After the quake av Haruki Murakami

Forrige | Neste

Siste Murakami lest er denne lille samlingen av historier, løst knyttet til jordskjelvet som rammet Kobe i 1995, som gjorde 300.000 mennesker hjemløse og drepte nærmere 7.000.

Som i de fleste bøker av Murakami er hovedpersonene mer eller mindre desillusjonerte mennesker som prøver å finne seg til rette i verden, og i disse historiene har de også det til felles at jordskjelvet påvirket livene deres på ett eller annet vis. Flere ganger i retning oppbrudd, desillusjon og flukt. Og flere av historiene inneholder også mer overnaturlige elementer enn i de andre bøkene jeg har lest av han.

Ofte blir samlingen beskrevet som et portrett av den japanske befolknings psyke etter dette jordskjelvet, og det er sikkert en god beskrvelse, uten at jeg vet plagsomt mye om det japanske folks psyke etter jordskjelvet. Jeg liker som regel romaner bedre enn mindre historier og noveller, og også her, men samlingen leses fort og for de som liker Murakami er den neppe til å komme unna.

Ellers har bloggen en aldri så liten sommerferie, og lite spennende skjer.

Skrevet Wednesday 27. July 2005 klokka 11:57 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: | | |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2005/07/after-the-quake-av-haruki-murakami/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)