Reisen til Trulala av Wladimir Kaminer

Forrige | Neste

For et par år siden kom jeg over en anmeldelse av boka Russian Disco i Politiken som fanget min interesse, og som jeg senere kjøpte. Boka var den første suksessen til eksilrusseren Wladimir Kaminer, som kom fra Sovjet til Berlin rundt 89-90, da muren falt, og som siden har opphold seg der. Jeg ble nok mest interessert i å lese boka da siden jeg liker Berlin veldig godt.

For noen måneder siden kom jeg så over Reisen til Trulala i en bokhandel, som er den første boka av Kaminer som er oversatt til norsk, og kjøpte den. De to bøkerne er like i den forstand at de begge består av mer eller mindre løsrevede fortellinger sentrert rundt Kaminer og vennene hans, at de er veldig lettleste, morsomme, og at du blir ganske glad i de snodige folkene han forteller om.

Der de skiller seg er først og fremst ved lokalitet. Russian Disco sentrerer seg nesten utelukkende om Berlin, mens Reisen til Trulala har nettopp forskjellige reiser som sentreringspunkt. Og ofte med utgangspunkt i eksilrusseres reiser i tidligere Sovjet, og senere i Europa. I denne boka blir vi med til Paris (både i Sovjet og Europa!), Krim, og Christiania i København.

Det er i grunn ikke så mye mer å si om Kaminer og hans skriverier. Han vil neppe få nobelprisen i litteratur, men han skriver små og morsomme fortellinger som han samler i bøker og gir ut. Disse tar deg en knapp kveld å lese ut (denne boka er bare litt over 100 sider), og får deg til å smile og bli glad. De anbefales med andre ord trygt når det er det man er ute etter!

Skrevet Friday 6. January 2006 klokka 20:26 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2006/01/reisen-til-trulala-av-wladimir-kaminer/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)