Første utepils

Forrige | Neste

utepils i christiania

utepils i christiania

utepils i christiania

I helgen hadde jeg besøk, og torsdagen var det fantastisk vær, med 15-18 grader og sol. Ergo dro vi ned til Christiania for litt sightseeing og noen billige øl på taket av Nemoland. Til en forandring tok jeg med noen mennesker på disse bildene. Her er meg og Linn først, så Øyvind, så politiet som vader konstant rundt der nede nå, med tåregass, våpen og full razzia-bekledning.

Tirsdagen før ble Pusher-street ryddet, da regjeringen og politiet er hardere enn noensinne før med sitt normaliseringsprosjekt av Christiania. Et prosjekt som, hvis de klarer det, garantert vil føre til at christianittene i fremtiden vil bli hevet ut, og at det vil bli bygget luksusleiligheter i området, som i resten av københavns indre havneområder.

Skrevet Tuesday 23. March 2004 klokka 15:30 og arkivert under Bilder, København. Merkelapper: |

6 kommentarer:

 1. Det er trist med Christiania. København bør se til Amsterdam for alternative løsninger.


  Sa - - e r i k - - Wednesday 24. March 2004 klokka 9:42 | #

 2. Jo, men det er en komplisert sak, og Christiania er flere ting.

  En ting er hasjsalget, som man kan forstå politiet vil bli kvitt – selv om jeg personlig vil mene at det er bedre også for dem å ha et sentralisert miljø å overvåke, og ikke minst et miljø som ikke er blandet med salg av harde stoffer. Legges det ned vil det komme enda flere hasjklubber (som det er rundt 150 av allerede), og det er noe de ikke har sjans å få bukt med.

  Løsningen med Christiania er i praksis en løsning lik Amsterdam sin, bare at det er ulovlig her.

  En annen ting er bosetningen der, det som egentlig er Christiania (selv om de fleste bare kjenner Pusher-street). Christiania er en hel bydel, hvor det bor tusenvis av mennesker, og som er en viktig del av Københavns historie og kultur, i tillegg til å være Danmarks største turistattraksjon. Området er i dag veldig attraktivt, og skal det normaliseres og reguleres etter like regler som resten av byen vil det føre til at bosetterne der blir jaget ut, og at det med tiden vil komme luksusleiligheter der. Og dét synes jeg er tristere og mer alvorlig enn at hasjsalget forsvinner, både fra et personlig syn, et byhistorisk syn og et kulturelt syn.


  Sa Vegard Wednesday 24. March 2004 klokka 14:45 | #

 3. Ikke fortell meg det, min far bodde i sin tid i Christiania :-(


  Sa - - e r i k - - Wednesday 24. March 2004 klokka 16:36 | #

 4. Christiania har vel strengt tatt ikke flere enn ca 1000 innbygere, men de har klart å beholde staden som en grønn lunge i storbyen.
  Det er groteskt å se luxusleilighetskompleksene på andre siden av kanalen fra Refsehalevei, bak musikkonservatoriet.
  Akk en skigard kan`kje vara evig…


  Sa Olav Moen Monday 2. October 2006 klokka 20:39 | #

 5. “Tusenvis” var nok en liten overdrivelse ja, Wikipedia og diverse andre kilder jeg ser melder om rundt 800 innbyggere.


  Sa Vegard Monday 2. October 2006 klokka 21:42 | #

 6. jeg bor rett over woodstock. christiania er det beste alternativ for folk som ikke vil bo i en betongbygning og ha utsikt til gata med masse bilder som kjører forbi. og som ikke har råd til det. jeg har ikke bodd så lenge dær, men jeg sier meg veldig heldig som har fått denne sjangsen. hvær dag, en en ny dag. en ny mulighet. jeg har jobb, så jeg er egentlig ikke av dem som går og vanker dagen lang. men jeg elsker christiania. hvor skal jeg bo om det blir revet? jeg og mange andre. det er skammelig.

  køben var en av di flotteste og mest kulturelle byene i norden, men etter høyrefløya kom, er liksom alt blidd fra BRA til ILLE- å det er kjipt

  hilsen christiania sunni. BEVAR og FORSVAR!


  Sa Christiania sunni Tuesday 13. March 2007 klokka 15:32 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/03/forste-utepils/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)