Vgrd – før (og nå)

Forrige | Neste

id-kortet fra mine gamle siderJeg startet å lage mine egne hjemmesider en gang i 1995. Jeg og min gode venn Thomas fikk nettoppkobling samtidig, og jeg jeg lærte basis HTML fra en bok som fulgte med .NET Magazine. Et blad Thomas hadde kjøpt, og som lærte oss hva <BR> betydde, hva <A HREF =”…”> gjorde, og magien man kunne oppnå med <IMG>-taggen.

I denne perioden lagde jeg en mengde (hysterisk dårlige) websider, men alle har dessverre gått tapt i diverse diskkræsjer i løpet av årene.

Men i en av dagens surferunder kom jeg nok en gang over en av disse perlene, som faktisk fortsatt ligger på web, uten at jeg engang var klar over det! Nemlig Whatever Version 1.0 beta

Dette var (eh, er) noen sider som havnet på web en gang i 1996 eller 1997, da min nettleverandør het Schibsted Nett, da flanellskjorter fortsatt var en anelse kult, da jeg hadde mye mindre hår, og da mitt syn på frames og Lynx-brukere var radikalt forskjellig fra hva det er i dag. Eller kort sagt, da mange ting var veldig annerledes.

Etter en surfetur på disse i dag kan jeg fastslå følgende:

Sidene belyser også hvorfor dette domenet heter vgrd.dk:

As you may have noticed by now, my real name is Vegard Johansen. If you remove the e and the a, you’ll get Vgrd. The name I’ve always used on my homepages…for some pretty unknown reason.

I dagens mer distanserte lys kan jeg vel se at noe av grunnen var at jeg var en k3wlere d00d den gang enn jeg er i dag. Men noe må man jo holde fast på!

Sidene ble forresten laget for hånd, i Notepad, og jeg forstår ikke at jeg gadd alt arbeidet (se eksempelvis lineupen for hver dag på Roskilde, over mange år, jeg husker enda hvor mye tid det gikk med til å lage disse tabellene).

Okke som, morsomt å se dem igjen, og jeg kan faktisk (delvis) stå for dem enda i dag! Vgrd rox!

(NTNU skulle ha slettet disse sidene for ca to år siden, håper de ikke gjør det før jeg finner ut hvordan jeg smertefritt kan laste ned en kopi av dem)

Oppdatering: NTNU har etter jeg skrev dette fjernet sidene, men jeg fikk meg en lokal kopi før det skjedde.

Skrevet Friday 11. July 2003 klokka 19:46 og arkivert under Web og webutvikling.

2 kommentarer:

  1. Hvis du har tilgang til en *nix boks vil du enkelt kunne lage deg en kopi med wget. Har du ikke tilgang til sånt, kan jeg godt lage en kopi for deg levert som en zip :-)


    Sa Jarle Saturday 12. July 2003 klokka 22:56 | #

  2. Sannelig hadde jeg ikke tilgang til telnet fra jobb ja! Takk for tipset, kjente ikke til wget jeg (ikke så rart, da jeg kan telle de *nix-kommandoer jeg kan på ca en og en halv hånd..)

    Da kan jeg komme med den tilleggsopplysningen at sidene består av 95 filer :)


    Sa Vegard Monday 14. July 2003 klokka 10:50 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/07/vgrd-for-og-na/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)