Filmfestivalen oppsummert

Forrige | Neste

Puha, ble egentlig to filmer mer enn opprinnelig tenkt, men så gikk samtidig tre ut av forskjellige grunner (en kom ikke til festivalen, en fikk jeg ikke tid til da filmen før var forsinket, og en startet tre timer etter jeg kom fra fest). Her er uansett hva jeg så og syntes på TIFF 04:

Draken (den russiske)
Som programmet sa – Dette er kanskje festivalens tøffeste utfordring. Jo takk. Nitrist russisk fjernsynsteater, hvis eneste poeng var at man kan være bøddel og kjærlig far samtidig. Den var i det minste kort.
Spellbound
En dokumentarfilm om åtte unger som deltar i den nasjonale amerikanske stavekonkurransen, og tro det eller ei: denne var hysterisk morsom, og det var umulig å ikke bli revet med! Kritikeren som innledet filmen sa det så fint at mange fiksjonsfilmer har mye å lære av denne når det kommer til historiefortelling, drama og karakteroppbygging. Se den hvis du kan!
Døgnets timer
Tips: skal du fortelle en historie om en apatisk, passiv og livstrøtt fyr så ikke bare vis en fyr som er apatisk, passiv og livstrøtt i en og en halv time. Som avisa Nordlys sa: maling tørker morsommere.
Waking Life
Nestenanimasjonsfilm om en fyr som ikke klarer å skille drøm og virkelighet (eller, har “lucent dreams”). Han møter i sine drømmer en masse folk som han prater og prater med. Og prater og prater mer. Det prates alt for mye i denne filmen, og den kunne vært mye bedre.
Vodka Lemon
Ganske sjarmerende og småmorsom kjærlighetshistorie fra Armenias snøkledde vidder. Og fantastisk fotografert! Litt lang på slutten, men i grunn gulle god.
The Year of the Devil
Surrealistisk, tidvis hysterisk morsom og fullstendig briljant tulledokumentar om et folk-band i Tsjekkia. En av mine klare favoritter under festivalen, og anbefales sterkt!
Elsk meg om du tør
Sjarmerende og småmorsom kjærlighetshistorie i Amelie-stil. Litt over-the-top, men likevel god nok.
Midt i verden
Brasiliansk roadmovie på sykkel, og skildring av en uheldig familie. Ganske bra, men også ganske kjedelig.
Mannen med filmkameraet, og konsert av Gaute Barlindhaug
Filmen er svært viktig i filmhistorien, men stort sett kun interessant i et akademisk lys. Ypperlig musikk / lydsetting gjorde imidlertid susen, og jeg koste meg glugg ihjel.
Hotet
Førpremiere på ny svensk actionfilm. Alltid morsomt med et lettfordøyelig avbrekk på festival, men filmen går det mange på dusinet av.
Donau, Dunaj, Duna, Dunav, Dunarea
En rekke historier om en rekke mennesker fortelles på en båttur nedover Donau. Mange syntes denne var kjedelig, men jeg syntes den var ganske ypperlig. Av uviss grunn, egentlig.
American Splendor
Jeg kjenner ikke tegneserien “American Splendor”, men dette er en dokumentar om den, og om dens skaper, antihelten Harvey Pekar. Veldig fornøyelig sak.
Aelita med konsert av Cleaning Women
Nok en stumfilmkonsert. Cleaning Women er et morsomt band, men jeg tror de fungerer best som liveband, og ikke som, eh, kinoband. Ble litt vel repetitivt. Og musikken passet videre dårlig til handlingen i filmen.
Lys i det fjerne
Dyster sak om flykninger som prøver å komme seg over fra Tyskland til Polen. Gikk på Berlinalen i fjor hvor den fikk mye oppmerksomhet, og en svært god film.
The School of Rock
Kanskje var det bare jeg som ikke hadde fått med meg at dette var en barnefilm fra Hollywood, og derfor hadde andre forventninger. Men altså. Greit med kommersielle feelgood-filmer på lørdagskvelden, men litt mer må vi vel kunne vente? (det har de da klart før).
Kortfilprogram 3
Kortfilmprogrammene blir bare bedre og bedre, og spesielt har gjengen rundt Tvibit begynt å bli veldig flinke! Ellers pluss for en interessant avslutningsfilm – se en mann ta seg selv bakfra! :)

Skrevet Tuesday 20. January 2004 klokka 18:06 og arkivert under Film og tv.

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/01/filmfestivalen-oppsummert/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)