The Elements of User Experience av Jesse James Garret

Forrige | Neste

coverart: the elements of user experienceI min søken etter fagbøker passende til dette semesterets aktiviteter var “The Elements of User Experience” en bok som etterhvert ble anbefalt mange plasser.

I boken gjennomgås alle stadier et webprosjekt bør gå igjennom, fra det abstrakte i form av strategi og formål, til det mer konkrete i form av websidestruktur, skjelett, og overflate. Hele tiden med fokus på hvordan de valg man gjør i forskjellige stadier har en innvirkning på hvordan brukere vil oppfatte webstedet ditt.

Boken sveiper innom mange temaer, men er ikke utfyllende om noen av dem. Så vil du lære alt om, si, navigasjonsdesign er det ikke rette bok. Vil du derimot klargjøre hva navigasjonsdesign og andre begreper er, så har du funnet rette bok.

Bakgrunnen til boken er et skjema (PDF) Garret lagde over det konseptuelle rammeverk et webprosjekt har (altså, burde ha). Og i boken utbroderes så disse elementene / stadiene. Han deler videre webprosjekter opp i to: web som hypertekstsystem (informasjonskilde) og web som applikasjon (verktøy), hvor forskjellige ting gjør seg gjeldende i hvert stadie.

Boken inneholder ikke en linje kode, kun konseptuelle tanker. Den er i høy grad skrevet for bransjen, og med store prosjekter som eksempler, men presenterer mange tanker alle som holder på med en eller annen form for webutvikling kan ha nytte av. I tillegg fungerer den som en inspirasjonskilde til å lære mer, da Garret peker på ressurser for videre informasjon etter hvert kapittel.

Siden Garret er informasjonsarkitekt av profesjon er også boken svært oversiktlig og fin, på under 200 sider, kortfattet og lettlest. Man er ferdig på en dag eller to, og har etter det sannsynligvis lært en hel del nytt. Anbefales!

Mer utfyllende omtaler kan eksemplevis leses hos Digital Web Magazine eller Boxes and Arrows.

Skrevet Thursday 16. October 2003 klokka 20:49 og arkivert under Medievitenskap.

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/10/the-elements-of-user-experience-av-jesse-james-garret/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)