Amsterdam

Forrige | Neste

For et par uker siden var jeg på en jobbtur til Nederland, nærmere bestemt på Oud-Poelgeest i Oegstgeest. Oegstgeest er akkurat så spennende som det høres ut, men har den fordel at det kun ligger 45 minutter fra Amsterdam.

Vi tilbrakte derfor lørdagen i Amsterdam. Jeg har vært der to ganger før, men kun veldig korte stopp på interrail, og så da bare Red Light District. Det er fasinerende dét, i all sin ekkelhet, men jeg mistenkte at akkurat den bydelen ikke gir det beste bildet av Amsterdam.

Dagen gikk som følger, innsjekking på vårt ekle hotell (siste bilde), opp gjennom gata Damrak (første bilde) og gjennom Red Light District siden vi var i nærheten (kanskje andre bilde), opp mot Dam Platz (tredje bilde, mener dette er rådhuset), og stort sett resten av dagen ruslende gjennom bydelen Jordaan. Den bydelen kan herved anbefales for fine rolige gater, caféer og shopping.

Kvelden ble avsluttet med en konsert på Melkweg. En halvlegendarisk konsertplass, som denne kvelden hadde tre nederlandske hard core-band på plakaten. Det er en grunn til at jeg aldri har vært påfallende opptatt av (nederlandsk) hard core fant jeg ut.

Alt i alt hadde jeg rett i at det er en sjarmerende by, at man bør se mye mer enn Red Light District, og ble overrasket over hvor liten den var. Ca 750.000 innbyggere, kompakt, og lett å oppdage på fot.

Hotellet var en historie i seg selv. Det er vanskelig å finne hotell i Amsterdam hvis man er sent ute, og ikke vil ligge på sovesal sammen med 17-årige briter som er der for å spise sopp og røyke bøtte, så vi havnet på Mövenpick Amsterdam. Omtrent like hjemmekoslig som bildet antyder, med 410 rom, ansatte med døde øyne og smilekurs, Mozart og mintgrønne vegger på toalettene, easy listening i de milelange folketomme gangene, og med en aura av ensomme og alkoholiserte forretningsreisende. Litt som en David Lynch-film; alt ser perfekt ut, men du har likevel en snikende mistanke om at noe er forferdelig galt her.

Skrevet Saturday 4. November 2006 klokka 20:31 og arkivert under Bilder, Reiser og turer. Merkelapper: |

3 kommentarer:

 1. Kongebilde av hotellet. Allerede bygningen forteller jo at ikke alt er som det skal – det ser ut som et eller annet 70-80-tallsprosjekt som aldri ble til det det skulle bli.

  Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Amsterdam, men etter som jeg har sluttet å røyke, har jeg ikke funnet noen god grunn. Nå kan jeg ta en pilegrimsreise til hotell Mövenpick Amsterdam. Takk skal du ha!


  Sa Lasse G. Dahl Sunday 5. November 2006 klokka 20:20 | #

 2. Forstår hva du mener Lasse, men hotellet ble faktisk åpnet i år :)


  Sa Vegard Saturday 18. November 2006 klokka 21:01 | #

 3. Kult..
  Jeg vil også til Amsterdam ass:/ Onkelen min var der nettopp i 2 mnd. Lurer på åssen det er og åssen dem har det der ass=) Fine bilder.


  Sa Malin Sunday 10. August 2008 klokka 9:16 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2006/11/amsterdam/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)