Bikubesong av Frode Grytten

Forrige | Neste

En av årets julegaver var denne boka, som jeg neppe hadde kommet til å lese om jeg ikke hadde fått den. Men det gjorde jeg jo, og det var fint.

Grytten er mest kjent for sine noveller, og denne boka er den første som markedsføres som en roman. Jeg vet ikke om det er en roman, men boka er i alle tilfeller en samling historier, hvor persongalleriet kun unntaksvis går over i hverandre, men hvor historiene og personene har det til felles at de på en eller annen måte er knyttet til Murboligen, en arbeiderbolig i Odda.

Min kjennskap til Odda er minimal, men det er en gammelt industrikommune, og har nylig blitt by, mener jeg. De fleste historiene sentrerer seg rundt enkelpersoner, de fleste tilhører arbeiderklassen, og mange er nok litt ensomme. Historiene er tidvis tragikomiske, personene er langt fra feilfrie, men det er en fin stemning i boka, og Grytten har alltid stor sympati for personene (og jeg også, altså).

Boka er lettlest, nynorsken er fin, og man får nesten lyst til å ta seg en øl i Odda av å lese den. Og bøker som består av enkelthistorier som kan leses relativt uavhengig av hverandre er alltid et pluss å ha liggende, og popkultur-referansene gir i tillegg såpass mye pluss at jeg nok blir å plukke opp mer av Grytten med tid og stunder.

Skrevet Wednesday 18. January 2006 klokka 21:55 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: |

2 kommentarer:

  1. Anbefaler Popsongar som er en veldig god novellesamling.


    Sa Øyvind Hoven Oftedal Wednesday 18. January 2006 klokka 22:22 | #

  2. Jo takk, har alt sett meg ut den som en veldig mulig nestebok av han!


    Sa Vegard Wednesday 18. January 2006 klokka 22:51 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2006/01/bikubesong-av-frode-grytten/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)