2003, oppsummeringen

Forrige | Neste

Som alle statsledere og kongelige sier i sine nyttårstaler (vel, kanskje bortsett fra i år) er jula og nyttåret en tid til ettertanke. Og så videre. Og som alle lesere av musikk- og filmmagasiner vet, jul og nyttår er en tid for lister. Tidligere la jeg mye energi og interesse i å gruble over hvilke 10-30 plater jeg egentlig syntes var best i året som gikk. Nå for tiden kjøper jeg så skammelig få plater at jeg ikke kan dette. Likevel:

Av plater kjøpt i 2003, ikke nødvendigvis fra 2003, er det lite å rope hurra for. Bonnie ‘Prince’ Billy og Grandaddy leverer som vanlig varene, selv om det ikke er så spennende som før. Mens Neil Young og Sixteen Horsepower ikke gjør det. Klassiske “On The Beach” av Neil Young, endelig tilgjengelig på CD, er imidlertid den mest essensielle platen som har kommet i år. Så vidt jeg vet. Grunnet egen sløvhet har jeg sannsynligvis gått glipp av de fleste perlene, så har jeg et nyttårsforsett må det være å følge mer med.

Å bo i København fører imidlertid til mulighet for å se mange gode konserter. Årets definitivt største opplevelse var Beth Gibbons og Rustin Man på Vega i februar. Ellers var Vowen Hand på Loppen stort, og Willard Grant Conspiracy samme plass en veldig positiv overraskelse. Og generelt er Loppen et konsertlokale med en helt unik stemning, både fra artister og publikums side. Definitivt min favoritt i København.

Av filmer sett i 2003 har jeg lite å si. Dogville var, tross mine bange anelser, veldig bra. Barbarenes Invasjon og Pianisten var bra, Trillingene fra Belleville, Good Bye Lenin og Kill Bill var alle fornøyelige. Og filmfestivalene i Tromsø og Berlin ga som vanlig overdose av god film!

I 2003 fikk jeg heldigvis lest en del bøker, og en masse gode. De som gjorde størst inntrykk var kanskje “Life of Pi” av Yann Martell, som på alle måter er en fantastisk bok, og “Hundre års ensomhet” av Gabriel Garcia Marquez, som er noe av det beste og morsomste jeg har lest noensinne. I tillegg fortjener “Forbrytelse og Straff” av Dostojevskij en honorable mention. Ikke akkurat bøker fra 2003, og ikke orginale valg, men veldig gode bøker.

Så er man snart klar for et nytt år!

Skrevet Monday 5. January 2004 klokka 19:07 og arkivert under Film og tv, Litteratur, Musikk.

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/01/2003-oppsummeringen/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)