Siste dager

Forrige | Neste

For travelt til å skrive mye her for tiden, men her er hva jeg har gjort siste ukes tid.

Jeg skriver på mitt speciale, et verk som på ingen måter vil ryste akademia, og som nå har kommet opp på 28 sider. Det betyr at jeg har ca. 50 sider igjen, på ca. litt mindre enn 50 dager. Egentlig ingenting å være nervøs for, da alt jeg noensinne har skrevet har blitt skrevet på den måten. En irriterende ting er at jeg hver gang jeg leser gjennom må fjerne ord som “som”, “også”, “imidlertid” og “videre”, som sniker seg inn overalt. Av ingen grunn.

Jeg har vært på firmabondingstur. Sånn tur der alle i et firma drar en plass for å lære å samarbeide bedre ved hjelp av forskjellige leker og oppgaver som krever samarbeid, ledet av noen innleide instruktører. Det meste var helt greit, men noe var åndsvakt. Som eksempelvuis å leke hest!? Ærlig talt. Det verste var å stå opp klokka syv dagen etter, etter to timers søvn, fortsatt full, for å bygge tømmerflåte.

Kanskje på grunn av sistnevnte har jeg blitt syk, og tilbringte derfor hele gårsdagen i sofaen foran tv-en. I tillegg til et titalls episoder av forskjellige sitcoms fikk jeg med meg Extreme Engineering, Extreme Machines og Extreme Martial Arts på Discovery (der har du gutte-tv), og lærte om hvordan noen elektriske åler i Amazonas formerer seg. Utrolig hvor mye tv et hode kan ta uten å bryte sammen.

Ellers en takk til Jarle, som sørget for at jeg også fikk en Gmail-konto! Akkurat som om jeg ikke hadde nok mailkontoer fra før, men det er noe med sånne ting som man egentlig ikke kan få :)

Skrevet Thursday 17. June 2004 klokka 13:34 og arkivert under Generelt. Merkelapper:

3 kommentarer:

  1. Jeg ville heller vært bekymret dersom jeg hadde skrevet mye på et så tidlig tidspunkt. Husker da jeg selv skrev min hovedoppgave i nordisk for 6 år siden; 2/3 av oppgaven ble skrevet de siste ukene, mens den første delen brukte jeg vel 6-7 måneder på. Det er mange av oss som jobber best under press.


    Sa Øyvind Hoven Oftedal Friday 18. June 2004 klokka 23:12 | #

  2. Jo, det er et veldig kjent fenomen. Alle mine semester har bestått av 3/4 latskap og avslapping, og 1/4 panikkangst. Men det går alltid greit til slutt. Eller, det har i alle fall gjort det frem til nå :)


    Sa Vegard Saturday 19. June 2004 klokka 17:41 | #

  3. Av og til savner jeg studenttilværelsen. Ikke minst tiden som hovedfagsstudent, for da hadde en så god tid. Det var helt klart slik at 3/4 av studietiden bestod av avslapping (og festing), mens den resterende tiden nok til en viss grad var preget av stundens alvor. Men, som du sier, det gikk alltid greit til slutt, selv om det av og til kan virke uforståelig :)


    Sa Øyvind Hoven Oftedal Thursday 24. June 2004 klokka 0:04 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/06/siste-dager/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)