TIFF 05

Forrige | Neste

Tiff-logoEttersom min brukne ankel førte til mye stillesitting og filmtitting hjemme, var ikke film det første jeg tenkte på når jeg begynte å bevege meg igjen. Grunnet blant annet dette så jeg langt færre filmer enn jeg pleier, men det ble likevel en ganske bra festival. Og jommen har ikke Tromsø fått seg fin, ny kino også!

Her er hva jeg så og syntes:

House of the Tiger King
En gonzodokumentar som følger eventyreren og forfatteren Tahir Shah på en umulig ekspedisjon for å finne en tapt Inka-by i Perus jungel. Eneste ledetråder de hadde var et gammelt manuskript de selv fant på for å overbevise sponsorer, samt en vietnamveterans mentale kart over området, basert på en LSD-trip. Det er vanskelig å lage veldig dårlig film med det utgangspunktet.
The Last Shot
Visstnok basert på en sann historie om en FBI-agent som får tillatelse til å spille inn en film for å fakke noen mafiamennesker, og som lurer en bråte mennesker til å begynne å lage en film som aldri skal lages. Underholdende, men ganske forglemmelig.
Kebab Connection
En slags kjærlighetshistorie om den unge filmskaperen Ibo som vil lage tysklands første kung-fu-film, men som må ta til takke med å lage reklamefilmer for sin onkels kebabsjappe. Definitivt noen bra kebabreklamer, og en underholdende film.
Czech Dream
En practical joke av gigantiske proposjoner, hvor to filmstudenter får støtte til å lage en enorm reklamekampanje for et nytt supermarked i Praha, som ikke eksisterer. En kommentar til den halvt hysteriske forbrukskulturen i den nye østeuropa, og ikke minst til reklamens makt. Tror dette var min favorittfilm på festivalen.
Quiet as a Mouse
Film om en mann som tar loven i sine egne hender, og øsnker å rydde opp i samfunnet ved hjelp av diverse ydmykelsesteknikker. Litt lik Man Bites Dog på flere måter, bortsett fra at den ikke er nær så bra. Jeg forstår fortsatt ikke hva de ville med denne filmen.
Sideways
En historie om to middelaldrene venner på tur sammen, før den ene skal giftes bort. Målet er å drikke og, for den ene, å finne en dame. Fornøyelig film, veldig bra skuespill og et lite høydepunkt den også.

Skrevet Monday 24. January 2005 klokka 13:38 og arkivert under Film og tv. Merkelapper: |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2005/01/tiff-05/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)