Trening

Forrige | Neste

Jeg er notorisk lite glad i å trene. Da jeg var liten spilte jeg aldri fotball eller lignende. Gym på skolen har jeg alltid hatet. Da jeg gikk på videregående skulket vi hver eneste gymtime i to år, for heller å sitte på cafe å røyke og drikke kaffe. Vi hadde egentrening og var ute å jogget, bortsett fra at vi ikke var det. Vi ble tatt til slutt, og i dag finnes det ikke lengre egentrening på Kongsbakken VGS. Jeg har en del av skylden for det.

Tremila i militæret foregikk sånn at vi gikk en kilometer, kastet all den tunge sanden i sekken, solte oss og ruslet stille og rolig (svært stille og rolig) til første oppsamlingsplass hvor vi tilbragte resten av dagen til vi ble hentet. Etter det fikk jeg en langvaring, men helt harmløs og overhodet ikke plagsom, øyebetennelse. Den gjorde at jeg fikk en legeerklæring på at jeg kunne bestemme om jeg ville ha fysisk fostring selv, da jeg ikke måtte få sterkt lys eller vind på øyet. Det er vel opplagt hva jeg bestemte.

I Trondhjem bestemte jeg og min kamerat Geir oss for å begynne å trene heller enn å sitte på café å røyke hele dagen. Jeg fikk tilsendt treningstøy ned fra Tromsø, og vi dro en dag opp på Dragvoll og inn på treningsstudioet der. Der inne så vi oss først rundt, så på hverandre, så på alle de flinke menneskene, hørte på den jævlige musikken, så igjen på hverandre, inneforstått med at dette ikke var noe for noen av oss, og gikk ut igjen. Vi spilte squash én gang, og fortsatte ellers med å sitte på café å røyke.

så har det gått mange år. Sist semester klarte jeg å overbevise kjæreste om at jeg ikke kunne begynne å trene, grunnet en kombinasjon av ren ignorering, lite penger, personlighet, og det at jeg i grunn sykler en hel del uansett.

Så har jeg jobbet siden i fjor høst, sitter stille foran en datamaskin hele dagen, og spiser svært godt. I går andestek, i dag kjøttkaker og rødkål, alltid skinker, salami, pesto etc. (dotcom-bransjens død er sterkt overdrevet). Det begynner å vises, og i tillegg har jeg av og til vondt i ryggen.

Så jeg ble overbevist om å ta en prøvetime på et studio. Studioet var ganske lite og koselig, uten spesielt irriterende mennesker eller musikk, så det gikk fint nok. Dette var søndag. I dag er det tirsdag, jeg skal trene igjen, men har så satans vondt i kroppen at jeg aller mest kunne tenke meg å forsiktig glemme at jeg søndagen kjøpte et treningskort for tre måneder.

Men det er vel ingen håp for det.

Skrevet Tuesday 16. March 2004 klokka 12:58 og arkivert under Generelt. Merkelapper: |

6 kommentarer:

 1. Gratulerer! Det kan forøvrig være rimelig kjip musikk på det studioet også, så du får stålsette deg for de tre månedene som kommer. ;-)


  Sa Lon Tuesday 16. March 2004 klokka 18:36 | #

 2. Trening er kjipt, men av og til nødvendg! Grunnet årsaker lik de du nevner kjøpte jeg atter en gang et medlemsskap. Medlemsskap i et studio hvor svette armhuler, maskuline grynt og nervegjennomtrengene dårlig musikk regjerer. Har tidligere støttemedlemsskap i to, om ikke tre slike anstalter bak meg, men gangen stålsatte jeg meg og la inn gjennomføre ukentlige treninger i timeplanen. Dog må det sies at denne investeringen i min kropp, helse og generell vellvære (stod det på plakaten) ble gjort i novmeber 2003. Har vel trent fire ganger siden den gang. Men jeg *skal* bli flinkere!


  Sa Tommy Myrvoll Tuesday 16. March 2004 klokka 22:00 | #

 3. Hæ hæ. Husker godt den gangen vi ble avslørt av fru Andreassen. Kan nærmest fortsatt se henne for meg, på vei mot kafébordet vårt. Mener å huske at hun ferska nesten en hel 1. klasse på Paletten samme dag ?

  Anyway, cold blooded old times, yeah :)


  Sa toffa Wednesday 17. March 2004 klokka 14:42 | #

 4. Og Torgeir sa: “Ehm, gjett hvem som kom inn døren akkurat nå..?” Og ja, de tok en haug med folk på det raidet :)

  Tommy, jeg har klart to ganger allerede, så det ligger an til at jeg vil slå deg. Kanskje. Og Lon, det er mulig du heller skal kondolere.


  Sa Vegard Wednesday 17. March 2004 klokka 17:38 | #

 5. Hvis det er noen trøst er det bare de første gangene kroppen blir så forbannet ødelagt i etterkant, og klarer man og komme i gang får man vanvittig mye ekstra overskudd.. (dette fungerer veldig bra i teorien og jeg mener det virkelig, men har selv faktisk skulket unna trening et par uker nå grunnet eksamen.. Men har da hatt tid til å shoppe, drikke øl og se på tv. Hmmm… Ikke bra.)


  Sa mari Thursday 18. March 2004 klokka 19:36 | #

 6. Der ser du, man får tid til mange artige ting om man ikke trener! Der er det jeg alltid har sagt. Men det er sant at aktivitet gir overskudd til mer aktivitet, så.

  I dag har jeg gangsperre i magen. Det er en helt ny opplevelse for meg.


  Sa Vegard Friday 19. March 2004 klokka 14:01 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/03/trening/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)