Kommentaråpning

Forrige | Neste

Etter moderat med slit – og litt angst – har jeg oppgradert til Movable Type 3.1, som har en smidigere måte å slette mange kommentarer (spam) på enn den forrige versjonen jeg kjørte.

Blacklist er lastet ned og forsøkt installert, men vil ikke virke. Jeg er med andre ord like sårbar for spam som jeg var før, men dette får jeg forhåpentligvis ordnet de nærmeste dagene.

I tillegg til dette er noen andre småting som ikke er helt bra. Sidene validerer ikke enda, og jeg mistenker dette bl.a. har med feiler i malene fra Movable Type. Klikker du navnet til en kommentør (eh) åpnes linken i et nytt vindu, noe jeg ikke fordrar, så det må fjernes. I tillegg blir du videresendt om du klikker samme link, så man ikke får se URL til kommentøren (eh) i statusbaren. Dette skal også ordnes.

Men inntil videre kan du i alle fall komme med dine mange, innestengte kommentarer til kommentarlukkingen, til turen på Linken, til Moon Palace og til turen på Blåmann!

Oppdatering: Blacklist fungerer fortsatt ikke, men sidene validerer nå (det var vel egentlig ikke Movable Type sin feil). I tillegg åpnes ikke kommentarlinker lengre i nytt vindu. Jeg husket å ha sett løsningen før, og fant den igjen hos Virtuelvis. En liten oppdatering fra det som står der:

Finn linjen:

return sprintf(qq(<a target="_blank" title="%s" href="%s%s?__mode=red;id=%d">%s</a>)

..og fjern target="_blank". Dette er på linje 1563 hos meg. Som man kanskje ser er dette også hvor man kan fjerne videresendingen av kommentarer, men jeg finner ikke ut hva jeg heller skal skrive i href="", og intens googling har ikke gjort meg noe klokere.

Skrevet Thursday 2. September 2004 klokka 13:14 og arkivert under Web og webutvikling. Merkelapper: | | |

5 kommentarer:

 1. Hvis det er noen trøst har ikke jeg heller fått blacklist til å virke. Utrolig irriterende. Sittet og slettet 2000 kommentarer manuelt idag.. helt mareritt.. Prøve å få ordnet det imorgen…


  Sa mari Sunday 12. September 2004 klokka 21:24 | #

 2. Uæ, 2000 slettinger med en gammel Movable Type hørtes helt grusomt ut. Hvis du oppdaterer til en nyere versjon av MT vil det være mye lettere å slette i bolker, om ikke annet.

  Og faktisk har jeg bare fått 1-2 spam etter at jeg oppgraderte og åpnet igjen, så det kan være at den irriterende redirectingen gjør at spammere ikke synes bloggen min er interessant å spamme mer (og nå har jeg en litt sviende følelse av at jeg kan bli nødt å bite i meg dette ganske snart)

  (..og har du ikke kontroll over serveren du bruker så du kan oppdatere MT bør du kanskje vurdere å kjøpe et domene og et webhotell selv. Jeg betaler i underkant av 200 kroner i året for dette domenet og webhotellet.)


  Sa Vegard Monday 13. September 2004 klokka 11:20 | #

 3. Kan nok være en god ide! Var da ingen pris å snakke om! Har du en link til hotellet du bruker?


  Sa mari Tuesday 14. September 2004 klokka 17:21 | #

 4. Klabert, jeg bruker danske 1go. Koster stusselige 50 kroner i året for webhotellet (Webhotel +), støtter det du trenger av teknologi, fri trafikk, er kjapt og veldig stabilt, og har svært god og rask support. I tillegg til webhotellet kommer utgifter til domene, som er rundt 150 kroner i året for de fleste domener (.com, .net, .org etc).

  I tillegg til mine sider har jeg også brukt 1go til brugeroplevelse.dk og understandingusers.com og har ikke hatt noe problem med noen av dem.

  Av norske har jeg så langt et godt inntrykk av (men ikke lang erfaring med) Subsys, men det koster litt mer (ca. 50 i måneden). Støtter det samme, og har i tillegg mer lagringsplass, men har litt trafikkbegrensning.


  Sa Vegard Tuesday 14. September 2004 klokka 20:23 | #

 5. Takk.. skal gjøre noe med dette så fort som mulig!


  Sa mari Tuesday 14. September 2004 klokka 21:18 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/09/kommentarapning/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)