vgrd til vaj, MT til WP

Forrige | Neste

Som tidligere nevnt har ikke jeg og Movable Type vært venner på en god stund nå. Etter x antall oppgraderinger av Movable Type, og webhotellet, ble resultatet at jeg godt kunne skrive nye innlegg, men kunne ikke editere noen av de sidene som lå der som ikke var blogginnhold. Månedsarkivene ville ikke fungere, men ga heller en php-feilmelding. Kategoriarkivene listet ikke innlegg etter juni 2004. Og så videre, og så videre.

Jeg kunne sikkert rettet dette på en eller annen måte, men samtidig var det ytterst nødvendig å gjøre noe med bloggen og strukturen her om det i det hele tatt skulle gi mening å fortsette å skrive. Jeg bor ikke i Danmark lengre, og var uansett ikke så fornøyd med domenet vgrd.dk (da vgrd tross alt er et relikvie fra k3wlere dager), kategoriene gjenspeilet ikke helt det jeg skriver om eller holder på med nå, og jeg opprettholdt flere lister som neppe var av noen interesse for hverken for meg eller andre (sist sett film, kjøpt musikk, sett konsert, hvilken bok jeg for øyeblikket leste etc.) Og de var i alle fall ikke interessante iom at jeg ikke kunne oppdatere dem, sånn rent teknisk sett.

I tillegg, som ting har blitt, bruker jeg WordPress relativt utstrakt i jobbsammenheng, og har lært meg til å like det, ikke minst på grunn av alle plugins man finner til det.

Juleprosjektet mitt var så å portere alt innhold over, redesigne, få alt til å fungere og skape generell fryd og gammen. Det gikk selvsagt ikke. WordPress gjør noen ting jeg ikke liker, og som jeg ikke har klart å fikse enda. Redesignet tok for lang tid, og jeg fikk det ikke til, og etterhvert ble jeg lei.

Dette ble derfor løsningen i dag: et ikke-design er på plass, de fleste sider redirectes hit fra det gamle domenet, og alt er generelt ikke ferdig enda. Men nå er det i alle fall her sidene mine ligger, og her jeg vil skrive fremover, så jeg slipper å forholde meg til to blogger.

Ting igjen å gjøre:

Noen ser kanskje at ting ikke heter helt det samme her som de gjorde før, men det blir jeg å skrive mer om senere. Forvent også noen innlegg på hva jeg synes om WordPress i forhold til Movable Type (noen ting er mye, mye bedre, andre ting gjør at jeg har et gryende hat mot WordPress og alt det står for). Og forhåpentligvis noen innlegg om hvordan jeg, forhåpentligvis, løser de tingene jeg plages med nå.

Domenet vaj.no kommer altså fra mine initialer, og fra at jeg har blitt et lite sovende firma. Videresending skal som sagt fungere, men oppdater gjerne lenker likevel, og finn deg en ny feed å sutt på! (vet ikke om videresending vil fungere her. Oppdatering: det virker som om i alle fall Bloglines forsto videresendingen helt fint).

Og til slutt: godt nytt år! Håper noen fortsatt finner frem hit i 2006!

Skrevet Friday 6. January 2006 klokka 21:25 og arkivert under Generelt, Web og webutvikling. Merkelapper: | |

4 kommentarer:

 1. Oi! Gratulerer! gleder meg til du får “designet” litt.


  Sa Lasse G. Dahl Saturday 7. January 2006 klokka 14:30 | #

 2. Jeg har i alle fall funnet veien hit, og oppdatert peker på min side.


  Sa Lon Sunday 8. January 2006 klokka 23:20 | #

 3. Du har jo ikke lagt ut ny mail-adresse, din kloms.


  Sa Noffa Friday 27. January 2006 klokka 0:38 | #

 4. Det har jeg gjort under cv-en min. Du når meg forsempel på vegardjo HOS gmail.com, eller sannsynligvis alle de gamle du måtte ha liggende.


  Sa Vegard Friday 27. January 2006 klokka 8:53 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2006/01/vgrd-til-vaj-mt-til-wp/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)