Berlin

Forrige | Neste

berlin

Utsikten størstedelen av turen

berlin

Grensen mellom gamle øst og vest. Tv-tårnet på Alexanderplatz i bakgrunnen

berlin

Fra East Side Gallery: “2004: Muren som sto her står nå i Israel”

berlin

Die Bahn-bygningen ved Potzdamer Platz.

berlin

Tacheles

berlin

Den obligatoriske Brandenburger Tor

Torsdag til mandag var vi på en liten prepåskeferie i Berlin. Også kjent som en av mine absolutte favorittbyer. For å gjøre en ganske kort historie litt kortere:

Torsdag
Kom, og sjekket inn på The Circus i Weinbergsweb. Et ypperlig hostel, og en helt ypperlig plassering i overkanten av Mitte, og i nerkanten av Prenzlauer Berg. Altså midt i / mellom de mest interessante bydelene i Berlin. Torsdagen gikk videre ut på å bli full i nærområdet. En ubetinget suksess.
Fredag
Vi tok metro til Kreutzberg og gikk litt rundt i det området. Vi dro til East Side Gallery – den lengste gjenlevende delen av muren, som nå fungerer som et utendørs galleri. Gikk videre opp Simon-Dach-Straße, hjem til en rekke gode uteplasser og cafeer. Gikk gjennom Karl Marx Allee og så på store bygninger.Dro på nasjonalgalleriet og så Das MoMA in Berlin. Museum of Modern Art i New York har flyttet ca. 200 av sine hovedverker til Berlin frem til september. Veldig mange mennesker, men morsomt og interessant å se så mange berømte verker som man stort sett bare har lest om før. Cézanne, Dalí, Duchamp, van Gogh, Miró, Munch, Matisse, Picasso, Rothko, Rousseau, Warhol etc. etc. Men som sagt, veldig mange mennesker.

Lørdag
Shopping i Mitte. Ikke veldig interessant. Øl på Zapata. Alltid bra. Burger på Assel (alltid bra – de serverer også eksistensialistfrokost: en kanne svart kaffe og en røyk). Så det nye jødiske museet, tegnet av Daniel Libeskind. Fantastisk arkitektur, av samme mann som blant mye annet har tegnet nye World Trade Center. Ble så litt fulle.
Søndag og mandag
Var på et loppemarket. Gikk en lang tur. Spiste. Ble ikke spesielt fulle. Mandag var det elendig vær til en forandring. Så åtte timer på Säfflebussen tilbake.

Skrevet Wednesday 7. April 2004 klokka 14:20 og arkivert under Bilder, Reiser og turer. Merkelapper: | |

3 kommentarer:

  1. Kuult, nå fikk jeg lyst til å besøke Berlin igjen. Var der en uke for noen år siden. (Se http://gallery.bergersen.net/picture.html?1 ). Det er uten tvil helt riktig å bruke masse tid på kultur når man er i Berlin, svært engasjerende og inspirenrende by – både i seg selv og i det kulturelle mangfoldet som utspiller seg der.


    Sa Jarle Sunday 11. April 2004 klokka 22:03 | #

  2. Helt klart, det var vel fjerde gang jeg var der nå, men byen forandrer seg fra gang til gang, så man risikerer ikke å gå lei heller!


    Sa Vegard Tuesday 13. April 2004 klokka 15:06 | #

  3. Jedu Chci zažít berlin ! and this is a amazing foto: http://vaj.no/bilder/berlin5.jpg


    Sa Maren Wednesday 21. December 2011 klokka 13:19 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/04/berlin/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)