Ingen skriver til obersten av Gabriel Garcia Marquez

Forrige | Neste

cover: ingen skriver til oberstenDet er veldig travle dager for tiden, og denne boken har jeg holdt med på veldig lenge. Dvs, jeg leste 30 sider først, så ingenting på lang tid, så de siste 60 i går.

Det er en kort bok som omhandler et lutfattig gammelt ektepar en plass i søramerika. Ukene går med på å stelle med en kamphane, og å vente på oberstens pensjon som aldri kommer i posten. Derav tittelen. Mye mer skjer det ikke i boken, så mest av alt er det en skildring av et korrupt samfunn i søramerika.

Nå har jeg lest fire bøker av Marquez det siste året, og skildringen av det søramerikanske samfunnet er i høy grad tilstede i alle bøkerne. Kanskje derfor klarte ikke denne å engasjere meg nevneverdig. Les heller “Hundre års ensomhet” eller “Kjærlighet i Koleraens tid“.

Skrevet Thursday 11. March 2004 klokka 14:32 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/03/ingen-skriver-til-obersten-av-gabriel-garcia-marquez/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)