Mange, nesten usynlige, endringer. Og et problem.

Forrige | Neste

Sommerens siste oppdrag er å jobbe på en konferanse. Min jobb er å være pc-stue-vakt, og hjelpe de som bruker pc-stua med de problemene de eventuelt måtte ha.

Jeg skal være her ti timer hver dag, og det er ikke så mange som har problemer (det er ikke så vanskelig å logge seg på en maskin for de fleste). Dette fører til at det eneste jeg har å leke meg med er laptopen min, og en 100 megabitslinje. Ikke det verste å få betalt for, i grunn.

Så jeg har endret ting. Det første jeg gjorde var å skjule javascriptet som styrer kommentar-coockies etc. Det gjorde jeg etter overstående oppskrift som jeg fant på Virtuelvis. Aner ikke hva den egentlige fordelen er, men det er mer ryddig!

Via samme Virtuelvis fant jeg litt siden en referanse til Brad Choate som hadde en oppskrift på hvordan man kan styre alle sidene sine med Movable Type. Så det måtte jeg også gjøre. Fordelen med dette er, for meg, at jeg kan editere alt innholdet på disse sidene via MT. Fordelen for brukere er at alle sidene blir søkbare. Derfor har jeg også nå lagt til en søkeside. Denne er ikke helt ferdigkonfigurert enda, men fungerer. Det er heller ikke så mye å søke gjennom her, men fint å ha muligheten likevel.

Og stilsettet er endret litt. Litt andre overskrifter, litt bredere sidebar, en ny font. Sånnt noe.

I tillegg, som det tøffeste av alt, holder jeg på å lage hovedmenyen bedre ved å markere hvor man er i sidene, etter en idé fra A List Apart. Dette kan foreløpig bare ses på søkesiden, og under permalinker.

Men her er har jeg støtt på følgende problem: (alt under er bare for nerder). Hovedmalen til sidene mine består av to .php-filer som inkluderes i topp og i bunn av hver side ved hjelp av php. Den siden som inkluderes i topp inneholder blant annet hovedmenyen min, og for å kunne markere linkene i menyen må jeg legge til class="marker" for den aktuelle linken i listen. Jeg regner med dette kan ordnes via noen php-variabler som defineres før jeg inkluderer fila, og som jeg så kaller opp i selve menyen der de trenges. For det er sånn jeg ordner forskjellig tittel på sidene her (men der skal bare variablen inn én plass, og variablen, eh, varierer. Her skal samme variabel inn på forskjellige plasser i en liste alt etter som hvilken side det er snakk om).

Jeg finner altså ikke ut av det. Mest sannsynlig fordi jeg kan ca to linjer php (les: jeg er fullstendig blank). Om noen php-guruer nå ligger på gulvet og vrir seg i latter over min udugelighet, og samtidig kan peke meg i riktig retning så er det fritt frem! :)

Oppdatering, noen timer senere: jeg er gud. Fant ut av mitt lille problem, og da kan jeg tradisjons tro også skrive hvordan. Først definerte jeg variabelen $marker på denne måten rundt om kring på de aktuelle sidene $marker="blogg"; (og som “arkiv”, “kulturelle_sprell”, “studier” etc.). Denne kodesnutten ligger før kodesnutten som inkluderer toppfila mi.

Så, i selve linklisten satt jeg inn følgende:


<ul>

<li<?php if (strstr($marker, "blogg")) { echo ' class="marker"';}?>> <a class="meny" title="blogg og bloggeting" href="/">blogg</a>

<li<?php if (strstr($marker, "arkiv")) { echo ' class="marker"';}?>&gt
<a class="meny" title="bloggarkiv og kommentaroversikt" href="/arkiv/">arkiv&lt/a>

....

</ul>

Etc. Dette gjør at hvert liste-element, når variablen passer, blir seende sånn her ut: <li class="marker">, og når det skjer ordner stilsettet det slik at dette elementet får hvit bakgrunnsfarge, svart ramme på høyre og venstre side, og hvit ramme nederst.

Ekstremt basic php, men siden ikke jeg kunne det fra før av synes jeg det er rimelig tøft. Eller, ekstremt tøft, for å være ærlig!

Skrevet Friday 8. August 2003 klokka 13:55 og arkivert under Web og webutvikling.

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/08/mange-nesten-usynlige-endringer-og-et-problem/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)