Bedre fot, verre blogg

Forrige | Neste

I dag har jeg første dag på jobb på seks uker. Siste gips forsvant fredag, så nå siger jeg fremover igjen i omtrent én kilometer i timen, med en ankel som er hoven og ikke helt vil innse at den er nødt å arbeide igjen. De tre legene jeg har hatt har henholdsvis sagt at jeg vil halte i 2-4 dager, 1-2 uke, og 3-4 måneder. Man får se, men ting går fremover!

Med bloggen går det verre. De som abonnerer på kommentarfeeden min har lagt merke til at jeg bli spambombet til de grader for tiden. Og MT-Blacklist vil fortsatt ikke virke. En like ille ting er at databasen og Movable Type ikke har vært venner på lenge. Månedsarkivene mine fra september av fungerer ikke (bare se). Kategoriarkivene oppdateres ikke, og sidene ut over selve bloggen (nesten alt under kulturelle sprell, studier, linker og om meg) får jeg ikke oppdatert.

For å forsøke å bøte på spamen har jeg installert MT-DBSL, som tar ca. en tredjedel. Jeg har omdøpt kommentarfila mt-comments.cgi til kommentarer.cgi for å hindre noen automatiserte spammere, og jeg krever nå at du leser gjennom kommentaren din før den blir postet. Får håpe det virker litt. Angående de andre problemene vet jeg ikke, men det er mulig jeg blir å flytte bloggen til ny server, og nytt domene, en gang i løpet av våren.

Skrevet Monday 17. January 2005 klokka 9:15 og arkivert under Generelt, Web og webutvikling. Merkelapper: |

14 kommentarer:

 1. Bra å høre at du er på beina igjen! Hvordan var det med deg og oppgradering av MT – kjører du MT 3.* nå? Syns at MT-Blacklist funker mye bedre i versjon 2, hos meg er kommentarspam en saga blott. Blacklist blokkerer 96 % av spammen helt, mens de gjenværende 4 % er gått til moderasjon på ett eneste unntak nær. At én kommentarspam slapp gjennom av de nesten 33 000 som er blitt forsøkt lagt inn siden jeg oppgraderte, se det er faktisk til å leve med. :-)


  Sa Eirik Monday 17. January 2005 klokka 10:18 | #

 2. Jeg kjører 3.1 nå, men blacklist ville ikke virke hos meg i 2.* heller, av ingen åpenbar grunn. Skal oppgradere til 3.14 når jeg finner tiden, og se om dét kanskje løser problemene mine på magisk vis.

  Én av 33.000 ville jeg også klart å leve godt med, foreløpig er jeg temmelig fornøyd med ingen spam på den drøye timen siden jeg endret navnet på kommentarscriptet og innførte tvungen gjennomlesning :)


  Sa Vegard Monday 17. January 2005 klokka 10:30 | #

 3. Kan dette problemet ditt med MT-Blackliste være lik mitt?


  Sa Kenneth T. Brodal Monday 17. January 2005 klokka 12:49 | #

 4. Nei, det ser ikke sånn ut. Jeg får problemer før jeg kommer så langt. Når jeg skal aktivere mt-blacklist.cgi får jeg følgende feilmelding, og kommer ikke lengre:

  Can’t call method “id” on an undefined value at /var/www/hotels/.dk/vgrd/html/mt/ extlib/jayallen/Blacklist.pm line 2206.

  (og som med de fleste feilmeldinger, denne sier meg ingenting jeg kan bruke til noe som helst)


  Sa Vegard Monday 17. January 2005 klokka 13:23 | #

 5. Lykke til med endringene. Blir det nytt webhotell på deg også, kanskje? Det er jo Dreamhost som er ‘in’ for tiden.

  Jeg skal også flytte over dit, kontoen er allerede på plass. Tilbudet er jo ganske formidabelt.


  Sa Lasse G. Dahl Monday 17. January 2005 klokka 14:23 | #

 6. “/var/www/hotels/.dk/vgrd/html/mt/ extlib/jayallen/Blacklist.pm”

  Hmm, er du sikker på at det er 2.0 av blacklist du bruker? Den filen der burde ikke være der i v. 2.

  I v.2 ligger mesteparten av skriptet under MT_DIR/plugins/Blacklist/

  For mer info, se Readme filen som kommer med zip/gzip’en. Den er SVÆRT viktig å lese litt nøye når man installerer. Hvis du ikke leser og tar skrittene i riktig rekkefølge kan du nok få problemer. Og det er nok lurt å fjerne gamle Blacklist 1.x filer..


  Sa Jarle Monday 17. January 2005 klokka 19:27 | #

 7. Jarle: du hadde rett, dette var en gammel fil jeg hadde glemt å slette. Men det var ikke det som var problemet med forrige forsøk på å installere blacklist.

  Men, etter å ha forsøkt på nytt nå med Blacklist 2.04 Beta så fungerer det faktisk! Snille svartelisten har i skrivende øyeblikk nettopp spist sin første spam! Mahahaha :D

  Lasse: jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre mtp webhotell. Det jeg bruker fungerer egentlig utmerket, og koster bare femti kroner i året (!) Fri båndbredde, php, MySQL, Apache, god support etc, men litt lite lagringskapasitet og ikke ordentlig statistikk. Sannsynligvis har ikke de problemene jeg har her noe med selve hotellet å gjøre heller.


  Sa Vegard Tuesday 18. January 2005 klokka 12:29 | #

 8. 50 kroner i året og fungerer utmerket? Kan ikke se noen grunn til å bytte da, nei. Webhotellet ditt er også veldig raskt.

  Og gratulerer med spamspisefunksjonalitet!


  Sa Lasse G. Dahl Tuesday 18. January 2005 klokka 14:22 | #

 9. Joda, webhotellet er i grunn strålende, og som du sier også svært raskt og stabilt.

  Grunnen til at jeg har vurdert å bytte er at det er litt for lite lagringsplass (25 mb), at jeg ikke får en ordentlig statistikk, og at jeg ikke får lov å bruke mod_rewrite. Nå har jeg ikke bruk for mod_rewrite med det første, men hvis jeg eksempelvis skulle bytte bloggsystem i fremtiden og vil beholde URL-ene mine vil jeg trenge det.


  Sa Vegard Wednesday 19. January 2005 klokka 11:16 | #

 10. Joda, Vegard – men hvis du venter med å bytte domene til du bytter bloggesystem, skulle dette være ganske uproblematisk. Og da kan du jo velge et system som du vet støtter det bloggesystemet du har valgt …


  Sa Lasse G. Dahl Wednesday 19. January 2005 klokka 20:32 | #

 11. Nja, heelt uproblematisk er det ikke når jeg ikke kan bruke mod_rewrite.

  Uavhengig av domene ønsker jeg URL-er med samme struktur som jeg har nå – á-la /arkiv/2005/01/bloggfoten/, og så vidt meg bekjent er det bare Movable Type som kan gi denne typen URL-er uten å bruke mod_rewrite. Alle php-baserte systemer jeg har sett gir URL-er á-la /php?blogid=132, og lager så rewrite-regler som gir bedre URL-er.

  Når det er sagt blir jeg neppe å skifte fra MT med det første, og det er viktigere for meg å få MT til å samarbeide med databasen igjen enn å eksperimentere med mod_rewrite :)


  Sa Vegard Thursday 20. January 2005 klokka 9:46 | #

 12. (Det blir en lang tråd dette, men jeg håper det er i orden).

  Mangelen på mod_rewrite er ofte et problem, men det er også mulig å løse dette ved hjelp av ErrorDocument 404.

  Hvis du lager et script for dette, og lar 404-scriptet parse URLen som ga feil, sammenligne den med (for eksempel) en tabell, og gir HTTP responskode 200 og riktig innhold dersom det finnes noe slik, har du samme funksjonaliteten.

  Og hvis det ikke finnes noe passende innhold, viser du selvfølgelig en vanlig 404-side, med riktig HTTP responskode.

  Det fungerer glimrende på min hjemmeside. Start.no er heller ikke så glade i mod_rewrite, skjønner du …


  Sa Lasse G. Dahl Thursday 20. January 2005 klokka 12:19 | #

 13. (For all del, en lang tråd har da aldri drept noen! Spesielt ikke hvis den er nyttig.)

  Hm, snedig løsning, har aldri tenkt på det. Men man må kanskje ha enda et script / en funksjonalitet som oppdaterer tabellen med ny informasjon hver gang man poster noe nytt?

  For min del er et problem med en slik løsning det at jeg befinner meg på et veldig lavt nivå når det kommer til scripting. Jeg kan php include og diverse enkle ting i samme sjanger, men ingenting mer. Et slik script du snakker om er sikkert enkelt, men jeg har ikke den fjerneste anelse om hvordan jeg skulle lage det – jeg foretrekker å ha programvare til å gjøre skittenarbeidet for meg :)


  Sa Vegard Thursday 20. January 2005 klokka 13:04 | #

 14. Hvis CMSet skal oppdatere alt dette automatisk, så trengs det noe mer scripting her, ja. Hos meg har jeg ikke det problemet, jeg har datobaserte URL’er, slik at jeg kan bare ta variablene fra strengen, og sjekke om kvasidatabasen min har noe som stemmer med disse. Altså uten noe mapping.

  Og så har jeg i tillegg mulighet til å lage meg kule URLer til spesielle formål, slik som http://www.lassedahl.com/boycott_nestle/ – men de blir ikke automatisk brukt i CMS’et.


  Sa Lasse G. Dahl Friday 21. January 2005 klokka 10:09 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2005/01/bedre-fot-verre-blogg/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)