Empire Falls av Richard Russo

Forrige | Neste

Jeg har stort sett vært heldig med de bøkene jeg har lest de siste månedene, men likevel er dette en av de jeg har hatt størst glede av på lang tid. Empire Falls vant Pullitzer-prisen i 2002 og er historien om Miles Roby, noen-og-førti år, nylig separert og daglig leder på The Empire Grill, en svært lite suksessfull junkfoodsjappe i Empire Falls, en helt ubetydelig by i Maine, USA.

Boka handler om en hel del ting, og det er mange fortreffelige plot og underplot her, og mange morsomme utviklinger skjer underveis, men først og fremst er boken så bra på grunn av alle karakterene vi blir introdusert til, som Miles ekskone og nye mann, hans alkoholiserte og høyst ufordragelige far, hans sympatiske tenåringsdatter, byens inkompetente politi, Whiting-familien som eier hele byen, og historien bak denne familien. Man blir veldig engasjert i universet i denne byen, og glad i karakterene. Og boka er ikke minst veldig, veldig morsom.

Den er en liten murstein med sine circa 500 tette sider, og følgelig ikke noe du leser på en kveld, men det er en sånn bok som passer til å være lang og langsom, og den anbefales herved!

Skrevet Monday 2. May 2005 klokka 18:40 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: | |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2005/05/empire-falls-av-richard-russo/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)