Sputnik Sweetheart av Haruki Murakami

Forrige | Neste

Tredje roman jeg har lest av Murakami handler som de to andre om en mannlig hovedperson i Tokyo-området, betatt av en dame han ikke kan få. Og som i de to andre er hovedpersonene mer enn gjennomsnittlig opptatt av litteratur og musikk. Er det rart man liker å lese det.

Historien handler denne gangen om fortelleren K, forelsket i sin gode venninne Sumire, som heller enn å være forelsket i K forelsker seg i Miu, en 17 år eldre kvinne. Historien følger de tre personene i noen år, og fører oss rundt i både Japan, Europa og gir oss en vaskekte gresk forsvinningshistorie. Generelt en melankolsk bok som dreier seg mye rundt tema som ensomhet og identitet.

Jeg likte boka, men det er også den som har fenget meg minst av de fire jeg har lest. Kanskje fordi jeg leste den ved et basseng i Miami og egentlig var mer opptatt av bading og Mohitos. Likevel, alltid fornøyelig lesning som man knapt klarer legge fra seg før man er ferdig.

Bloggen har hatt en lang sommerferie, men da jeg i dag igjen fikk nett i mitt nye hjem vil det nok ordne seg. Mer om nye hjem, strender i Miami og NYC kommer om ikke lenge.

Skrevet Wednesday 14. September 2005 klokka 20:39 og arkivert under Litteratur. Merkelapper:

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2005/09/sputnik-sweetheart-av-haruki-murakami/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)