å bo nå ser ut til å få en løning, ettersom jeg skal på to visninger i dag og to visninger i morgen, og jeg er overbevist om at jeg vil få ett av disse værelsene eller en av disse leilighetene. Konklusjonen vil derfor være å holde hodet kaldt, og være sikker på at en nok vil få seg ett koselig sted å bo til slutt.


    Sa Henrik. Thursday 23. February 2006 klokka 12:25 | #

  48. Har du noen konkrete eksempler på cafeer og utesteder?

    (se innlegget Caféer i København – Vegard)


    Sa Maria Sunday 26. February 2006 klokka 19:36 | #

  49. Hei!

    Jeg er på sett og vis i København fremdeles. Jeg er student og følger de fleste forelesningene. Har søkt på kollegiebolig (studentbolig), og som utlending er jeg heldigvis ikke bakerst i køen.

    Nå bor jeg på hotell i ukedagene, og fra torsdags kveld til mandags morgen bor jeg i Norge. Flybilletten er billigere enn ekstra hotelldøgn. Noen helger er jeg riktignok i DK. Dette vil jeg selvsagt endre på den dagen jeg finner en grei bolig.

    Jeg har sett på en del rom/ værelser og har bestemt meg for å kutte det ut. Jeg trenger bittelitt privatliv og studiero.

    Var på Nørrebro i går. Det er litt Grünerløkka over bydelen. I “Turen går til København” står det at Nørrebro sliter med uro, demonstranter og bøller, men jeg tror det er en stor overdrivelse. Kjenner mange som bor der og er meget fornøyd med det. Bydelen virker kuul!

    Jeg har ikke kjøpt sykkel enda, men DK er flatt og det er sykkelstier overalt. Jeg bruker metro og tog til daglig. Har kollektivkort som kan brukes på metro, tog og buss. Koster mellom 410,- og 475,- danske kr.

    Jeg har laget en e-post hvis jeg kan hjelpe med noe eller noen vil ha kontakt. Adressen er firmatic@hotmail.com


    Sa Jarle Sunday 26. February 2006 klokka 22:50 | #

  50. Nå ser det ut til at jeg får hybel i Roskilde om 2 uker!


    Sa Jarle Thursday 9. March 2006 klokka 14:36 | #

  51. Hej

    Så skægt, at I alle søger til København – selv er jeg på vej i modsat retning, fra et kollegieværelse i Lyngby (nord for København)til en hytte på Nesodden.

    Jeg har desværre ikke tip om ledige boliger, men vil gerne supplere guiden med, at det også kan være fint at bo lidt uden for København. Især hvis man holder af natur, frisk luft, eller gerne vil ro på en af søerne enten i kajak eller kaproningsbåde. Det varer trods alt bare 15 minutter at køre med S-tog fra Lyngby til Nørreport (indre Nørrebro).

    Jeg vil gerne høre, om I har tip til, hvordan man kan flytte sine få møbler fra København til Norge så billigt som muligt. Andre aktuelle tip er også velkomne.
    Held og lykke med livet hernede.


    Sa Charlotte Sunday 12. March 2006 klokka 13:17 | #

  52. hei

    ypperlig saker det her. Tenkt å flytte til københavn og studere til høsten.Virker her som byen er usannsynelig vanskelig å skaffe seg bolig i, er det tilfelle? Hvor tidlig bør man i såfall være? Er vel kanskje en ide det med å gå sammen å leie en større leilighet også, ofte er jo dette vel så enkelt etter min erfaring.. Så hvorfor ikke ha et lite mini norsk kollektiv i danmark, hehe..


    Sa Eirik Tuesday 21. March 2006 klokka 23:30 | #

  53. Nei, det er ikke usannsynlig vanskelig å finne bolig i København i forhold til andre populære byer.

    Personlig hadde jeg ingen problemer, og ingen jeg kjente hadde noen problemer å snakke om. Sammenlignet med å finne bolig i Trondheim var Køben en lek, faktisk.


    Sa Vegard Wednesday 22. March 2006 klokka 9:07 | #

  54. Blir glad for at det finnes folk som legger så mye arbeid ned i en info-side av ren hjelpsomhet :)

    takk for dét!

    Jeg flytter til Køben til høsten for å studere i 3 år. Har ikke bestemt meg for om jeg ønsker å bo litt utenfor byen i mer naturlige omgivelser eller i bykjernen (ut ifra beskrivelsene på de ulike bydelene ligger nok Nørrebro og Christianshavn mitt hjerte nærmest). Er takknemlig for forslag om du er kjent med områder også utenfor sentrum som er fine, gjerne nord for Nørrebro og mot kysten da skolen ligger nord i byen. Det må være gode transportforbindelser om jeg skal bo utenfor sentrum og helst mulighet for også å sykle på energiske dager :)

    Ser for meg å bo på hostel eller lignende en liten stund i begynnelsen for å bli kjent med byen. Er uansett interessert i å komme i kontakt med personer som ønsker å danne kollektiv (rolig og avbalansert da skolen kommer til å kreve mye og undervisning vil foregå også en del helger:) )Jeg er selv 28 år og ikke-røyker. Flott om eventuelt interesserte som røyker ikke har noe imot å ha en røykfri innesone :-)

    Fortsatt god påske! I Bergen regner det som aldri før!

    Pia


    Sa Pia Sunday 16. April 2006 klokka 11:53 | #

  55. takk for en fin side, snilt!
    jeg er litt fortvilet om dagen, har søkt og søkt men det er jammen ikke lett å finne noe kollektiv. lurer på om jeg skal gi det opp. søke værelse i stedenfor? vil gjerne bo på nørrebro da det er her skolen min ligger. har du noen råd til meg? hva gjorde du? glad for alle evt forslag!
    vennlig hilsen Marie og ha en fin fin påske!


    Sa Marie Sunday 16. April 2006 klokka 14:38 | #

  56. hei, et spørsmål til, gikk inn på addfree som du skrev var gratis. men hvis jeg skal legge inn søknad på noen av værelsene så koster det penger sånn jeg skjønner det..? vil du anbefale å leie værelse gjennom firma? synes det er litt skummelt å leie værelser i det hele tatt, kan jo være en gærning som leier ut for alt jeg vet. hva anbefaler du?
    vennlig hilsen marie


    Sa Marie Sunday 16. April 2006 klokka 14:49 | #

  57. Pia: Hei, nord for Nørrebro og mot kysten er litt vanskelig sånn som Danmark er bygd opp :)

    Et alternativ er rundt Østerbro (Nordhavn for eksempel). Bydelen er nært Nørrebro, veldig mye roligere, og har eksellente transportmuligheter. Ellers må du typisk til Amager eller Christianshavnsområdet for å være nært hav.

    Rundt København er jeg ikke spesielt kjent, men Bispebjerg er fint, og samme er Utterslev og Brønshøj, men dette er stort sett villastrøk og jeg ville heller bo mer sentrumsnært.

    Bruk uansett Kraks kartsøk for å finne disse områdene.

    Marie: Hei, alle mine forslag og hva jeg og de jeg kjenner gjorde står typisk i dette innlegget, og kommentarene :)

    Å leie værelser er mye mer vanlig i Danmark enn i Norge, og mange ganger flyter det over i hverandre hva som er kollektiver og hva som er værelser. Jeg har bodd i begge deler, og det er ingen grunn til å tro at det er verre å leie værelse enn noe annet.

    Jeg vil i utgangspunktet ikke anbefale å leie noe gjennom et firma, med mindre du vet at det er et seriøst firma. Mye grums i den bransjen.

    Ang. Addfree så søkte jeg litt på bolig der nå, og fikk opp flere annonser med telefonnummer og det hele. Du må visst registrere deg for å sende mailer / meldinger til annonsørene, men det er også gratis.


    Sa Vegard Sunday 16. April 2006 klokka 15:54 | #

  58. Åh..har ikke fått helt riktig oversikt over byen, hva som er nord og hva som er øst :) Takk for råd.

    mvh Pia


    Sa Pia Sunday 16. April 2006 klokka 17:36 | #

  59. Nå begynner jeg å bli kjent i København og området rundt (Storkøbenhavn). Personlig ønsker ikke jeg å bo på Nørrebro. Jeg synes det er for trangt og for mye støy. Standarden på boliger er generelt lavere på Nørrebro enn andre plasser i byen. Dette sier dansker som bor der.

    Christianshavn blir kanskje mitt nye ønske. Det er nært sentrum og nært Amager (stranden). Det er også kort vei til Kastrup og ikke minst kort vei til skole. I tillegg finnes det mange kafeer der. Fredriksberg er også en trivelig plass. Det er også Islands brygge hvor mye kafeer og restauranter dukker opp hver uke. Islands brygge er praktisk talt i sentrum.

    Det er lite liv og dårlig med servering, men strekningen Hellerup – Klampenborg er fin. Helsingør er heller ikke et idiotisk alternativ, selv om du må reise nesten en time med toget. Det er ganske ok å starte dagen med kaffe og avis på et komfortabelt tog.

    Dere som kommer til København for å studere bør snarest mulig ta kontakt med CIU, PFIU eller RIU-Roskilde som forvalter studieboliger. Som utenlandsstudent rykker du fremover i køen. Her er deres felles hjemmeside hvor du kan registrere deg og søke etter bolig:

    http://www.findbolig.nu/wait_find_residence.asp?education=yes&share=no&rent=no&youth=yes


    Sa Jarle Andersen Wednesday 10. May 2006 klokka 17:54 | #

  60. Gode tips det der, oppdaterte innlegget med findbolig.nu, da de åpenbart har spist opp CIU som var det jeg linket til før. Mitt inntrykk var imidlertid at det alltid var veldig lang ventetid for å få kollegiebolig, selv om du rykket frem i køen, men det kan ha forandret seg.

    Når det kommer til boligstandard kan man nok ikke si generelt at det er dårligere standard på Nørrebro, men det er klart at jo eldre bygårdene er jo dårligere standard er det. De aller eldste finner man nok på Frederiksberg.

    Angående Helsingør og Hellerup så skal jeg ta de med den gangen jeg skriver “En guide til å finne bolig i Skandinavia” :)


    Sa Vegard Friday 12. May 2006 klokka 13:01 | #

  61. Jeg vet ikke så mye om boliger på Nørrebro, men “alle” jeg studerer med (danske) bor der. Jeg tror alle liker bydelen også. Det skjer mye der, og det er alltid liv etter normal stengetid.

    Et tips til norske studenter er å registrere seg hos CIU med en gang de får studieplass. Det går alltid ann å flytte igjen. Kollegieboliger er greie økonomisk. Det er ikke noe tull. Jeg strever fremdeles med å få igjen ca 2000 kroner fra min første private husvert. Amager og områder rundt Islands brygge begynner virkelig å bli bra. Utviklingen er merkbar fra uke til uke.

    Glem Hellerup Vegard ;)


    Sa Jarle Andersen Wednesday 31. May 2006 klokka 23:45 | #

  62. Heisann!

    Nå er det slik at jeg har søkt på CBS i København til høsten, men jeg får jo ikke vite om jeg kommer inn før 27. juli. Synes du at jeg burde funnet meg en kollektiv/ hybel før da? Tror du at skolen vil hjelpe meg, eller er jeg helt på egenhånd?

    Takk for hjelpen på forhold,
    hilsen Manni :)


    Sa Manni Tuesday 6. June 2006 klokka 21:25 | #

  63. Heihei,

    vanskelig å si om du skal finne en bolig før du vet om du har plass. På den ene siden er det selvsagt fint å ha bolig, på den andre kan det koste deg dyrt hvis du ikke får plassen. Personlig ville jeg nok ventet, men det er opp til deg.

    Om du står alene eller ikke, eller hvor alene du står, er sikkert avhengig om du er utvekslingsstudent eller ordinær student. Jeg var ordinær student og var i så måte regnet som dansk, uten spesielle rettigheter på å få bolig. Uansett kan du ta kontakt med internasjonalt kontor ved CBS.

    Som det står over er findbolig.nu de som forvalter alle studentboliger i København, så ta evt. kontakt med de også!


    Sa Vegard Wednesday 7. June 2006 klokka 11:34 | #

  64. har selv søkt cbs manni, tror man står så og si helt alene som vegard her sier.. Løser seg nok..(forhåpentligvis)


    Sa Eirik Friday 9. June 2006 klokka 11:36 | #

  65. Veldig bra side !! =)) Skal selv flytte til københavn om tre uker faktisk, og har desv ikke funnet bolig… vært inne på de ulike nettstedene, men virker som det er ganske hett bolig marked om dagen. dersom noen der ute ønsker å leie en større leilighet som et kollektiv, er det bare å gi et vink.. Virker enklere å få tak i større (og da selvfølgelig dyrere..) leiligheter. Primært intr i nørrebro og østerbro…

    Line =))


    Sa Reidun Saturday 10. June 2006 klokka 22:46 | #

  66. For min del var det beviset fra Statens Lånekasse som gjorde at jeg ble regnet som “utlending”, og dermed fikk en høyere prioritet i kollegieboligkøen.

    Jeg bodde på Zleep Airport Hotel (Tårnby) den første stunden. De tar 300 danske kroner pr døgn hvis du på forhånd sier at du skal bo der en stund.

    Nå har jeg bodd i Ballerup en stund. Det er for langt i fra byen, og jeg vil flytte i løpet av høsten. Likevel har det vært greit å bo her. Hybelen er fancy og flott, og jeg betaler 3000 NOK pr måned inkl alt. Det tar meg maks 30 minutter å komme til hovedbanegården.

    Nå på sommeren er det en fantastisk liv i København. Det er masse folk over alt, og du kan kjøpe kaffe eller øl på nesten alle gatehjørner. Snart begynner Roskildefestivalen, men siden jeg har en sønn i Norge, kan jeg ikke være her da.

    Som dere ser blir jeg mer og mer entusiastisk!


    Sa Jarle Saturday 17. June 2006 klokka 13:23 | #

  67. Kanonside!

    Sitter og leter rundt på nettet etter hybel, kollektiv, leilighet el. i København da jeg skal begynne å studere der til høsten.

    Hvis det er noen der ute som har funnet noe som dere ikke trenger, trenger noen å bo sammen med, eller bare har lyst til å ta kontakt så må dere bare sende en mail (tumaimes83@hotmail.com)!

    Hilsen Øyvind =)


    Sa Øyvind Wednesday 2. August 2006 klokka 21:24 | #

  68. Flott å lese om håpløsheten ved boligsøk i København…sukk… Vi gir oss likevel ikke. Vi er 2 jenter som skal studere dans, Nørrebro. Har søkt over internett i over en mnd. Kan noen hjelpe oss med et sted å bo? Vet du om noen som kan? Bør vi bare dra ned og henge opp lapper i hytt og vær? I det hele og store hva gjør vi når ingenting over nettet til nå har gått i orden? Vi ringer og mailer og leter men ingen napp.


    Sa Charlotte Sunday 6. August 2006 klokka 14:44 | #

  69. Tja, jeg har vel hele tiden sagt at det slettes ikke er håpløst å finne bolig der, selv om det kanskje virker sånn når man står midt oppi det. Og ja, det er lettere når man er der.

    Jeg vet ikke om noen boliger der, og tror ikke det er noen vits å spørre om det på disse sidene heller, da de som kommer hit alltid er på leting selv :)


    Sa Vegard Sunday 6. August 2006 klokka 21:16 | #

  70. Hei! Likte siden din. Har fått bruk for den når jeg selv har lett etter bolig. Skal flytte til Nørrebro snart, for å studere. Hvor vanskelig er det å forstå språket der nede? Har hørt at det er vanskeligere å forstå folk fra København enn de fra resten av landet..? Er ganske nervøs!


    Sa To nje Tuesday 8. August 2006 klokka 9:12 | #

  71. Hei,

    jeg synes det er mye lettere å forstå folk fra hovedstadsområdet enn folk fra eksempelvis Jylland, da ordene er mer artikulert. Og i København vil du nesten bare treffe på hovedstadsdialekten. I motsetning til i Norge er det nemlig lite stolthet forbundet med å holde på sin orginale dialekt, så de fleste legger rett og slett om når de flytter.

    Med andre ord: etter et par uker vil du selv forstå alt. Du vil ha noe større problemer med å få danskene til å forstå deg, så du vil ganske automatisk legge om litt. Ikke kjemp i mot det! Ellers er det lite å være nervøs for, du vil sikkert få det kjempefint! Personlig savner jeg byen nesten daglig :)


    Sa Vegard Tuesday 8. August 2006 klokka 9:40 | #

  72. Har igrunnen erfart det samme som Charlotte, det virker ikke som at det er så mye som nytter. Men jeg har ikke semesterstart før september heller, så jeg regner med at det beste er å dra til Køben å bo på et backpackersted noen dager mens jeg leter etter krypinn. Vil jo uansett ikke ta noe som jeg ikke har sett på forhånd heller, klok av skade…


    Sa Øyvind Wednesday 9. August 2006 klokka 13:52 | #

  73. Angående språk:

    Jeg har bodd i København i snart seks år og har vært igjennom en del av ny-i-byen-problemene. For det første: Det er bare å gi opp å fordanske norsken…danskene kommer aldri til å forstå det likevel…her er det bare å kjøre på; prøve å uttale de til tider meningsløse danske ord: fx at det er vanskelig å høre (og uttale) forskjellen på en lege og en leke og lignende. Min erfaring er at hvis man snakker en dialekt som ikke ligger tett opp mot oslo-målet er det nesten lettere å både snakke og forstå dialektene fra jylland og Fyn. Et eksempel: På trøndersk “æ elske dæ” – På nordjysk: “Æ elskæ de”.
    Anyways… man forstår dansk etter ei uke, man begynner å snakke dansk etter 1-3 mnder.

    Lykke til


    Sa beatbop Thursday 10. August 2006 klokka 10:19 | #

  74. Jeg har fordansket min Stavanger-dialekt, og det fungerer faktisk meget bra. Har luket bort enkelte ord, men ikke så mange. Det viktigste er nok å snakke sent og tydelig. Jeg hadde 4 muntlige eksamener på klingende norsk! I butikker eller på utesteder snakker jeg gjerne dansk. Det er greit å lære seg de danske tallene fra 50 til 90 med en gang.

    Det henger lapper i flere butikker angående boliger til leie (og ønskes leid). Kanskje det er smart å bo et stykke unna den første tiden til du finner noe annet? Anyway så er det en del hoteller som tilbyr “langtidsleie” til ca 300 kr døgnet som en nødløsning. Jeg har bare en 30m2 hybel, men send en mail om det blir problemer!


    Sa Jarle Tuesday 15. August 2006 klokka 23:21 | #

  75. Heisann, jeg har planer om å studere i København fra Høsten, vil bare takke stort for at du har tatt deg bryet med å lage en slik side. Ikke lett å manøvrere seg i jungelen internett uten kart og kompass som du
    har “lavet”

    Henrik


    Sa Rolf Henrik Ellefsen Thursday 15. February 2007 klokka 17:18 | #

  76. Nice.

    Takk skal du ha. Selvom det er ganske kaotisk her nå, så tror jeg vi skal klare å finne en leilighet, takket være deg. :P

    Thanku

    //Håvard


    Sa Håvard Saturday 3. March 2007 klokka 17:54 | #

  77. Heisann,
    fantastisk side! Supert at du har tatt deg tid!

    Jeg lurer på om du, eller noen andre kan si noe om Fredriksberg?!

    :)


    Sa Renate Saturday 14. April 2007 klokka 17:52 | #

  78. Hmm…
    Takk for hjelpen til å finne ut hvor man kan lete. Blir litt deprimert over prisene på leiligheter. Ikke det at det er billigere i Norge, men likevel.

    Har jobbtilbud flere steder i Danmark, og lurer nå på om det ikke blir København til å begynne med, rett og slett fordi jeg sparer så mye på å bo billigere utenfor Køben.


    Sa Magnus Saturday 28. April 2007 klokka 16:55 | #

  79. Hei!
    Å, for en flott side!
    Takk for at du ga meg oversikt over steder å søke bolig, det er jammen ikke lett å finne frem i internettjungelen!


    Sa anne Sunday 29. April 2007 klokka 18:55 | #

  80. Hei!
    Enig med folka om at dette er en bra side, har fått svar på mange spørsmål men noe lurer eg fremdeles på, For de som ikke vil studere er det vanskelig å få seg jobb i Køben? Og er det vanskelig å få seg et sted å bo når man har katt?
    Noen som vet?


    Sa Julie Sunday 20. May 2007 klokka 14:06 | #

  81. Julie: Det er ganske enkelt å finne steder å bo som godtar katter…litt avhengig om det er ute eller innekatt selvfølgelig, men dansker er ikke så harde på det når det gjelder allergi, hverken når det gjelder husdyr eller røyk.

    Når det gjelder jobb, er det for øyeblikket kjempeenkelt å få en ufaglærtt jobb iallefall..


    Sa beatbop Thursday 31. May 2007 klokka 16:53 | #

  82. Hei!
    Jeg er en jente på 26 år som eeeelsker københavn:)
    Tanken har streifet meg mange en ganger om å flytte siden min kjæreste bor der…
    Men jeg har en datter på snart 5 år, så jeg lurte jeg på om du vet det er vanskelig å flytte dit med barn og skaffe barnehageplass?
    Ev om det er vanskelig å skaffe seg en 2-3 roms, og en job:) Vil takke for en flott guide om københavn, har lett mye på nettet , men til ingen nytte..
    Så takk:)


    Sa Belle Friday 1. June 2007 klokka 23:26 | #

  83. Super sida. Veldig fint med oversikt over bydelane. Takk, takk.


    Sa Annlaug Friday 27. July 2007 klokka 13:52 | #

  84. Har du noe mer oppdatert info om Frederiksberg? etter alt som har skjedd har jeg ikke altfor lyst til å bo på Nørrebro. Hvilke bydeler kan ligne Frogner/Bislett/St.Hanshaugen i Oslo?

    Og sånn i tillegg:
    Noen på 19-21 som flytter til Køben nå snart? :) er en jente som gjerne vil finne noen å dele leilighet med der nede, ettersom leiligheter virker enklere å finne. ta kontakt :-D


    Sa maja Saturday 28. July 2007 klokka 17:23 | #

  85. Hei Maja :)

    Leter du fortsatt etter noen å bo sammen med?
    Jeg skal også begynne i Køben til høsten og vil gjerne bo med ei norsk jente :)


    Sa Trude Wednesday 15. August 2007 klokka 18:57 | #

  86. Hei Trude.. og maja..

    Skal også flytte til Køben og skulle også ha noen å bo sammen med! Det er mye vanskeligere enn jeg hadde trodd.. Kanskje enklere om flere går sammen og kan se på en leilighet?


    Sa Stina Thursday 16. August 2007 klokka 19:23 | #

  87. Hei Trude, Maja og Stina,

    har ikke noe oppdatert informasjon om Fredriksberg nei, men det er ingen grunn til å la være å bo på Nørrebro grunnet det med Ungdomshuset. Det hadde skjedd uansett hvilken bydel det sto i, og nå er det jo (desverre synes jeg) også borte fra Nørrebro.

    ..og ellers, om dere vil ha kontakt med hverandre må dere legge igjen kontaktinformasjon i selve kommentarfeltet. Mailadressene dere legger inn her vises ikke til andre enn meg! :) Lykke til!


    Sa Vegard Friday 17. August 2007 klokka 8:13 | #

  88. okei.. ta kontakt om noen av dere trenger noen å bo med. Eller bare vil si hei:D
    stina_rb@hotmail.com


    Sa Stina Friday 17. August 2007 klokka 15:35 | #

  89. Herlig! Akkurat hva jeg trengte! Deilig når ting blir litt lettere enn du hadde sett for deg. Bra “insj”!


    Sa Martheparthe Wednesday 2. July 2008 klokka 7:43 | #

  90. En gjeng med hyggelige drenger har påbegynt arbeidet med å lage en hjemmeside dedikert til akkurat rom/hus-formidling i Køben. Mer informasjon finner du her: http://www.facebook.com/profile.php?id=894540242#/group.php?gid=22749326839&ref=mf.


    Sa Mary-Lou Sunday 20. July 2008 klokka 21:01 | #

  91. Hei!
    Er vinteren i Køben så ille som “alle” skal ha det til? Synes vinteren i Nord-Norge er relativ kald og kjip, så kan Køben egentlig være noe verre?

    Hilsen ei som vurderer ett år i kongens by.


    Sa Mia Tuesday 23. September 2008 klokka 11:05 | #

  92. Vinter i Køben er sur, snøløs og kjedelig, men den er også betydelig kortere enn i Nord-Norge, så jeg vil ikke si den er verre! :)


    Sa Vegard Tuesday 23. September 2008 klokka 11:18 | #

  93. hei. ser det er lenge siden noen har skrevet her, men jeg prøver alikevel. er det noen som har planlagt å flytte til københavn fra høsten av ? er er jente på 19 år fra trondheim som skal gå på borups højskole, og vil gjerne dele leilighet med noen :)


    Sa victoria Thursday 16. April 2009 klokka 11:02 | #

  94. Hei Victoria!

    Eg skal flytte til København i haust for å gå på skule (uni). Har fortsatt ikkje funnet buplass..me kan kanskje snakkast om dette?
    :)


    Sa Eldina Thursday 4. June 2009 klokka 22:57 | #

  95. Jeg har sendt mailadressen til Victoria videre til Eldina, men OM folk bruker dette kommentarfeltet til å komme i kontakt med folk (som jeg forøvrig ikke tror er veldig effektivt) MÅ dere også legge igjen kontaktinformasjon – mailadressene dere legger igjen ses bare av meg.. :)


    Sa Vegard Friday 5. June 2009 klokka 15:32 | #

  96. Hei! Og tusen takk for en flott guide!

    Jeg trodde i grunn jeg var en racer på det med nettsøk, men det var ikke så lett og oversiktlig som jeg hadde trodd å finne en bolig i Køben ;)

    Jeg begynner på KU i høst og leter etter ett værelse/kollektiv/crashsite jeg kan bo i.

    Hvis noen andre skal flytte nedover til høsten og vil ha moralsk støtte, noen å prate med eller kanskje en litt sliten nordmann å dele sitt billige og hyggelige kollektiv med, ta gjerne kontakt med meg på jo_bwoy@hotmail.com :)

    Mvh Johannes


    Sa Johannes Wednesday 5. August 2009 klokka 13:08 | #

  97. Hei!! =)
    Jeg har et spørsmål; hvor ligger Søborg i forhold til københavn? Jeg har nemlig funnet meg en flott leilighet der, og hadde håpet det ikke var så altfor lagt fra Køben by.. Har du noen formening om dette?
    Hilsen Karoline=)


    Sa Karoline Thursday 19. November 2009 klokka 16:59 | #

  98. Hei Karoline,

    Søborg er ikke i sentrum av København, og neppe veldig byaktig heller (har ikke vært der), men jeg tenker det kan være ganske greie kollektivtilbud derfra, som i alle fall tar deg inn til byen greit.

    Se kartet:


    View Larger Map

    * B er Kongens Nytorv som er midt i sentrum
    * C er Temple Bar på Nørrebro, som er ca midt på Nørrebro. Mellom disse to er det kanskje 10 minutt på sykkel, eller en drøy halvtime å gå.
    * A er Søborg (en plass), som er ca 8 km fra Kongens Nytorv.


    Sa Vegard Saturday 21. November 2009 klokka 11:50 | #

  99. Siden du bor i Køben. Vet du om noen danske forumer? Alla Freakforum, Helgon.se eller lignende? Tenkte å komme i kontakt med noen dansker før jeg flytter, men det er vanskelig fra Oslo:)


    Sa Hannah Sunday 21. March 2010 klokka 9:25 | #

  100. Tusen takk for en kjempe bra guide! Nå gleder jeg meg virkelig til å begynne å lete etter leilighet i København :-)


    Sa Hanne Wednesday 7. July 2010 klokka 21:28 | #

  101. Hyggeligt oplæg.
    ja det kan være uhyre svært at finde en bolig i København. I modsætning til Norge bliver man nemlig beskattet ved fremleje af en hybel et værelse eller en hel lejlighed[ikke frit som i Norge], ja man står skrevet op i mere end 10 år for de billige lejligheder, så det er næsten umuligt.
    Skatten er også meget højere end i Norge. leveomkostningerne er nogt mindre.
    Forbrug betyder udgift til EL (husk det er 3 kroner per kWh -ikke billig strøm her) og til varme.

    Jeg har boet nu i næsten 4 år i Oslo, så det er nemmere at sammenligne: 1 = Nørrebro er som Grünerløkke for de unge. Amager er bedre end sit rygte og stadig tæt på centrum, der er to Metroer nu. Vanløse området er også billigere men med Metro.


    Sa Knud Larsen Monday 11. October 2010 klokka 14:29 | #

  102. Hei!!! Så utrolig flott med denne typen veldedighet! Var til stor hjelp for min del! Desverre funker ikke alle linkene? Kunne du oppdatert kanskje? For finner ikke fram via google heller.. Skal flytte ned i januar og det er jo sjukt vanskelig å finne et sted å bo!
    Mvh


    Sa Pia Hysj Tuesday 16. November 2010 klokka 17:19 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/06/en-guide-til-a-finne-bolig-i-kobenhavn/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)