Konserter i København

Forrige | Neste

Jeg legger merke til at jeg får en del treff på søkeord som “konserter i København” og variasjoner av dette. De fleste treffer min konsertliste – en oversikt over konserter jeg har sett fra og med 2003. Mine menneskekjennerevner sier meg at folk neppe blir overvettes begeistret over dette treffet, da listen stort sett bare er interessant for meg selv. Og knapt nok det. Men her kommer her en liten liste over hvor man finner informasjon om hvem som spiller i København, og hvor de gjør det.

Generelt

København er tross sin størrelse og sentrale plassering ikke et spesielt godt sted for konserter. Samtidig er det lett å bli lurt av alle jams som foregår – et særdansk, og ikke rent lite irriterende fenomen, hvor det finnes en bråte coverband som trekker fulle hus rundt omkring i byen. Men selvsagt, vil man høre U2 eller Robbie Williams med dansk akksent så er det jo bra. Jeg kan bare ikke i mine villeste fantasier forestille meg hvorfor noen vil det.

Tjenester

AOK sin musikkseksjon
AOK, eller Alt Om København, er et websted som nesten holder hva det lover, og er stort sett en god guide til hva som skjer i byen. Desverre har musikkseksjonen en tendens til å bare fange opp de opplagde, og mange konserter som er helt essensielle for meg kommer ikke med. Er du bare ute etter store konserter er den fin nok, men ellers ville jeg styrt unna.
Soundvenues konsertoversikt
Litt bedre er Soundvenue, som fanger opp litt mer, men fortsatt ikke alt. I tillegg kan man ikke søke på bare København, men må se gjennom listen til hele Danmark. Vil man se hva som skjer i Albertslund er det fint, men det vil man som regel ikke.
Kulturnauts musikksøk
Denne bruker jeg ikke mye selv, men det ser umiddelbart ut som den beste oversikten. God søkemaskin, og fanget (som den eneste) opp alt min bittelille uformelle test spurte om (som forøvrig var: listet de Cato Salsa Experience på Rust tirsdag 20. april).

Spillesteder

Jeg bruker selv stort sett ingen av tjenestene over, men ser heller direkte på spillestedene. Her er en liste over de mest interessante, i ingen spesiell rekkefølge:

Lille og Store Vega, Enghavevej, Vesterbro.
Dette er to spillesteder. Et lite og et stort, om noen lurte. Begge har bra scener, litt for dyrt øl, relativt dyre konserter, og begge har konserter en til to ganger i uka. Her finner man semistore konserter av relativt etablerte band, og mye bra.
Loppen, Christiania
Legendariske Loppen, og min favorittscene. Ikke fordi scene eller lyd er spesielt bra, men fordi det alltid er et veldig bra publikum, og en bra stemning. Mange mindre men interessante band her, og til hyggeligere priser enn Vega.
Stengade 30, Stengade, Nørrebro.
Noe lik Loppen, bare mindre og en mer gjennomført rock-plass. Mange veldig små konserter, indiekvelder og den slags. Og visstnok Mike Pattons favorittsted, hvor han holdt gratiskonsert etter Roskilde i fjor.
Rust, Guldbergsgade, Nørrebro
Litt som de to over, men da det er en klubb til vanlig er de noe mer fokusert på elektronisk musikk. Ganske likt Blå i Oslo. Har ofte norske artister av en eller annen grunn, kanskje fordi de også opererer med norske priser på bl.a øl.
Pumpehuset, Studiestræde, sentrum.
Et rent konsertsted i et tøft lokale. Høyt under taket og bra scene. Mye metall og danske band, men av og til også interessante ting.
Amager Bio, Øresundsvej, Amager
Temmelig usentralt, med mye rart og mye kjedelig. Men av og til sniker ting som Calexico og Sixteen Horsepower og den slags seg inn, og det er ellers et fortreffelig og stort konsertlokale, med bra scene, lyd og lys.
Ungdomshuset, Jagtvej, Nørrebro
Plassen for veldig, veldig billig øl og alltid en masse konserter og arrangementer med diverse punk- og hardcore-band. Og en sjelden gang noen fra indiescenen i byen. Ikke helt min tekopp, men bra for de som liker sånt.

Og ellers

..er København kjent for jazz. Copenhagen Jazz Festival er som regel juli, og ellers er Copenhagen Jazzhouse kjent for å være bra. Men veldig dyrt. Min personlige favoritt er La Fontaine i Kompagnistræde. Jams to ganger i uka, billig øl, og ellers en ypperlig plass å bare henge ut.

Relaterte innlegg

En guide til å finne bolig i København og Caféer i København.

Skrevet Saturday 24. April 2004 klokka 17:16 og arkivert under København, Musikk. Merkelapper: | | | | | | | | |

Én kommentar:

  1. Er vel også av og til noe på Huset i Magstræde.

    Studenterhuset er vel ikke stedet med alt for mye å by på kanskje, men jeg ser i alle fall at de har Dead Moon i mai…


    Sa Lon Sunday 25. April 2004 klokka 20:43 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/04/konserter-i-kobenhavn/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)