Lynch

Forrige | Neste

En fin ting med å tjene penger er at man kan bruke dem til å kjøpe ting. Jeg har lenge hatt en ambisjon om å anskaffe meg mer David Lynch, og på årets sommerferie (en helg i Trondheim for noen uker siden) kom jeg over følgende fire godbiter på tilbud:

coverene til dvdene i postingen

Wild At Heart: Den ganske klassiske roadmovien, og en morsom historie om elskerne Sailor og Lola. En ganske rett-frem historie, og sikkert en film man ikke orker å se enormt mange ganger, men spekket med morsomme og interessante karakterer og scener, med god musikk og mye humor.

Blue Velvet: Om den mørkere siden av Lumberton, USA. En liten idyllisk og søvnig småby på overflaten, men med blant annet en gal Dennis Hopper under overflaten. Hopper spiller fantastisk, mens Kyle MacLachlan spiller så hjelpesløst at filmen nesten vipper over i B-film-skåla grunnet dét. En irriterende ting er at det er kuttet deler av bildet på begge sider i versjonen min. Trodde det var en feil med min dvd-spiller, men en kamerat har samme problem med sin kopi.

Lost Highway: Mørk, kald og skrekkfilmaktig, og nesten helt umulig å forstå. Hvis det i det hele tatt er meningen at man skal forstå den (de fire-fem artikler jeg har lest om den kommer alle til den konklusjonen at man ikke nødvendigvis får noe ut av å prøve å forstå denne). Det er ikke en av mine favoritter heller.

Mulholland Drive: Dette er nok min favoritt. Interessante karakterer, flott skuespill, soundtrack, foto, og på alle måter bare en veldig god film, sånn filmatisk sett. Og i utgangspunktet nesten helt uforståelig. Det tok meg to gjennomseeninger og fire-fem artikler å skjønne den, men da henger den også relativt bra sammen. Anbefalt lesning er Everything you were afraid to ask about “Mulholland Drive” fra Salon og Dissecting Lynch’s Latest Atop Freud’s Well Worn Sofa. Begge har spoilere, men er gode å lese i ettertid.

Og sist men ikke minst, Twin Peaks Season I. Twin Peaks er som kjent den beste serie noengang sendt over televisjonssystemet. Har ikke begynt å se disse enda, mest fordi det er usikkert når sesong II kommer (på 22 episoder). Etter hva jeg kan forstå er det ca tre scenarier som er aktuelle: 1) At det ikke kommer ut, grunnet lav lønnsomhet på sesong I, men det virker som om de fleste har gått bort fra denne teorien. 2) At den kommer ut i Europa over jul en gang, men ikke i USA. Det hadde vært fint. 3) At Paramount venter på at noen rettigheter blir ført tilbake, og gir den ut worldwide, i september 2005.

Skrevet Tuesday 2. November 2004 klokka 11:44 og arkivert under Film og tv. Merkelapper: | |

4 kommentarer:

 1. Jeg deler din oppfatning når det gjelder David Lynchs filmer. I tillegg er jeg veldig opptatt av når resten av Twin Peaks kommer på DVD. Men i motsetning til deg klarte jeg ikke å vente med å se gjennom den første sesongen.: Det var dog et stort antiklimaks å måtte stoppe etter de første episodene, så jeg skulle vært like tålmodig som deg!


  Sa Øyvind Hoven Oftedal Sunday 7. November 2004 klokka 0:17 | #

 2. Det spørs om jeg klarer å vente til september 2005, om det skulle bli tilfellet. Jeg tviler litt :)


  Sa Vegard Monday 8. November 2004 klokka 10:28 | #

 3. Ja, men hugsar du ikkje då me såg serien for første gong på NRK? Dei tok ei LANG pause før dei starta sesong 2.


  Sa Sindre Sunday 9. January 2005 klokka 16:33 | #

 4. Husker ikke det, men det kan vel tenkes det var andre grunner til utsettelsen den gang enn nå?

  Uansett så har jeg lest meg litt opp, og det som visstnok skjer nå er at sesong II blir utgitt av Paramount, muligens i to omganger (del 1 i mars og del 2 i juni, samt samleboks i september). Noen gode sider om dette er dugpa.com og TV-shows on DVD om Twin Peaks.


  Sa Vegard Thursday 13. January 2005 klokka 18:51 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/11/lynch/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)