Ljubljana

Forrige | Neste

Fra onsdag til i går var jeg i Ljubljana på oppstartsmøte i prosjektet Medical Peace Work (veldig uferdig websted!) – som vi deltar i.

Dette var min andre gang i Ljubljana, som altså er Slovenias hovedstad, huser ca. 250.000 innbyggere, og er en ytterst sjarmerende by. Slovenia er også et interessant land, da posisjonen som tidligere Jugoslavia kombinert med et ønske om å være vesteuropeisk er veldig tydelig overalt, uten at jeg skal forsøke å utdype det mer.

Jeg kan imidlertid avsløre at området Metelkova er den definitivt beste plassen å gå ut for å tylle i seg billig øl og snakke med morsomme folk. Så vidt jeg har forstått en gammel militærleir, okkupert av diverse mennesker på tidlig 90-tall, og nå hjem for en mengde flotte, og slitne, caféer og uteplasser.

Skrevet Sunday 30. October 2005 klokka 15:10 og arkivert under Bilder, Reiser og turer. Merkelapper: |

6 kommentarer:

 1. Takker, takker! Jeg skal til Ljubljana for første gang i desember (bokmesse), og har nå notert meg Metelkova. :-)


  Sa Eirik Sunday 30. October 2005 klokka 15:55 | #

 2. En god idé! Området minner kanskje mest om Christiania i København, men med betydelig mindre flatfyll og dop. Det er ca 15 minutter å gå fra sentrum (torget), men vi tok taxi som koster ca 20-30 NOK.

  Andre ting å gjøre er å sjekke ut de mange caféene og restaurantene ved elva (bilde 4 og 5), og å gå en av stiene opp til slottet over byen som har god utsikt (ses på bilde 1 og 3). Det er en gåtur på ca 15 minutter fra sentrum.

  Og vil du ha deg et måltid tradisjonell slovensk mat så må du ikke være vegetarianer, da disse restaurantene ofte serverer kjøtt ved siden av kjøtt ved siden av enda mer kjøtt, ved siden av blodpølse ved siden av vanlig pølse. Ved siden av sauerkraut og buljongdynket loff. Men man blir veldig mett :)


  Sa Vegard Sunday 30. October 2005 klokka 16:37 | #

 3. Kommentar til “Internett er en flopp”. Fyren tok så absolutt feil når det gjelder vår del av verden, men såvidt jeg skjønner er det fortsatt slik at en stor del av befolkningen i den s. k. tredje verden ikke engang har regelmessig tilgang på vanlig telefon. Informasjonsrevolusjonen angår først og fremst us good old white boys som søker etter porno og desslike, så Osvold hadde vel et slags poeng, selv om han ikke tok opp denne siden av saken.


  Sa doctorgeir Thursday 3. November 2005 klokka 3:09 | #

 4. (referer til artikkelen Internett er en flopp som postet i linkbloggen min)

  Torgeir, Det digitale skille (the digital divide) er en velkjent sak, og det er åpenbart at det er store forskjeller i verden også på dette punktet. Likevel kan man neppe si at han hadde et poeng, ikke engang et slags poeng, iom. at ikke snakket om dette skillet men heller hevdet av internett ville dø ut i vår del av verden en gang i løpet av 1998..


  Sa Vegard Saturday 5. November 2005 klokka 13:31 | #

 5. Flere som skal en liten svipptur til Ljubljana… Skal prøve å sjekke ut tipset til Metelkova. Er det buss eller tog som er best egna fra flyplass til sentrum?


  Sa Lon Monday 13. March 2006 klokka 16:01 | #

 6. Metelkova er definitivt verd å sjekke ut!

  Vi tok taxi fra flyplassen, vet ikke hva det kostet, men han kjørte i alle fall parodisk fort.. Det er ikke kjempelangt, og heller ingen stor flyplass, så jeg tipper du finner ut veldig fort hva som lønner seg når du kommer dit.


  Sa Vegard Monday 13. March 2006 klokka 16:59 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2005/10/ljubljana/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)