En Mustang Mysterys død

Forrige | Neste

Er det én ting man ikke klarer seg uten i København er det en sykkel. Den første uken jeg bodde her gikk jeg rundt hele tiden, og kom aldri noen sted. Så den andre uken jeg bodde her kjøpte jeg meg en sykkel. Valget fant på en frekk mørkeblå bysykkel med tre gir, til den nette sum av ca. 1500 på mitt lokale supermarked. Og med det uslåelige merke og tittel “Mustang Mystery”. Det skal godt gjøres å ikke være kul på en Mustang Mystery.

Siden da har den vært i bruk nesten hver dag, og klart seg fint. Litt skjeve felger etter noen ublide møter med fortauskanter i ny og ne, en kjedekasse som ramlet av en gang jeg syklet opp den ene oppoverbakken her, gir som ikke har vært helt toppjustert, og en støtte som falt av, men bortsett fra det har den vært trofast.

For noen måneder siden krasjet en dame i meg (ok, det var mest min feil), og bakhjulet ble mer skjevt enn det hadde vært før. Men også det har Mustangen klart. Til i dag.

Da jeg skulle gå på sykkelen etter å ha vært på veiledning i dag hadde noe skjedd. Jeg hørte meg selv si “faen”, og fant meg selv så lang jeg var på sykkelstien (mesterlig plassert midt mellom to fortauscaféer). Tydeligvis har bakhjulet fått sin siste belastning, og er nå så skjevt at den ikke kan sykles mer på. Og det er ikke verd å reparere den, så den er nok død.

Jeg har lånt en gammel sykkel av en venninne, som jeg må klare meg med fremover. Den er brun, den er stygg, den er liten, den har kurv, og den har en kranke så ødelagt at man i realiteten bare sykler med høyrefoten. Det er så langt fra en Mustang Mystery man kan komme, og savnet er allerede stort.

min Mustang Mystery

Her er den, trofast ventende på sin eier som kler på seg. Forøvrig det eneste av ca. 3500 bilder fra København hvor den er med.

mitt nåværende sykkelvrak

Og her er min nye. Pft.

Skrevet Thursday 10. June 2004 klokka 20:20 og arkivert under Generelt. Merkelapper:

6 kommentarer:

 1. Du er dristig…


  Sa Renate Thursday 10. June 2004 klokka 20:37 | #

 2. Du banner neppe så mye over sykkelen som jeg gjorde da jeg fiksa på den sist. Pedalen var da ok, og nå er det din tur til å vise muskler og ta fram verktøy. ;-)


  Sa Lon Thursday 10. June 2004 klokka 20:41 | #

 3. En urbansykkel er et must – selv om man bor så langt fra Kjøbenhavn at de eneste havfruene man ser, harpunerer steinbit ved Saltstraumen. Min finner du her: Helt ny sykkel!.

  Jeg er kjempefornøyd, og anbefaler deg også å prøve en ny billigsykkel – men ikke vær så opphengt i det med gir.

  Min har 21 eller noe sånt – men det er med 7 åp den ene hånden, og tre på den andre. Og jeg bruker bare de tre. Sånn at for meg, er det mer som en tregirs sykkel med justering for motvinden.

  Fordelene med min sykkel, er store hjul – som triller lett, også over brostein, og synes kantsteiner er noe puslete noe – og lett ramme, slik at det er mulig å bære den med seg til kontoret. Dette er ting jeg vil se etter på min neste urbansykkel, også.


  Sa Lasse G. Dahl Thursday 10. June 2004 klokka 22:08 | #

 4. Hej Vegard..
  Sad igen og surfede for at undgå at læse til eksamen og kom i tanker om at jeg sidst jeg ville undgå at læse til eksamen fandt din hjemmeside.. nu ville jeg finde den igen.. og hvad ser jeg!! er Mustang Mystery død! – det var da rent ud sagt skrækkeligt.. min omega har også måttet give op og det endda efter to operationer ude i Kvickly.. den sidste gang påstod de at de havde repareret den, men da jeg hentede den var den nøjagtigt ligeså død som da jeg afleverede den – snydepelse.. Meeen jeg har forresten dit garantibevis, som jeg aldrig fik afleveret og garantien gælder indtil august, så hvis du kan tage mystery med ud til amager igen, kan du jo få den repareret gratis!! måske er der stadig håb for mystery – man kan jo altid håbe..
  knus og kram Katrine


  Sa Katrine Thursday 10. June 2004 klokka 23:53 | #

 5. En klok mann sa en gang : “Tar du deg ikke tid til fysisk trening nå, må du ta deg tid til sykdom senere”.

  Vær glad for den sykkelen du har, Vegard!


  Sa Tommy Myrvoll Friday 11. June 2004 klokka 23:06 | #

 6. Renate: det var altså sykkelen jeg ikke var så fornøyd med, ikke venninna!

  Lon: Jeg synes allerede jeg har bannet nok, om jeg ikke også skal begynne å reparere tingen.

  Lasse: Det blir nok en god stund til jeg får råd til å kjøpe en ny sykkel, men iom. at jeg også liker å sykle i skog og mark og fjell og sånn tror jeg at jeg vil investere litt mer penger i en offroad-aktig sak, men med bydekk, neste gang.

  Katrine: Bra at jeg kan inspirere deg til ikke å studere! Og så er det bevist at Kvicly-sykler kun holder et par år. Tror ikke jeg får den reparert gratis iom. at de fleste skadene er selvforskyldte, men skal tenke på det!

  Tommy: Poenget var at jeg var glad i den sykkelen jeg hadde, den nye skal det godt gjøres å bli glad i. Men den er ganske ok å trille på, om jeg skal prøve å være positiv.

  Ellers er ikke sykling noe jeg anser som trening her (selv om det er det også), det er mer en nødvendighet for å kunne komme seg rundt uten å bli gal.


  Sa Vegard Saturday 12. June 2004 klokka 20:46 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/06/en-mustang-mysterys-dod/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)