Nytt lite websted

Forrige | Neste

skjermbilde av webstedet

Dette har sikkert begrenset interesse for folk, men siden dette lille webstedet bare skal få leve i noen skarve dager kan det være greit å dokumentere.

Jeg har altså laget et veldig lite websted for Sv-fak og hum-fak sine fag til Forskningsdagene / forskningstorget som foregår i Tromsø denne helgen. Webstedet har kun den hensikt å drive målgruppen (de som blir russ nå, og kanskje skal studere til neste høst) til å lese mer om studietilbudene til de forskjellige fakultetene. I tillegg kan de lese noen utvalgte artikler og se diverse andre websteder for å bli mer inspirert.

(Nå er nok min mening at å slenge løst valgte filosofisk databaser og språkvitenskaplige artikler ukritisk i ansiktet til elever på videregående er mer egnet til å skremme dem veldig langt vekk enn å lokke dem. Men siden det var svært begrenset hvor mange timer jeg satt av til webstedet valgte jeg å ikke legge meg opp i dette denne gang.)

Om noen lurer på Gollum så er svaret at de har et overordnet Ringenes Herre-tema på tingene sine. Webstedet og forskningstorget er over til neste uke.

Oppdatering: Forskningsdagene er over, og webstedet har igjen forsvunnet fra nettets overflate.

Skrevet Friday 17. September 2004 klokka 9:08 og arkivert under Web og webutvikling. Merkelapper: |

8 kommentarer:

 1. Er det meningen at spaltene på undersidene (f.eks. studier.php) skal være under hverandre? Det er de på min Firefox 0.9.3, Windows 2000.


  Sa Lasse G. Dahl Friday 17. September 2004 klokka 11:02 | #

 2. Hos meg så det også rart ut (Firefox 0.9.3, Fedora Core 2) inntil jeg stilte om “Character Encoding” fra “Unicode” til “Western”.

  Ellers er det jo trivelig å se at det drypper litt fra Forskningsdagene på deg også (antar du fikk betalt for dette?) – de siste par årene er de mange arrangementene lanet rundt blitt stadig mer profitable for undertegnede. ;-)


  Sa Eirik Friday 17. September 2004 klokka 11:47 | #

 3. Hehe. Hos meg, kommer spaltene side ved side hvis jeg bruker ‘Unicode’, men da blir tegnsettet helt på trynet. Med ‘Western’ ser det riktig så pent ut – men da kommer altså den høyre kolonnen etter den venstre på siden.


  Sa Lasse G. Dahl Friday 17. September 2004 klokka 12:27 | #

 4. Hm, underlige greier. Jeg bruker Firefox 0.9.3 / Win XP og har testet med den hele tiden uten problem. Én gang fikk jeg spaltene under hverandre men da bare refreshet jeg og det ordnet seg, så jeg regnet med det ikke var noe problem. Og i går sjekket jeg IE og Opera som begge viste den fint.

  Nuvel, oppdaterte den til xhtml nå (selv om den muligens ikke validerer), og la til informasjon om språk og tegnsett. Hjalp det? Ser fortsatt fint ut her. (Det er uansett ikke så farlig da sidene kun brukes fra en laptop på forskningstorget som kjører IE6).

  Eirik: jeg er for tiden ansatt på sv-fak / uitø for å fikle med / fikse på websidene deres, så dette betales over den lønnen :)


  Sa Vegard Friday 17. September 2004 klokka 12:56 | #

 5. Det hjelper ikke. Og nå sitter jeg for sikkerhets skyld ved en annen PC enn hva jeg gjorde da jeg kommenterte før i dag. Men her er det også Windows 2000 og Firefox 0.9.3.

  Det blir av en eller annen grunn helt greit hvis jeg skifter tegnkoding til ISO-8859-15, men ikke med ISO-8859-1.


  Sa Lasse G. Dahl Friday 17. September 2004 klokka 19:09 | #

 6. Snodig sak, og jeg merket det i min egen Mozilla også. Hadde det ikke vært for at jeg tar ned webstedet i løpet av uka, og at jeg hadde kontroll på hvilken maskin / browser den ville blitt vist på så hadde jeg nok gjort litt grundigere arbeid og testing av det.


  Sa Vegard Monday 20. September 2004 klokka 12:19 | #

 7. Æ like no mest å være surmaga nitpicker. E det så lurt å bruke han Gollum på ei webside uten en gang å kreditere han Petter Jeksel og ka dem no hete?

  Uansett, ka e mail-adressa di for tida? Den der web@vgrd.dk kan du stikke opp i rompa di.


  Sa noffa Monday 20. September 2004 klokka 20:52 | #

 8. Du er best på å være surmaga nitpicker ja, det skal vi være enig om.

  web hos vgrd fungerer utmerket, men sjekkes bare hjemmefra. Ellers kan du for eksempel bruke vegardjo hos stud.ku.dk eller vegajoha hos sv.uit.no, som begge sjekkes fra overalt.


  Sa Vegard Tuesday 21. September 2004 klokka 9:35 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/09/nytt-lite-websted/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)