Carbonara

Forrige | Neste

Noen retter lager man så mange ganger at man blir temmelig god på det, og jeg lager derfor en jævel av en spaghetti carbonara. Det fine med carbonara, bortsetter fra smaken, er at det ikke tar lengre tid å lage enn det gjør å koke pastaen. Her er hva du gjør:

carbonara i tre steg

Kronologien er som følger: Sett på pastavann og stekepanne til bacon → kutt opp bacon og hiv i panna som nå er varm → Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og rasp parmesan mens vann varmes og bacon stekes → kok pastaen og tørr av baconen → hell vannet av pastaen, hell pasta tilbake i kaserollen, og bland i fløten/egget, osten og baconen. Ta det gjerne litt etappevis.

Denne oppskriften gjør én person veldig mett. Om man dobler oppskriften vil jeg tro det er nok til tre voksne.

Så, denne er god, men jeg har av og til fått bedre. Dog kun i Italia, selvsagt. Har du en annen vri som jeg bør prøve så post en kommentar, og jeg skal prøve den ut og komme med tilbakemelding! Jeg har allerede prøvd med mer eggeplomme, men syntes ikke det gjorde den helt store forskjellen.

Skrevet Friday 15. September 2006 klokka 14:08 og arkivert under Generelt. Merkelapper: |

8 kommentarer:

 1. Takk for oppskrift.


  Sa Sexy Sadie Friday 15. September 2006 klokka 15:25 | #

 2. Carbonara er en klassiker. Denne minner en hel del om den jeg selv presenterer. Men det er én ting jeg reagerer på i bildeserien: Pepperglasset.

  Pepper er nemlig ikke ett krydder, men to. Malt pepper på glass, og nykvernet pepper. Vær så snill og hiv alle «malt pepper»-glassene du måtte ha i huset, og kjøp (og bruk) en skikkelig god pepperkvern.


  Sa Lasse G. Dahl Friday 15. September 2006 klokka 20:19 | #

 3. Sexy Sadie: Værsågod! Si gjerne fra om den funker.

  Lasse: Ja, oppskriften var veldig lik! Jeg skal eksperimentere litt mer med eggeplommer neste gang. Når det kommer til pepper er jeg selvsagt helt enig, men hvis du ser ekstra nøye på pepperglasset så er det faktisk en pepperkvern. Riktignok en ekstremt billig en, men det ligger hel pepper nedi, og den kommer nykvernet ut (og den fungerer overraskende godt).

  Når det er sagt står en ordentlig pepperkvern på ønskelista. Med oppkommende 30-årsdag er jeg ikke så bekymret for det :)


  Sa Vegard Friday 15. September 2006 klokka 21:30 | #

 4. Ah, jeg er beroliget når det gjelder pepperet. Godt å høre at det ikke var så ille som jeg fryktet.

  Jeg mener egegplomme er litt av poenget, selv. Men det er en skikkelig utfordring å greie og hindre at det blir egg-og-bacon-med-spaghetti, da …


  Sa Lasse G. Dahl Friday 15. September 2006 klokka 22:49 | #

 5. mmmmmmm….denne gleder jeg meg til å lage. Visste ikke det var så enkelt!


  Sa beatbop Saturday 16. September 2006 klokka 15:04 | #

 6. Høres og ser veldig godt ut. Tror jammen meg dette blir dagens middag her i huset.


  Sa Tommy Myrvoll Monday 18. September 2006 klokka 7:40 | #

 7. ……og til slutt – ein liten persillekvast!!!!
  Eller andre friske urter, f.eks basilikum, timian. Det blir mye penere å se på, også, og mat skal være både vakker og god synes jeg.


  Sa ÅsneN. Tuesday 3. October 2006 klokka 12:50 | #

 8. carbonaraen var en kjempesuccess. Din oppskrift funket virkelig. Jeg tror aldri jeg har laget så god mat på så kort tid. Jeg hadde litt basilikum med som et ekstra nogot attot, og det fungerte fint.
  Takk for god oppskrift.


  Sa beatbop Tuesday 10. October 2006 klokka 23:29 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2006/09/carbonara/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)