Ostesufflé

Forrige | Neste

min ostesuffléSiden alle andre skriver om mat for tiden tenkte jeg å gjøre det samme. Ostesufflé er godt en gang i blant, og enkelt å lage, men hver gang jeg lager det må jeg lete rundt på nettet etter oppskrifter. Og hver gang lager jeg det litt annerledes likevel. Så for å ha en referanse til meg selv, her er dagens oppskrift:

Dette er en standardoppskrift, bare at jeg har ca. dobbelt så mye ost enn det de andre oppskriftene sier. Og jeg bruker en ost som er ganske kraftig på smak. Og ellers er det fint å bruke opp andre osterester. I dag kom det litt parmesan oppi i tillegg.

Så lager man en tykk hvitsaus av smør, mel og melk. Skiller eggeplomme og eggehvite, pisker eggehviten til man er blå, blander eggeplommene i sausen sammen med salt og ost. Så blander man inn eggehvitene forsiktig. Så steker man på ca. 180 grader i ca 40-50 minutter.

Så spiser man det.

Skrevet Saturday 13. March 2004 klokka 20:39 og arkivert under Generelt. Merkelapper: |

3 kommentarer:

 1. Den ser god ut! Skal teste når jeg får tak i noe god ost. Dette er nok ikke like enkelt på Fauske som i Tivolibyen …

  Du er forresten med i det gode matselskap!


  Sa Lasse G. Dahl Monday 15. March 2004 klokka 13:16 | #

 2. Det er nok lettere her ja. Danskene har mye mer ost enn vi har, og alle (selv hårreisende elendige) matbutikker har alltid 5-6 forskjellige merker av hvitost. De fleste er enten normallagret eller mellomlagret, hvor mellomlagret er den sterkeste på smak. Det kan fort bli litt kjedelig hvis osten er for mild.

  Forresten kan jeg tilføye at man absolutt bør ha noe godt brød og evt. salat med som tilbehør. Men det skjønner man nok også selv.

  Så jeg var kommet med i det gode selskap, så takk for det! Var faktisk å lette i nettopp det selskapet etter en oppskrift først.


  Sa Vegard Monday 15. March 2004 klokka 13:44 | #

 3. kan no vask kaserollan etter bruk da


  Sa Ole Wednesday 24. May 2006 klokka 8:31 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/03/ostesuffle/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)