Alle mine triste horer av Gabriel Garcia Marquez

Forrige | Neste

Jeg har en ting med at jeg knapt kan være på en flyplass uten å kjøpe en ny bok, og da denne boka var mye kortere enn den jeg egentlig skulle lese, var månedens bok til en billig penge, og siden jeg liker Marquez ble den denne da jeg skulle til Trondheim en tur sist uke.

Boka handler om en gammel horebukk av en mann som vil ha seg en jomfru på sin nittiårsdag. Det er jo et utgangspunkt man fort kan mene mangt om, men at denne slags ting blir omtalt som det mest naturlige i verden er ikke spesielt uvanlig for Marquez (som forøvrig er nærmere 80 år selv).

Hva som utvikler seg mellom den gamle mannen og den utvalgte tenåringsjenta er imidlertid bare en del av historien, da boka blir mer et portrett av den gamle mannen og hans liv. Som tittelen antyder har han hatt sitt av betalt sex, og finner kanskje ut at det ikke var alt livet hadde å by på etterhvert. Det er altså et stykke fra den magiske realisme man gjerne forbinder med han.

Det er en bra bok, og en fin historie om en gammel mann, men mest fordi Marquez er en veldig flink forfatter. Jeg synes faktisk alle bør lese Marquez, men vil (som de fleste andre) anbefale å lese Hundre års ensomhet eller Kjærlighet i koleraens tid først. Men tilbake til starten: om man likevel velger denne så er den så kort at den akkurat holder Tromsø – Trondheim, medberegnet litt ventetid i Tromsø og litt flybuss i Trønderlag. Facinerende.

Skrevet Wednesday 18. January 2006 klokka 22:18 og arkivert under Litteratur. Merkelapper:

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2006/01/alle-mine-triste-horer-av-gabriel-garcia-marquez/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)