Mer metamoro

Forrige | Neste

Ingenting dreper skriveglede så effektivt som metadata, sies det. Likevel har jeg fått en viss ting for det.

I dag rotet jeg litt rundt i Movable Type, og kom over en link til “edit category attributes”, under manage categories, og jommen kan man ikke der skrive en liten beskrivelse til hver kategori man har! O’ glæde. Siden jeg alt har skrevet metadata til alle mine innlegg var det ganske opplagt at jeg også måtte finne ut hvordan jeg utnyttet det samme for kategoriene. Og det er veldig lett. Man skriver en beskrivelse, og putter følgende inn hvor man vil vise den beskrivelsen:

<p><$MTCategoryDescription$></p>

Så går man nå inn på denne kategorien får man opp følgende i margen:

Dette er en samleside for innlegg arkivert i kategorien web og webutvikling i Vegards blogg.

Her havner innlegg om mine webprosjekter, samt innlegg om hvordan jeg har pølsefingret med maler og konfigurering av Movable Type.

Dette kan man selvsagt også legge inn i en meta description-tag om man vil, men det har ikke jeg. Foreløpig.

I tillegg viser ikke kategorisidene lengre alle innlegg i kategorien, men bare en liste over de som finnes der (selvsagt akkompagnert av herlig metadata). Mest fordi noen kategorisider begynte å bli veldig lange, og at bildekategorien i tillegg begynte å bli på nærmere tre megabyte.

Skrevet Tuesday 2. March 2004 klokka 22:28 og arkivert under Web og webutvikling.

2 kommentarer:

  1. Bare en liten ting: «webprosjeter»? Mangler det ikke en «k» her?

    Bruker ikke å kommentere typos i blogger, altså – men det så ut som om denne ligger i databasen …


    Sa Lasse G. Dahl Tuesday 9. March 2004 klokka 8:31 | #

  2. Jo, så sannelig. Nå har jeg rettet det både i innlegget og i malen. Takk for tipset, korrekturlesning er ikke alltid min sterkeste side :)


    Sa Vegard Tuesday 9. March 2004 klokka 9:49 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/03/mer-metamoro/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)