Barcelona

Forrige | Neste

Siden jeg likevel var i Amsterdam virket det som en god idé å ta ut resten av ferien min. Og siden jeg ikke har vært i Barcelona før virket det som en god idé å dra dit.

Dette syntes Ørjan også, så han pakket snippsekken og ble med. Derfor booket vi oss inn på Gat Raval (anbefales for billig og god overnatting), og prøvde ut Barcelona i en uke. Det er vel snart en måned siden vi returnerte, så her er ti bilder:

Storslåtte kirker er ikke lett å ta bra bilder av, i alle fall ikke med kompaktkamera. Her er derfor utsikten fra La Sagrada Familia. Tidligere i år var jeg i Peterskirka, og har enda ikke bestemt meg hvilken som var mest imponerende. Man katolikker kan kirker, det skal de ha.

..og mens vi er inne på Gaudí-bygg man ikke får bra bilder av, her er Casa Battló.

Og dette er en butikk. Ikke Gaudí.

Bydelen Barceloneta ligger ned mot stranda, og er en veldig bra plass å henge.

En del av det å være på ferie er å være glad og drikke øl fra veldig kalde glass. Herved dokumentert. Også fra en café i Barceloneta.

Utelivet i Barcelona har en tendens til å ikke stenge før rundt klokka 6 eller 7, og etter det har gateselgere en tendens til å selge deg øl på gata. Og er klokka først så langt på vei har man en tendens til å synes at mer øl er en ypperlig idé.

Derfor er bildet under fra det eneste vi fikk med oss dagen etter vi fikk med oss Razzmatazz. Nemlig den magiske fontenen i Montjuic. Er man fyllasyk er det begrenset hvor magisk dette blir.

Park Guell er også en Gaudí-plass. Korset under er ikke spesielt representerende.

Og nok et fra Barceloneta, her en installasjon av Rebecca Horn.

Etter en uke fikk vi den perfekte avslutning med Calexico på Sala Apolo. Fantastisk konsert, som YouTube kan gi deg et glimt av.

Oppdatering: Og her er en video jeg tok med eget kamera. Ikke så gal lyd, men synd det bare kan ta 30 sekunder video.

Alt i alt en flott by og flott tur!

Skrevet Tuesday 14. November 2006 klokka 15:01 og arkivert under Bilder, Reiser og turer. Merkelapper: |

3 kommentarer:

 1. Syns nu casa battlo bildet va bra æ, tett på og alt! -og ja… merkelig med det at man faktisk alltid har lyst på mer øl når det har blitt så sent at det har nådd å bli tidlig. Kanske det finnes en pille mot det?


  Sa k-line Wednesday 15. November 2006 klokka 22:06 | #

 2. Ahhh…savner spania. Heldigvis får man øl andre steder også!


  Sa beatbop Friday 17. November 2006 klokka 11:20 | #

 3. Karoline, egentlig vil vi vel ikke ha den pillen? :)

  Og John, ja Spania er flott, var der i november i fjor også, og lurer på om det kanskje er verd å anskaffe seg en liten høstferie-i-Spania-tradisjon..? Heldigvis serverer stamplassen min her utelukkende San Miguel-øl, så ølmessig får jeg ofte en smak av Spania..


  Sa Vegard Saturday 18. November 2006 klokka 21:13 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2006/11/barcelona/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)