To nye fra Will Oldham

Forrige | Neste

cover: seafarers music og greatest palace songsWill Oldham, som har gitt ut musikk under navnene Will Oldham, Palace, Palace Music, Palace Brothers og Bonnie ‘Prince’ Billy er en av de singer / songwritere jeg setter høyest. Helt oppe sammen med Nick Drake og Neil Young, som er to andre store favoritter.

Nå har han kommet med to nye plater, nemlig “Seafarers Music” under Will Oldham-navnet, og “Greatest Palace Music” under Bonnie ‘Prince’ Billy-navnet. Førstnevnte er en EP, og er filmmusikken til dokumentarfilm. Det er ren instrumental gitarklimpring, ikke ulikt hans tidligere “Ode Music”, og en utgivelse som mest er interessant for fansen, eller andre opptatt av svært stille gitarklimpring. Uten hodetelefoner blir det fort bare et behagelig sus i bakgrunnen, mens man får mer ut av den med hodetelefoner, da flere detaljer kommer frem.

Avartene av Palace-navnet var de første Oldham ga ut musikk under. Musikken er ofte ekstremt underprodusert, men noen av de beste låtene han har skrevet finnes her. Under Bonnie ‘Prince’ Billy-navnet har han gitt ut mer velproduserte plater, som nok har større gjennomslagskraft.

Og Greatest Palace Music er altså et prosjekt hvor Oldham covrer sine egne Palace-låter, under Bonnie ‘Prince’ Billy-navnet, og -produksjon. Platen er basert på at fansen har stemt frem sine favoritter av Palace, som så er grunnlaget for coverversjonene. Ikke spesielt orginalt å covre egne låter, men spesielt etter å ha hørt en låt Drag City la ut gratis ble jeg interessert (den har de så fjernet nå, derfor ingen link).

Nå etter noen gjennomlyttinger er jeg mer usikker. Riktignok finnes noen av de beste Palace-låtene her, men produksjonen er for country-glatt, fremføringen litt for uengasjert, og generelt er det mange av låtene som mangler det noe som gjorde Palace-låtene fantastiske i utgangspunktet. I tillegg synes jeg ikke de nye versjonene gir noe ekstra til de gamle versjonen, så i går endte det opp med at jeg ble sittende å høre på Palace resten av kvelden. Man får nemlig lyst til å høre Palace av denne platen. Men etter en stund mister man lysten til å høre selve coverplaten. Så det så.

Skrevet Friday 26. March 2004 klokka 13:13 og arkivert under Musikk. Merkelapper: | |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/03/to-nye-fra-will-oldham/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)