Mer metainformasjon og MT-oppskrifter

Forrige | Neste

Jeg har gjort noen oppdateringer i bloggoppsettet mitt, og for å kanskje gjøre dette interessant for noen, så tegner og forklarer jeg hvorfor og hvordan. Selv knoter jeg alltid en masse for å gjøre de enkleste ting i Movable Type, og etterlyser alltid enkle oppskrifter.

For det første har jeg endret på forsiden. Tidligere viste denne innlegg fra de siste ti kalenderdager. Ganske teit, da man blant annet risikerer å tømme forsiden om man ikke skriver noe på, si, elleve dager. Og å organisere det på den måten er uansett ganske ulogisk. Nå vises heller hele siste innlegg, og utdrag fra de ni foregående til enhver tid.

For å få til dette skriver man først:

<MTEntries lastn="1">

Dette gjør at Movable Type viser det siste innlegget du har skrevet (lastn=”1″). Under dette kommer standardinformasjonen, altså selve innlegget, hvem det er skrevet av, publiseringsdato, kommentarer, trackbacks og hva ellers du måtte ønske.

For så å vise utdrag av de ni foregående, med informasjon om postingsdato, kommentarer og trackbacks har jeg skrevet:


<MTEntries lastn="9" offset="1">

<p><strong> <a href="<$MTEntryPermalink$>"> <$MTEntryTitle$></a></strong> |

<$MTEntryDate format="%e. %B, %Y" lower_case="1"$> |

Kommentarer (<$MTEntryCommentCount$>) |

TrackBacks (<$MTEntryTrackbackCount$>)</p>

<p><$MTEntryExcerpt convert_breaks="1"$></p>

</MTEntries>
</MTEntries>

Dette gjør at man viser de ni siste innlegg (lastn=”9″), men hvor det aller siste ikke er telt med (offset=”1″). Husk å avslutte MTEntries to ganger til slutt, da du har åpnet den to ganger.

Siden de ti siste innleggene altså nå vises til enhver tid tok jeg bort den listen til høyre som viste de ti siste innleggene. Du skjønner sikkert hvorfor. I dens plass lagde jeg en liste som viser de fem siste kommentarer jeg har fått. Det kommenteres nemlig litt her, noe jeg egentlig ikke hadde ventet, men synes er veldig bra! For å lage denne listen skrev jeg:


<p>
<MTComments lastn="5" sort_order="descend">
<$MTCommentAuthor> om

<MTCommentEntry>
<a href="<$MTEntryPermalink$>#kommentarer"><$MTEntryTitle$> </a><br>

</MTCommentEntry>
</MTComments>
</p>

Til slutt har jeg lagt til et nytt menypunkt, nemlig arkiv. Siden har vært der hele tiden, men ikke linket til fra hovedmenyen. Der ligger en liste over innlegg, samt en oversikt over kommentarer til de enkelte innleggene.

Til slutt, ingenting av dette er revolusjonerende tanker av meg, jeg oppdaterte forsiden etter inspirasjon fra Antibiomatika og Huftis blogg, da jeg syntes det var en fornuftig løsning. Huftis har også en tilsvarende kommentarvisning (altså, min er lik hans, om man skal være korrekt). Samme har Jarle og Eirik Newth, som også har skrevet en oppskrift på hvordan han gjorde det.

Om noen har lest så langt, og holder på å kjede seg til døde, kan jeg opplyse om at jeg nettopp fikk vite at det tyske ordet for torsk visstnok er “kabeljau”. Dét er morsomt det!

Oppdatering, dagen derpå: Har også lagt inn informasjon om siste trackbacks, samt flyttet litt rundt på ting. For å legge til info om trackbacks skrev jeg følgende:


<p>
<MTPings lastn="5">

<a href="<$MTPingURL$>"><$MTPingTitle$></a>
fra <$MTPingBlogName$>, <$MTPingDate format="%e. %B, %Y" lower_case="1"$><br>

</MTPings>
</p>

Så får jeg se hvor lenge jeg beholder dette oppsettet :)

Skrevet Wednesday 23. July 2003 klokka 16:39 og arkivert under Web og webutvikling.

6 kommentarer:

 1. Snasen omlegging du har gjort – har du tenkt over muligheten for å legge inn siste de siste fem trackbackene også? (Spør selvsagt bare fordi jeg nylig har lagt inn en slik hos deg ;-)


  Sa Eirik Wednesday 23. July 2003 klokka 16:45 | #

 2. Takkogtakk, jeg har vurdert det litt, og også sett hvordan du har gjort det. Grunnen til at jeg ikke har tatt det med (enda) er at jeg bare har fått to trackbacks, og det blir så stusselig å bare vise dem under “siste fem”..

  Så din trackback, den førte til besøksrekord på sidene mine i går, så takk for det! :)

  Og om du er interessert, og ikke vet det enda, kan jeg opplyse om at jeg har sitert og brukt deg som kilde i en oppgave jeg skrev om blogger, som du finner her: http://vgrd.dk/studier/weblogs.php

  (vurderte å sende mail til alle jeg hadde sitert, nevnt eller brukt som kilde, men da jeg er allergisk mot å gjøre _noe_ som kan oppfattes som spamming gjorde jeg ikke det. Selv om jeg hadde satt pris på det selv :)


  Sa Vegard Wednesday 23. July 2003 klokka 17:06 | #

 3. Veldig interessant oppgave (ikke bare på grunn av sitatet og referansene :)! Hva angår trackback: jeg har heller ikke allverdens på lista mi (det er et gapende misforhold mellom antall kommentarer og antall trackbacker), så i dette tilfellet ser jeg det mer som en viljeserklæring og markering enn noe annet.


  Sa eirik Thursday 24. July 2003 klokka 10:02 | #

 4. Javel, jeg gir etter for press og legger til trackback-info også, men flytter alt litt lengre ned på siden. Da tror jeg det holder med oppdateringer på en stund. Med mindre jeg begynner å kjede meg igjen, selvsagt.. :)


  Sa Vegard Thursday 24. July 2003 klokka 19:42 | #

 5. Kunne du kanskje lagt til ei sida med oversikt over *alle* siste kommentarar og «trackbacks»?


  Sa Karl Ove Hufthammer Friday 25. July 2003 klokka 14:45 | #

 6. Jepp, det er på to do-lista faktisk, men nå tar jeg helg så det blir ikke før en gang i neste uke (regner jeg med).


  Sa Vegard Friday 25. July 2003 klokka 14:54 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/07/mer-metainformasjon-og-mt-oppskrifter/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)