Et slag for presskanna

Forrige | Neste

Siden andre skriver om gode husholdningsprodukter vil jeg også. Siste innkjøp gjør at jeg finner det verd å stå opp om morgenen, til tross for at studier enda ikke har begynt.

presskanne
kaffekvern

Som gammel kaffevenn (jeg nekter å skrive kaffeslave) er det essensielt med best mulig kaffe. Det får man ikke fra en kaffetrakter, så har man ikke råd til espressomaskin er presskanna det beste alternativet. Og gjerne med tilhørende kaffekvern. Kaffekverna kostet 99 kroner, og selve kanna 149 kroner. Altså betraktelig mindre enn det man betaler for en kaffetrakter. I tillegg til dette er det kjekt med en vannkoker.

For så å lage kaffe kjøper man en pose hele kaffebønner. Kverner disse i kverna, heller resultatet i presskanna, heller over kokende vann, rører rundt og lar kanna stå i 3-5 minutter. Altså ikke flere operasjoner enn med en kaffetrakter, og neppe noe lengre tid heller. Og mye, mye bedre kaffe.

En annen fordel er at kaffeutvalget blir mye større. Hele bønner får man kjøpt på gode kolonialbutikker, samt i en rekke spesialbutikker for kaffe og te!

(PS: om du skulle åpne kaffeposen på feil måte, og helle kaffebønner utover hele kjøkkengulvet vil det ta lengre tid enn med en trakter. Tro meg. Og bruker man for mange bønner blir man gira i en hel dag. Tro meg.)

Bilder lånt fra Bodum sine sider.

Skrevet Sunday 24. August 2003 klokka 17:31 og arkivert under Generelt.

3 kommentarer:

 1. Nymalt presskannekaffe er deilig! Høres ut som et fint morgenrituale. Men kan jeg få supplere med et tips til? *Ikke* slå i bunnen av presskanna for å få ut den sammentrykte kaffegruten. Grav den ut. Latsabb som jeg er, brukte jeg metoden med slag i bunnen – helt til hånda en dag gikk rett gjennom. Det ble ikke *veldig* mye blod, og rett skal være rett, det var ikke ei Bodum-kanne, men det frista heller ikke til gjentakelse. Tro meg ;)


  Sa Jorunn Monday 25. August 2003 klokka 0:56 | #

 2. Hei

  Jeg lurte på hvor du fikk tak i kaffekvern og presskanne så billig ??

  Med vennlig hilsen
  Even Askildsen


  Sa Even Askidlsen Tuesday 2. March 2004 klokka 11:13 | #

 3. Hei, jeg kjøpt dette på Bodum sin butikk på Strøget i København. Tror kanskje kverna var nedsatt noe, men ikke selve kanna.

  Jeg vet at Bodum generelt er dyrt i Norge, og prisforskjellen kan ha noe med at Bodum generelt ikke er sett på som spesielt eksklusivt i Danmark, noe det er i Norge.

  ..jeg tenkte også at det kunne ha noe med at Bodum er et dansk merke, men det var før jeg sjekket og så at det er et fransk merke. Ergo gikk den teorien i vasken.


  Sa Vegard Tuesday 2. March 2004 klokka 13:17 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/08/et-slag-for-presskanna/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)